gubici Forda dostigli 18 milijardi, dolara naravno

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Horsepower
    CBC Senator XXL
    • 29.12.2005
    • 2000

Nebi nikad radio za kompaniju ciji je cilj samo da me iskoristi. Isto tako nikad nebi kupio product kompanije ciji je cilj samo da me iskoristi.

Ja sam jedan jedini put bio u Fordovom dileru (problem sa theft sistemom na Mustangu). Od tada mi uvek salju promocije koje imaju, obavestavaju me kad je vreme za promenu ulja ... Ja to cenim i njima cu uvek dati prednost kad kupujem kola.

Pitao bi te ja koju bi pricu pricao da radis u nekoj od Toyotinih fabrika i da onda usporedis sta oni nude sa onim sta GM & Ford nude.

Comment

• Bane R
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2006
      • 1769
      • Beograd

Hajmo malo osnova ekonomije...

N1-R1-P-R2-N2 ovo je proces reprodukcije - višak se stvara isključivo u P (proizvodnja) i višak stvara isključivo radna snaga...

Banalno rečeno, bez iskorišćavanja radne snage, nema profita... smisao radne snage jeste iskorišćavanje radne snage i sve suprotno od toga je loše poslovanje. Deluje sumorno, ali tako funkcioniše ekonomija u čitavom svetu...

Comment

• Horsepower
        CBC Senator XXL
        • 29.12.2005
        • 2000

Jel vas dvojica znate definiciju reci ethics?

Comment

• Car
          CBC Senator XXL
          • 07.07.2005
          • 900
          • Beograd

Dokle ti ides sa odbranom amera generalno, katastrofa...
          Koja je poenta?
          Postoje ocigledne greske u poslovanju forda, da ih nema ne bi toliko lose stajali finansijski, a ti i dalje pokusavas da ih branis kao da branis sebe, svoju licnost. Hvatas neke poslednje slamke samo da bi ih opravdao, koji je razlog? Mislim, sem sto vozis forda nemas neke veze s njima, niti imas neke patriotske razloge. (pretpostavljam da nisi tu rodjen i slicno)

Comment

• Horsepower
            CBC Senator XXL
            • 29.12.2005
            • 2000

A dokle ce te vi ici sa napadom na Amerikance, i kad zasluzuju i kad ne zasluzuju?

Iako "kritikujete" Fordov sistem, znam da bi bas svako od vas, kad bi trazili posao u fabrici, pre prihvatio Fordovu ponudu nego ponudu bilo kog Japanskog proizvodjaca vozila.

Ili ocekujete do mene da poverujem da bi pre radili u fabrici koja pravi Toyote gde se ne dobija zdrastveno osiguranje i kasnije penzija nego sto bi radili u fabrici koja pravi Fordove gde se dobiva puno zdrastveno osiguranje i kasnije penzija? Mozda zdrastveno osiguranje u Evropi nije neka jaka stvar, ali u Americi zdrastveno osiguranje za 4-clanu porodicu se krece od $700 pa vise.

Comment

• Horsepower
              CBC Senator XXL
              • 29.12.2005
              • 2000

Ajde da postavim ovo pitanje: Jel neko upoznat sa slucajem Pinto kad je Ford odlucio da ne popravi problem zbog koga su ljudi ginuli vec da plati odsete porodicama ljudi koji su poginuli? Financiski gledano, Ford je napravio odlucnu odluku.

Jel podrzavate tu odluku? Jel podrzavate odluku da se problem zbog koga ljudi ginu ne popravi zbog ustede $$$?

