Kupio sam skoro vw polo benzinac 1987god. i u saobracajnoj pise da je motor 1.1 od 37kw ali broj motora pocinje sa HZ a ja nigde nisam mogao da nadjem da je postojao takav motor sa oznakom HZ to je inace oznaka za motore od 1.0 .Dali je ovo neko muvanje sa motorom ili se ipak pravio takav motor od 1100 kubika
motor u vw polo 1987
Collapse
X
-
1985-90 god.
33kw (45ks) pri 5900 o/min.
engine code: HZ / ACM
type : 4/OHC
cc: 1043 ( 1035 )
compressratio :1 :9,5
carburator : Weber 32 TL
hidraulicno samostelovanje ventila.
1981-83 god.
37kw(50ks) pri 5600 o/min.
engine code: HB ( 800000- )
type : 4/OHC
cc: 1093 ( 1085 )
compressratio :1 :9,7
carburator : Solex 31 PIC
mehanicko podesavanje ventila ( rucno stelovanje spijunom )
podatci su iz Autodata2004.
zakljuci sam koji je tvoj...
ako ti se poklapa broj motora na bloku i broj u saobracajnoj, nemas sta da brines.
verovatno je ovaj prvi.
ali onda bi morao da trazis na osnovu tehnickog pregleda da ti upisu manje kilovate ( 33 ),imao bi nesto jeftiniju registraciju,a i cisto da bude sve korektno...,mada i nije neka razlika.Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
-
-
Nista nemoj dirati, nego kada kupujes delove samo reci koja je oznaka na motoru i to je to, zasto da komplikujesTeorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.
Comment
-
-
Nisam uspeo da nadjem broj motora ali sam video da ima pirberg Ib ili nesto slicno karburator a koliko znam on se ugradjivao u motore za golfII od 1.0 zapremine i snage 37kw i imao istu HZ oznaku ispred broja motora Dalije moguce da je prepakovan motor iz golfa.Auto je normalno registrovan vec 5 godina.Koliko vidim autodata2004 cd se kupuje pa ako neko ima kupio bih ga cisto informativno
Comment
-
Comment