stvari stoje ovako,imam Opel Omegu (90) 2.3TD intercooler sa kojom imam malo vecih problema.Naime vec duze vremena imam problema sa pregrejavanjem motora,koji inace ne pregrejava stalno ali sa vremena na vreme sam morao dosipovati vodu u sistem.To je dovelo do toga da mu vec dva puta menjam i obradjujem glavu sto sam skoro i uradio.Do sada jos nije pregrejavao ali malo po malo pa moram dosipati vode u ekspanzioni sud.Sad je jos poceo trositi ulje i to malo vise ulja.Znaci trosi vodu,trosi ulje,trosi malo vise dizela(ne pada ispod 10 u gradu),mada jos uvek vuce i iskreno nisam primetio neki gubitak u snazi.Moja dilema je u tome sto ne znam dali se isplati ulagati u taj Opelov 2.3TD pa raditi generalnu ili jednostavno uzeti neki polovan Opelov benzinac(za koje sam cuo da vaze za jake i robustne motore) i spakovati ga ispod haube.
omega problem
Collapse
X
-
Dobro,slazem se za benzinca nekako mi dodju robustniji a ne kao ovaj dizel ko da su ga na Kosovu sklapali.U obzir dolaze 1.8 ili 2.0 za njih sam cuo da su to kao najbolji Opelovi motori (za to god.),ispravite me ako gresim.Moje pitanje je u vezi menjaca tj. dali moram menjati i menjac zajedno sa dizelom ili pasuje na benzinca.Alfa Romeo 75 1.6 I.E
Comment
-
-
naravno da moras da menjas menjac kao i diferencijal. atmosferski benzinac i dizel turbo nemaju ni priblizno slicnu krivu obrtnog momenta. (to se pegla odgovarajucim prenosnim odnosima u menjacu i zavrsnoj redukciji prema masi vozila).
takodje, menjas i predne vesanje komplet- bitno su razlicite mase dizela i benzinca (opruge, stabilizatori, amortizeri su drugacije podeseni).volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Cekaj malo znaci mora motor u zamenu(to ajde razumem),menjac ali zasto mora kompletno vesanje i plus diferencijal.Pa to mu dodje oko 1000 evra za sve to a to se brate mili nikako ne isplati.Pa sad mi generalna ne izgleda tako lose plus znas sta stavljas plus dobijes nov motor.Mislio sam da se moze samo motor spakovati na ovaj menjac i normalno instalacija uz taj motor jer sam cuo da se na Opelu taj 2.0 motor pasuje na ovaj menjac.Hajde ako neko zna sta sad i kako.Alfa Romeo 75 1.6 I.E
Comment
-
-
Pa mejnac i diferencijal su predvidjeni za dizela,za njegov obrtni momenat, snagu i obrtaje. I da pasuje,a verovatno pasuje benzinac na taj menjac koji imas, pitanje je sta bi se dobilo, kakvo ubrzanje i maks. brzina i da li bi uopste mogao da se normalno vozi.
Isto tako je i vesanje predvidjeno za tezinu dizela, koji je tezi od benzica i pitanje je kako bi se ponasao u voznji i koliko bi bezbedan bio.
U principu moze da se promeni samo motor, ali je pitanje sta ce da se dobije i koliko ce upotrebljivo da bude.
Ako se resavas na tako nesto najjeftinije je da se nadje ceo benzinac(stranac ili sta vec) pa da se sve prepakuje.Turbos make torque,and torque makes fun
Comment
-
Comment