Comment

• alt+64
                CBC Senator XXL
                • 27.02.2006
                • 571
                • bgd

Od tada mi uvek salju promocije koje imaju, obavestavaju me kad je vreme za promenu ulja
                Ti preko flyera saznajes kad je vreme da se menja ulje?
                Code:
                Iako "kritikujete" Fordov sistem, znam da bi bas svako od vas, kad bi trazili posao u fabrici, pre prihvatio Fordovu ponudu nego ponudu bilo kog Japanskog proizvodjaca vozila.
                Naravno da da, al firme valjda sluze da pravr pare, ne da se mi otimamo oko posla
                Jel podrzavate tu odluku? Jel podrzavate odluku da se problem zbog koga ljudi ginu ne popravi zbog ustede $$$?
                Naravno da da...
                1. pinto se kolko znam nije prodavao izvan usa, znaci ginu amerikanci
                2. i da nisu amerikanci, ako znaju za problem sa kolima, i opet ih kupe... pa naravno da treba da poginu (po mogucstvu pre nego sto se razmnoze)

Comment

• Horsepower
                  CBC Senator XXL
                  • 29.12.2005
                  • 2000

Ulje menjam svakih 3,000 milja, ali isto je fino kad ti dodje obavest iz dealership da bi trebao ulje promeniti. Jer ne paze svi ljudi kao ja. Eno moja keva retko kad promene na vreme, jer mnogo vozi i potpuno zaboravi.

Problem sa Pintom je saznat tek nakon sto su ih prodali. Nakon sto je problem saznat Ford je popravio greske, ali na ulicama je i dalje bio jako velik broj Pinta koji su prodani pre nego sto je Ford znao da je problem postojao. Jedna od opcija je bio da ih vrate nazad i poprave, ali oni to nisu uradili vec su placali odstete jer je bilo jeftinije.

Comment

• 206
                    Admin od ispočetka :)
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Kako ti poistovecujes radnu etiku ili bilo koju drugu etiku, sa cinjenicom da je Ford zbog katastrofalnog delovanja na polju zastite radnika i razbacivanja para na sve strane samog sebe doveo u stanje kako jeste - meni nikako nije jasno.

Pa nije valjda da su svi oni silni milioni japanaca i onih drugih koji rade za te japance bas toliko iskoristeni zarad profita japanskih autoproizvodjaca? Mislis da je to jedini problem? Kako onda jedan BMW ili Porsche uopste i funkcionisu sa jednom od najskupljih radnih snaga na svetu?

Bice da je problem negde drugde.
                    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• sw.brick
                      CBC Senator XXL
                      • 09.10.2004
                      • 8141
                      • Beograd, barajevo-zemun
                      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

radnicima dok Amere jeste briga. Mozda tebi i meni to nije vazno jer ne radimo za njih, ali da radimo video bi kolika je razlika u pitanju za radnika.
                      hm, cudno.
                      otkada pa u Americi toliko brinu za prava radnika, ili je to sada neki moderan trend.

evo pre nekoliko nedelja zvanicno je doneta Uredba (W Bush potpisao) da minimalna plata u SAD poraste sa oko 450 na celih 700 eura mesecno. bruto, naravno. meni se to ne cini bas nekom posebnom brigom za obicne radnike.

e sad mene zanima, kolika je ta plata radnika za koga se toliko brinu, bruto sa svim doprinosima zdravstvenim , penzionim i socijalnim ?

ima li takvih podataka i poredjenja americkih firmi japanskog i americkog porekla kapitala.
                      volvo
                      945 SE turbo lpg
                      344 GL lpg

Comment

• Horsepower
                        CBC Senator XXL
                        • 29.12.2005
                        • 2000

Minimalna satnica je $6.50 po satu sto dobijaju 16-godisnji studenti u McDonaldsu u slicnim mestima. Jel kod tebe u Zemunu mozda bolje?

Comment

• Horsepower
                          CBC Senator XXL
                          • 29.12.2005
                          • 2000

Originally posted by 206
                          Kako ti poistovecujes radnu etiku ili bilo koju drugu etiku, sa cinjenicom da je Ford zbog katastrofalnog delovanja na polju zastite radnika i razbacivanja para na sve strane samog sebe doveo u stanje kako jeste - meni nikako nije jasno.

