Mondeo I

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Flavio
    CBC Senator XXL
    • 13.06.2006
    • 1926
    • 012 Centar
    • KaraWagon 1.4T.Spark

Mondeo I

Primetno je da Ford Mondeo prve generacije kao polovno vozilo ima relativno nisku cenu sobzirom na starost i tehnoloski nivo.Sta je u pitaju ovde u Srbiji?Los kvalitet+skupi delovi ili sujeta u vidu "VW rulez Ford su..s"? Ili nesto trece?
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

Mislim da je mondeo 1 savim ok auto,ali ima nesto skuplje delove...
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• jaksa
      CBC Senator XXL
      • 23.10.2004
      • 701
      • Novi Beograd, SC

Od Mondea I bolji izbor je Mondeo II. (logicno, jel )

Jedni problem u posedovanju Mondea kod nas je da se nadje dobar i posten majstor koji ce da ga odrzava.

Comment

• The Punisher
        CBC Senator XXL
        • 01.03.2006
        • 503
        • Beograd Wozhdovatz
        • Ford Taunus TC1

Fordashi, gde odrzavate vashe ljubimce?

Ja sam se do sada uglavnom snalazio, sto kod Mike, Zike i ostale boranije za Zastavu & Co. Ove godine, sve sto sam radio, bilo je u autoservisu Djole za Ford vozila, Pastroviceva 12 (iza Hipodroma), imaju i svoju radnju za prodaju rezervnih delova tako da ne brinem za delove. Znam da je autoservis GAGA na Vidikovcu preskup i dosta sporo radi. Ono sto su mi u GAGI rakle da ce biti gotovo za 3 dana, kod Djoleta sam zavrsio za 5 sati (zamena menjaca, shalt hebela, svih semeringa, seta kvacila) sa sve test voznjom koja je trajala vise od sat vremena. I kostalo je duplo jeftinije.
        https://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Taunus_TC

Comment

• Flavio
          CBC Senator XXL
          • 13.06.2006
          • 1926
          • 012 Centar
          • KaraWagon 1.4T.Spark

Kakav je 1,6 16V motor u Mondeu iz '93.-'95. godine po pitanju TNG-a?
          Da li je to jedan od ZeTec motora?Cuo sam da nijedan ZeTec nema sanse da radi na TNG!?! Samo bezin ???

Comment

• Srdjan
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 2416
            • Bajina Basta/Beograd

Lose si cuo... Ima ovde neka tema o tome, pa malo search...
            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Tomax
              CBC Član
              • 07.04.2007
              • 14
              • Kostolac

interesuje i mena kakvi su fordovi motori u mondeu za ugradnju plina??
              zapao mi je za oko jedan mondeo *93 god sa motorom 1.8
              ima li ko podatke - kakav je to motor,kazu da je za njega i 250000km nista, gazi i preko 500k
              jel to istina??

pozzdrav svima
              CannonBall Community - Auto, Klub & Tuning

Comment

• dyki
                CBC Početnik
                • 15.04.2007
                • 6
                • Beograd, Srbija

Evo da vam odgovorim

Ja imam Mondea 1.6 1994. sa plinom, prelazi polako 220.000km bez ikakvih problema, verujem da je i 1.8 takav, jer su u sustini iste konstrukcije. I da, 1.6, 1.8 i 2.0 su Zetec 16V DOHC, mada to pise na bloku modela tek od '96.

Sto se plina tice NIKAKO nemojte nista da ugradjujete osim sequent sistema! Znaci nista Lambda control ili nesto slicno, inace ste bacili pare!

Ja sam davno ugradjivao plin, kada su samo dva majstora radila taj sequent sistem, i bio je oko 1200e, sto mi je bilo mnogo. Odlucio sam se za Lambda c. (tada 450e) i napravio najvecu gresku (mada ne svojom krivicom, majstor mi je rekao da ce "bez problema da radi") Imao sam ceste detonacije i zbog toga mi je umro protokomer (vec par meseci vozim bez njega, jos nisam stigao da nadjem drugi) Na srecu vec dugo nije bilo detonacija, sad radi savrseno (a mozda jer je i protokomer dugo pokvaren )

Elem, zakljucak: ili ugradte sta treba, ili nemote! Cene su sad nize (mislim da je dobar sistem oko 800e) tako da je opet isplativije nego kupovina brundavog dizela

Sto se Mondea kao auta tice, proverte samo oslanjanje (silent blokove), to je jedino sto mi je zadavalo problema do sada. Menjao sam ih tri puta u tri meseca kod tri razlicita majstora dok nisam otisao u Grand motors. Odrali su me, ali od tada (2001.) nemam problema sa njima! I obavezno obratte paznju na senzor temperature rashladne tecnosti, promenite ga cak i ako deluje dobar, jako je cest slucaj kod prvih Mondea da daje pogresne informacije i da se zbog toga upropasti motor...

Nadam se da sam pomogao, ako treba jos neka informacija - recite!

