bmw e30 318 ili 320?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• bmw e30 318 ili 320?

pozdrav,
    hocu da kupim bmw e30 318 ili 320 88-90 ali neznam koji, pa ako neko moze da me posavetuje sta je bolje i da mi kaze nesto o nijhovim performansama STA JE VAS SAVET? koje su njihove mane na sta da obratim paznju pri kupovini i tome slicno sto je vazno da se ne zaj*bem pri kupovini pa da bude skuplja popravka nego sto sam platio auto
    HVALA
  • Wiz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3104
    • Nish

Bolje uzmi 318 jos kad bih nasao 318is,nemoj 320,ako uzimas sestak onda uzmi bolje jaci 323.325

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Dobro trazis siroku stopku. Tu je vec 320 sa motronicom.
      Sve zavisi od tvoje finansiske situacije i novcanih primanja.

Razlike su ti u ceni registracije i potrosnji.

2.0 motor je jeftiniji za odrzavanje i dugovecniji. Trpi sve i guta sve sto se tice ulja i corbe.
      1.8 moze da ima problem sa hidraulicnim podizacima zato ako naletis da nisu dobri, treba ih zameniti i koristiti kvalitetnije ulje.

performanse i karakteristike za 318
      1796 ccm
      83(113); 85(115) kw/ks /5500 0/min
      162nm/4250 o/min
      Ubrzanja
      0-60 = 4,5s
      0-100= 10,85s
      0-160=35s
      1km=31,5
      Max.brzina 188/191km/h
      realna potrosnja 66% gradska 33% prigradska je 10-tak litara.

performanse i karakteristike za 320
      1990ccm
      95(129) kw/ks/5800 o/min
      172nm/4000o/min
      Ubrzanja
      0-60=4,5s
      0-100=9,8s
      0-160=31,3s
      1km=31,6s
      max.brzina 205km/h
      potrosnja u gornje navedenom odnosu 11-12L/100km

Podaci sa testa "auto moto und sport" sem potrosnje koja ti je recena iz licne prakse.
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

realna potrosnja 66% gradska 33% prigradska je 10-tak litara. (318)

sta ti to znaci zanima me potrosnja u gradu pri normalnoj voznji
        a pitanje glasi i za 320 (11-12l)?

Comment

NEMOGUCE DA NIKO NISTA NEZNA O OVIM MODELIMA BMW

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

Prvo iskljuci Caps Lock
            Kao drugo kakva ti je to konstatacija?
            Da li si uopste procitao sta si napisao?
            O tim kolima znaju dosta mnogi ljudi na ovom forumu neki i bas sve a neki ih cak i poseduju
            Ne znam sta te konkretno interesuje. Na koliko se stezu leteci na radilici a?
            Performulisi pitanje pa ces da dobijes konkretan odgovor. Onaj osnovni sa glavnim podacima si vec dobio od mene.

Comment

jesam dobio ali nisam razumeo opotrosnji sto si napisao u procentima
              a sto se tice ostalih pitanja zanima me koje su im mane i na sta treba da obratim paznju pri kupovini polovnog bmw. Oduvek sam zeleo da ga imam i sada mi se ukazala prilika a ogranicen sam finansijama pasamim tim nesmem da kupim auto sa manom pa me zanima na sta da obratim paznju. Voleo bih 320 ali me kolje potrosnja a nebih da prebacujem na plin pa zato razmisljam o slabijem motoru i stoga me zanima vas savet.Eto toliko

Comment

e da
                zanima me sta je to motronic, pretpostavljam sistem ubrizgavanja goriva, i koji sistem ima 318

Comment

• M-power
                  Moderator
                  • 10.01.2005
                  • 10060
                  • Bg; Banovo Brdo
                  • CorsaC, astra H,

Pa imas dosta toga pisano na forumu pa koristi "trazi"(search).
                  Evo jedne na pr: http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=1871

Sto se tice potrosnje koje sam naveo recimo da vazi za svakodnevnu voznju po BG-u.

Motronik je sistem paljenja.
                  Konkretno 2.0 novije godiste nema razvodnik pogonjen malom bregastom na blogu vec gore na glavi pogonjen bregastim bratilom.

1.8 jeste moderniji motor M40 te je u osnovi ugradjivan u novije modele. Jednostavno savremenije konstrukcije sto ne znaci da je i dugovecniji. Jednostavno moderniji. Ako se naleti na dobar auto sa tim motorom trebalo bi ga pre uzeti. Opet ja volim onu snagu sestaka, ceo taj osecaj sa sve zvukom pa da imam uslove podjednako bi uzeo i njega.

Comment

• Wiz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3104
                    • Nish

M@ svasta pricaju za taj 2.0l sestak,neki ga dizu u nebesa a neki kazu da je sranje,sta je isitina u svemu tome i dali je 2.5l sestak zaista toliko bolji od 2.0l,uporedi generacije iz isith godina od konkretno me zanima 93god

Comment

necemo da pricamo o motorima sa 24ventila gde je razlika velika u snazi i performansama izmedju 2.0 i 2.5. Imao sam priliku da vozim 320 24v i 525ix i mogu ti reci da je razlika neverovatna a imati u obzir da je 525ix 4x4 tezi i ima pogon napred to je vec sasvim druga prica pritom su oba bmw iz 92 godine

Comment

• Zloca
                        CBC Senator XXL
                        • 21.12.2005
                        • 510
                        • Novi Sad
                        • Astra bertone turbo

Ja sam imao 318i, i tacno je to za hidropodizace. Ako se cuju, mogu dosta da ometaju rad motora (bar meni). Nov ti kosta 16 evra komad x 8 kom + majstor... Zato oslusni motor. Kazu da i bregasta hoce da propada, mada meni nije, zatim silen blokovi...
                        MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

kada se cuju podizaci? da li samo kada je motor hladan ili i kada je vruc i da li 320 ima hidropodizace

Comment

• M-power
                            Moderator
                            • 10.01.2005
                            • 10060
                            • Bg; Banovo Brdo
                            • CorsaC, astra H,

Wiz. Godiste koje te interesuje ne spada u generaciju motora koji sam Nenadu opisivao.
                            To su M50 i M52 motori i dobri su koliko i 2.5 motori. Jedino sto su slabije snage.
                            Kao sto je jedan 318IS prava mera za kockicu, tako mislim i da je u E36 taj 2.0 prava zlatna sredina sto se tice odrzavanja, performansi, izdrzljivosti i potrosnje

Comment

ko mi dira IX ?

po meni za trojku je 2.0 motor prava mera.
                              WIZ, kod nas je generalno problem

Comment

Working...
                              X