Pa nije valjda da su svi oni silni milioni japanaca i onih drugih koji rade za te japance bas toliko iskoristeni zarad profita japanskih autoproizvodjaca? Mislis da je to jedini problem? Kako onda jedan BMW ili Porsche uopste i funkcionisu sa jednom od najskupljih radnih snaga na svetu?

Bice da je problem negde drugde.
                          Ono sto sam ja naveo je glavni razlog, ali ne i jedini. I sa njim Ford bi izgubio oko $2 biliona prosle godine sto je daleko manja cifra od $12 biliona.

Koliko tvornica i radnika BMW i Porsche imaju u svetu, a koliko Ford ima?

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141

Mozda zdrastveno osiguranje u Evropi nije neka jaka stvar, ali u Americi zdrastveno osiguranje za 4-clanu porodicu se krece od $700 pa vise.
                            mozda je indiskretno da te pitam, izvini ali eto bas me zanima.
                            jesi li ikada bio u radnom odnosu u Evropi, bilo kojoj zemlji ?

pitam jer se zdravstveno osiguranje decenijama unazad podrazumeva, i uopste nije jaka stvar. nesto najnormalnije, isto kao posedovanje struje u kuci.

Problem sa Pintom je saznat tek nakon sto su ih prodali. Nakon sto je problem saznat Ford je popravio greske, ali na ulicama je i dalje bio jako velik broj Pinta koji su prodani pre nego sto je Ford znao da je problem postojao. Jedna od opcija je bio da ih vrate nazad i poprave, ali oni to nisu uradili vec su placali odstete jer je bilo jeftinije.
                            da li je zbog takve visokomoralne politike Forda, NHTSA uveo recall proceduru i zakonski obavezao proizvodjace da vise ne smeju da svesno uvaljuju zivotno opasne sprave nalik automobilima ?

danas vise nije pitanje Forda ili bilo koga, prosto ne moze da pusti u prodaju falicne automobile po sili zakona, ma koliko da su voljni parama da zataskaju konstrukcione greske.
                            srecom, pa ne misle bas svi u Americi na Fordov nacin.

i da, ja prvi ne bih voleo da radim u fabrici koja svesno srlja u propast, i time jos ubrzam gubitak svojih radnih potencijala/radnog mesta.

to nisam ovde praktikovao kada sam mogao pa ne verujem ni da bih u Americi drugacije.
                            trazim uspesne firme, svidja mi se sa njim udruziti radne vestine
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141

ovo sto sam ti naveo je federalni zakon, act, koji se odnosi na punoletne zaposlene osobe u radnom odnosu.
                              nikakvi studenti niti ista slicno.

znaci plata regularnog radnika, i to bruto.
                              odnosi se i na te radnike u Fordu izmedju ostalih.

u Zemunu je bruto minimalna plata oko 200 evra, samo ako zelis da poredis ekonomiju SAD i ekonomiju Zemuna ili Srbije, mislim da nije dobra meta poredjenja odabrana.

zasto da ne poredimo SAD sa Japanom, ili sa nekom razvijenom zemljom EU ako se vec prica o platama, pravim radnika i uopste o radnom odnosu ?

hoces da kazes da je 750 evra za full platu sa penzionim, zdravstvenim i onim sto se nosi kuci to sto pokazuje brigu o radnicima, svetao primer koji treba slediti ?
                              (legalnim da ne bi opet bilo price o nezaposlenima ili slicno).
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

• Horsepower
                                CBC Senator XXL
                                • 29.12.2005
                                • 2000

Radnici u Fordovim fabrikama sigurno nemaju $6.15 satnicu.

Pa ja sam u Wal-Martu imao $8.50 pocetnu.

Otislo se previse u off-topic, imam osecaj da ce i ova tema biti zatvorena. Zato se iskljucujem iz price.

Comment

Working...
                                X