Comment

• Tomax
                  CBC Član
                  • 07.04.2007
                  • 14
                  • Kostolac

ma nisam još nigde naleteo na mondea 1.8 sa plinom
                  a baš me zanima
                  uh
                  imal ovde tema o ugradnji plina???
                  mislim da sam je negde video

može li ko da mi da kakvu informaciju

pozz

Comment

• dyki
                    CBC Početnik
                    • 15.04.2007
                    • 6
                    • Beograd, Srbija

Pa imas, na naslovnoj strani je link

ne znam da li neko ima bas Mondea 1.8 sa plinom, searchuj malo

evo i ovaj, mada ne znam koliko moze da pomogne

Comment

• Flavio
                      CBC Senator XXL
                      • 13.06.2006
                      • 1926
                      • 012 Centar
                      • KaraWagon 1.4T.Spark

dyki zahvaljujem .Za mene je zakasneo odgovor (sto se vidi iz avatara ) ali uvek vredi izneti neko iskustvo vise - za novije korisnike i sl. .
                      LM,tomax potrazi malo ... u vreme kad sam pisao prethodni post u temi poslusao sam Srkija i nasao bas tu temu (ZeTec i LPG).Sto se tice nalazenja auta,ima i toga,malo redje ali ima.Iz vremena kad sam pokrenuo ovaj topic
                      Bas 1.8 sa TNGom ugradjenim u Italiji i to seqvent (kao sto i dyki predlaze).
                      Da probam i neki savet ... ono shto sam ja primetio,ima dosta Mondea koji su vec solidno truli za svojih 10-12 godina.U prolazu sam video vise komada sa trulim zadnjim rubovima kao i par komada bez dobrog dela sajtne ,tako da bih ja obratio posebnu paznju i na taj momenat.Dalje,sobzirom da trazis auto iz neke srednje klase,moguce da ti se Mondeo i nesvidi po pitanju konfora u kabini.Bar meni nije ... ocekivao sam vise od auta tolikih spoljnih dimenzija.Po meni,Xsantia,recimo,pa i PUG-405 je dosta izdasniji po tom pitanju pa imaj i to u vidu.

p.s.
                      Malo off-a
                      Tomax neznam koji su ti "dometi" preko ovih 3-3.500? (mislim na kasnije investicije u auto,po pitanju odrzavanja) pa racunaj i sa time.Ovde mislim na bilo koji za te neke novce,ne samo na Forda .Btw,da li si pogledao malo ovaj deo CBFa ?

Comment

• boki01
                        CBC Veteran
                        • 27.10.2005
                        • 100
                        • Jugoslavia

Ford kao i Fiat u svim klasama ima jeftinije aute i naravno da je u pitanju kvalitet.

Francuze bije glas da imaju skupe delove, sto je u proslosti i bilo tacno, ali danas su cene delova Francuskih auta sasvim o.k. a u poredjenju sa Japanskim i Korejskim dodju takpo reci dzabe.
                        Ljubitelj Francuza i dizela

Comment

• dyki
                          CBC Početnik
                          • 15.04.2007
                          • 6
                          • Beograd, Srbija

Originally posted by boki01
                          Ford kao i Fiat u svim klasama ima jeftinije aute i naravno da je u pitanju kvalitet.

Francuze bije glas da imaju skupe delove, sto je u proslosti i bilo tacno, ali danas su cene delova Francuskih auta sasvim o.k. a u poredjenju sa Japanskim i Korejskim dodju takpo reci dzabe.
                          odosmo u off, ali kad smo vec tu, ova konstatacija... Ne razumem? Hoces da kazes da su Ford i Fiat istog (ne)kvaliteta? Mislim da to nije tacno, ni najmanje! Sticajem okolnosti, komsija je imao Cromu, drugi Mareu i oba su bila krsine nevidjene. Marea je zamenjena (starijim) Mondeom, Croma novijom 406icom, i ispostavilo se da Peugeot ima gomilu mana, a Mondeo, pored istih problema sa oslanjanjem koje sam naveo, radi bez ikakvih problema, vec 4god.

A sto se kupovne cene tice... Accord i Mondeo III kostaju isto, zar ne? I jos je Mondeu snizena cena zbog smene generacija... Mislim da kvalitet varira od modela do modela, i to kroz razna godista takodje, ne mogu se vise deliti na zemlje porekla kao ranije...

Izvinjavam se na off-u

Comment

• Tomax
                            CBC Član
                            • 07.04.2007
                            • 14
                            • Kostolac

imam u ponudi ford mondea 1 , 1.8 glx 16v
                            tip mi je skinuo cenu sa 3000 ewra na 2500 zbog plina
                            ugradnja sekvencijalnog je sada oko 700 ewra
                            auto je 1993 god, 185000 km, regovan do marta 2008
                            ima :
                            Podesivi volan
                            Klima ure?aj
                            Aluminijumske felne
                            Centralno zaklju?avanje
                            Vazdušni jastuk za voza?a
                            Metalik farba
                            Elektri?na ogledala
                            Servo upravlja?
                            Elektri?ni podiza?i stakala
                            Radio/kasetofon

ako bi mi neko pomogao savetom - dal je to pametna investicija???

unapred vam hvala

Comment

• BRABUS
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2004
                              • 2399
                              • London

Ja sam imao par godina Mondeo u porodici i pokazao se izuzetno dobro. Ni po cemu najbolji, niti specijalno zabavan, ali je uvek bio na visini zadatka. Nikakvih kvarova nije imao, niti je truleo. Inace, radilo se o 1.8 16v automatik, 1995 godiste.

Za 2500 evra u Srbiji tesko da ima od Mondea boljeg auta, opremljenijeg sigurno ne. Ja nebih mnogo razmisljao da li da ga uzmem, po ceni izdrkanog Golfa 2 iz 80 i neke....

Comment

Working...
                              X