u pitanju je motor 1.1i. Motor je oscilovao sa radom dok je na leru, utvrdjen je kvar...regulator pritiska goriva u sistemu...srecom ima sraf na sebi koji regulise pritisak...medjutim sad imam sledeci problem, a neznam dal je vezan sa pritiskom...prilikom promene brzina auto kao malo zastane pa tek onda krece sa ubrzanjem. Slabije mi vuce nego ranije. Recimo kad vozim u drugoj brzini konstantnim gasom on pocne strojevi korak. Koji mu je?
problem sa fiestom
Collapse
X
-
pritisak je uredu, idem danas danas da ga jos jednom proverim, ali mislim da nije to. Prekjuce mu zamenim filter i isao je normalno, sinoc odem u grad a vuce se ko neka baba pa trza u prvoj (moram da dodam jaci gas) ma haos....ima li jos neko predloga.
Comment
-
-
e ovako, juce sam je terao na dijagnostiku i nasli smo da nevalja neki ventil koji se nalazi izmedju kanistra sa aktivnim ugljenom i karburatora (injektora). Ako se nevaram taj ventil (senzor) se zove ERG ili tako nesto. Jel zna neko tacan naziv i koliko to cudo kosta.
Jel ima logike da me to cudo ******** i da zbog toga auto zeza. Koliko znam on otvara i zatvara prolaz isparenja ka motoru. Tacno?
Comment
-
-
EGR (Exsaust Gas Recirculation) ventil ima za funkciju smanjivanje emisije oksida azota (NOx), znachi prevashodno je tu radi ekologije. Kad je motor zagrejan od dozvoljava pod odredjenim okolnostima odredjenoj kolichini izduvnih gasova povratak (re-cirkulaciju) u komoru za sagorevanje, chime se i temperatura komore za sagorevanje smanjuje. Naime, obzirom da je izduvni gas inertan, dakle vec sagoreo, on nece ponovo goreti u komori za sagorevanje, chime se i znatno smanjuje stepen vezivanja NO sa dodatnim O iz vazduha nakon izlaska iz ziduvnog sistema i formiranje NO2 koji znachajno doprinosi stvaranju smoga.
Kad je motor hladan, ili dok je u "ler" rezhimu rada, EGR ventil treba da bude "iskljuchen", a to kontrolishe mehanika ili elektrika (solenoid), u zavisnosti kakvog je tipa EGR ventil.
Ne znam kojeg je tipa EGR ventil u tvom konkretnom sluchaju, ali znam da od chishcenja u "privantoj rezhiji" teshko da ce biti neke pomoci (mislim na chishcenje Carb cleanerom, WD-om i slichno, ipak to znatno vishe pomazhe kod Ler-ventila...). Zanchi, jedino rezonski je zameniti ceo ventil, ili bar naci neki polovni ali u chiju funkcionalnost cesh se uveriti pre kupovine.
Postoji josh jedno, "Solomonsko" reshenje, a to je da taj ventil jednostavno "otpishesh" u smislu da zatvorish kanal za recirkulaciju. Motoru nece shtetiti, a za - ekologiju, paaa...
Comment
-
-
e ovako, juce sam je terao na dijagnostiku i nasli smo da nevalja neki ventil koji se nalazi izmedju kanistra sa aktivnim ugljenom i karburatora (injektora).
ukoliko on brlja, moze prouzrokovati nestabilan rad , pustanjem isparenja kad ne treba i preteranim obogacivanjem smese...
jednostavnan nacin za proveru je da skines to crevo sa u****, zapusis rupe naravno i probas da li ima razlike...
inace i on kao i EGR ima ekolosku funkciju, da benzinska isaprenja ne idu u atmosferu nego u motor na sagorevanje....obicno se aktivira pri vecim opterecenjima motora.http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
Comment
-
-
zamenjen EGR merdjutim definitivno je u pitanju regulator pritiska motora. Naime ima taj jedan sraf pomocu kojeg se regulise koliki je pritisak u motoru. medjutim on se posle odredjenog vremena odvije, e sad drugar je skinuo sraf koji je iza njega i koji ocigledno kontrira ovaj prvi. Drugi sraf nije vracen i sad me to ********...
Comment
-
-
definitivno je u pitanju regulator pritiska motora.
pritisak motora ne postojihttp://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
Comment
-
Comment