bmw e30 318 ili 320?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • JMarko
    CBC Početnik
    • 24.03.2007
    • 4
    • Novi Sad-Bajina Basta

E ovako,
    imam ponudu za BMW-a E30 '85 godiste - da tipu dam zastavin pick up(poly) i da mu doplatim 500 evra.
    Moj auto je u prosecnom stanju realno vredi 1000 evra.

Njegov BMW je 318i,3 vrata reg. do juna.Ima ugradjen plin.

E sad posto vidim da se fest razumete hteo bih da postavim par pitanja:

1)koliko kosta registracija za gorepomenuti auto(+prevod)

2)kako da znam da je sve legalno sa tim kolima?Gde se nalaze broj motora i sasije i kako da znam da li je nesto prekucavano

3)kako da vidim da li je motor dobar a da ne idem kod majstora? nemam svog majstora a i necu da doticni proverava mog polija jer mi motor nije neki pa...

Pre neki dan sam razgledao njegov auto.Enterijer nije ocuvan,ali nista posebno lose,moze da se dovede lako u red.

Njegov auto ima 4 brzine i to mi nekako nije logicno.
    4)Da li treba da ima 4 ili 5 brzina? Manuelni naravno.

5) Zvuk motora - nekako mi se cini da je previse bucan motor-kad dam gas cuje se vise nego passat 2 dizel sa unistenim motorom

6) da li je neko iz novog sada raspolozen da mi ucini uslugu i pomogne oko kupovine jer se stvarno ne razumem.

Puno pozdrava svima i odoh da se predstavim

Comment

• Hermes
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2006
      • 1306
      • https://t.me/pump_upp
      • bemve

1)koliko kosta registracija za gorepomenuti auto(+prevod)
      Ja pocetkom aprila treba da registrujem auto i uradim prenos, pa cu tek tada znati koliko je to tacno para, ali relativno grubo iznosi oko 200 evra registracija i 50 evra prenos (najbolje da odes do neke agencije, pa ti tamo sve tacno kazu do u dinar)

2)kako da znam da je sve legalno sa tim kolima?Gde se nalaze broj motora i sasije i kako da znam da li je nesto prekucavano
      Odes na neki tehnicki pregled i oni ga tamo provere, da ne objasnjavam gde su brojevi, ovo ti je najbolje i najprostije resenje

3)kako da vidim da li je motor dobar a da ne idem kod majstora? nemam svog majstora a i necu da doticni proverava mog polija jer mi motor nije neki pa...
      Hm, zavisi koliko se razumes u motore, ali ukratko: ne sme da dimi dok radi i ubrzava, mora da ubrzava linearno, bez skokova, ne sme da se cuje nikakvo skripanje ili nekakav slican zvuk iz motora, hidropodizaci mogu da se cuju, u principu to nije toliko opasno, samo nervira...ako radi na benzinu lepo, lako ce raditi i na plinu uz eventualne lake prepravke/popravke, suprotno ne mora da vazi...bitno je da ne dize temperaturu, da mu visko dobro radi i da mu je kazaljka uvek na sredini pri nekoj normalnoj voznji

4)Da li treba da ima 4 ili 5 brzina? Manuelni naravno.
      Postoje i sa cetiri brzine, mada su redji

5) Zvuk motora - nekako mi se cini da je previse bucan motor-kad dam gas cuje se vise nego passat 2 dizel sa unistenim motorom
      Pretpostavljam da se cuju hidropodizaci podizaci ventila

6) da li je neko iz novog sada raspolozen da mi ucini uslugu i pomogne oko kupovine jer se stvarno ne razumem.

Ukratko, za oko 1500 evra koliko mislis da ce da te izadje, ne mozes da ocekujes nesto posebno, mada ne sme ni biti preveliki krs
      https://t.me/pump_upp

Comment

• JMarko
        CBC Početnik
        • 24.03.2007
        • 4
        • Novi Sad-Bajina Basta

Hvala Hermesu na odgovoru

Danas sam se cuo sa tim tipom i pitao sam ga zasto se motor cuje tako i tip kaze-hidropodizaci.

Izacice me manje od 1500 evra tacnije oko 1400 evrica(ne doplacujem mu vec ide kompenzacija) a posto ima ugradjen plin mislim da cu prezaliti 150e za hidopodizace ili koliko vec kostaju.

Planiram da to odradim u sredu tako da ako neko bude hteo da mi pomogne nek se javi,svaka pomoc je dobrodosla.

200 evra registracija....pa ocekivao sam i vise...

Samo daj boze da su papiri ok,nesto mi je sumnjiv tip cim ga daje tako lako...

Comment

Working...
        X