Fiesta 1.8tdi 2001

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dzolaja
    CBC Član
    • 04.09.2006
    • 39
    • Vrcin

Fiesta 1.8tdi 2001

Par pitanja oko Fieste 1.8 tdi 2001

Sestra je skoro uzela auto pa me interesuje gde da ga servisira (ulje ,kajsevi i to)da bude srazmerno cena - kvalitet

Inace auto je presao 70.000km i extra je stanje
    I interesuju me mane i vrline auta
    Rakia connecting people
  • zlaja
    CBC Početnik
    • 08.10.2007
    • 4
    • Beograd

Re: Fiesta 1.8tdi 2001

Originally posted by dzolaja
    Par pitanja oko Fieste 1.8 tdi 2001

Sestra je skoro uzela auto pa me interesuje gde da ga servisira (ulje ,kajsevi i to)da bude srazmerno cena - kvalitet

Inace auto je presao 70.000km i extra je stanje
    I interesuju me mane i vrline auta
    Mislim da je auto ok. Tu je valjda motor od fokusa i mondea.
    Medjutim ja imam neki problem ili možda ne pa i ja ovde pitam.
    Počinje na preko 150km/h na diže temperaturu, ja mislim da to nije normalno, da li ti ili neko koga znaš zna nešto o tome.
    Inače u gradu kazaljkica stalno stoji na polovini i to je ok.
    Auto ima klimu.

Comment

• Air Jordan
      CBC Početnik
      • 16.11.2007
      • 4
      • Sabac

Da ne otvaram novu temu, koji dizel bi trebalo sipati u ovaj motor - eko ili evro?

Comment

• Dragon
        CBC Senator XXL
        • 15.11.2006
        • 963
        • Beograd

Evro
        Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Air Jordan
          CBC Početnik
          • 16.11.2007
          • 4
          • Sabac

A zna li neko gde moze da se nadje servo ulje za nju?

Comment

• djunta
            CBC Član
            • 22.01.2007
            • 60
            • Beograd

Imam isti auto,motor moze mnogo da prodje.Mora da se greje kad se stisne, ali da ne mnogo.Ja trosim eko 3 gorivo a ne evro ili Molov evro 5.Sve je to isuvise posno za tu pumpu.Preporuka je da se dodaje malo dvotaktola na pun rezervoar.Ja imam preporuku za Saleta Maverika u D.Tucovica.

Comment

• Van
              CBC Senator XXL
              • 16.02.2007
              • 1425
              • Nbgd

A sta je taj Sale Maverik ? Inzenjer zaduzen za razvoj motora u fordu pa zan da je najbolje dodati malo dvotaktola , jer fabrika nije dobro isprojektovala pumpu visokog pritiska ?
              ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• djunta
                CBC Član
                • 22.01.2007
                • 60
                • Beograd

Preporuka za mehanicara je :Maverik.

Preporuka za gorivo je iz dizel servisa a ne od njega.

Pumpa je preteca nove generacije i bliza je obicnom d2 gorivu.Tad nije bilo evro 4 i 5 goriva koje jos slabije podmazuje pumpe.Pumpa ima step motor koji regulise protok goriva i hoce da ostaje ponekad zaglavljen,tj sa povecanim gasom zbog pohabanosti i slabijeg podmazivanja.U svakom slucaju eko 3.Inace, i starijim d2 motorima je prijalo malo dvotaktola.To ulje ne ostavlja garez,lepo podmazuje i drzi sistem cist.

Comment

• ppejic
                  CBC Član
                  • 09.09.2007
                  • 75
                  • Dornbirn-Nis

Jos nisam pronasao u nekog majstora za Ford disel...ali po nekoj zdravoj logici...u Evropi je odavno poceo evrodisel da se koristi...me verujem da bi se tamo prodavala vozila koja koriste D2 ili Eko koji se tak kasnije pojavio. I ja planiram kupovinu Focus sa tddi, ali ne mogu naci info za gorivo. Na netu pise samo DIESEL

slicna nedoumica je i za Astru 1.7 DT i DTi
                  LOGAN 1.4 MPI Preference + AC

Comment

• Eon
                    Moderator
                    • 10.03.2005
                    • 4225
                    • Beograd-NBG-44
                    • Superb 2.0 4x4 DSG

I jos jednom odgovor: Od kada je izbacen D2 iz Evrope, e pa od te godine racunajte da vozila iskljucivo smeju da se voze samo na najkvalitetniji dizel!!!!
                    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Gtiboy
                      CBC Veteran
                      • 15.12.2006
                      • 110
                      • Doboj

Da ne otvaram novu temu, ako moze ovde vasi savjeti i misljenja.
                      Razmisljam o kupovini Fieste sa 1.4 Tdci motorom, kakav je autic inace, vidim da je potrosnja ca 4.5 - 5.0 litara. Jel taj motor dugotrajan, skupi servisi ...?
                      Nisam jos imao nijednog forda pa nisam bas upucen, ali cijena novog autica je 10.500 eur sa ambiente paketom opreme, sto je vise nego povoljno u odnosu na ostale..
                      Svi savjeti su dobrodosli

Comment

• nesho
                        CBC Član
                        • 19.12.2007
                        • 55
                        • Apatin

TDCI - turbo diesel common rail injection (moderniji motor)
                        TDDI - turbo diesel direct injection (starija verzija dizel motora, posle njega je uveden TDCI)

TDCI je malo skuplji za održavanje i malo osetljiviji na gorivo, ali pruža bolje performanse i mnogo je tiši.

"Ford" produžio garancije i servisne intervale
                        Četiri godine mirnog sna

Godisnje kontrole karoserije i boje
                        Karoserija vašeg Forda je prekrivena zaštitnim slojem koji sprečava dubinsku koroziju najviše do 12 godina (u zavisnosti od modela). Sve troškove popravki pokriva Ford pod uslovom da je karoserija održavana na način opisan u priručniku namenjenom vlasnicima vozila. Oštećenje ili koroziju treba prijaviti vašem dileru Fordovih vozila ili Fordovom centru za hitne intervencije. Ova kontrola može se obaviti tokom redovnog godišnjeg servisa ukoliko je potrebno.

Ucestalost servisa
                        Servisni interval za redovne servise zbog lošeg kvaliteta goriva i otežanih uslova eksploatacije vozila je:

Najkasnije nakon pređenih 20.000 km ili 12 meseci kod putničkih vozila.

Comment

• Gtiboy
                          CBC Veteran
                          • 15.12.2006
                          • 110
                          • Doboj

Ok, znaci u sustini to je pouzdan agregat 1.4 Tdci.
                          E sad ponovo na surovu realnost, zivim u BiH, tako da je kvalitet goriva 2- ili cak i manji od toga, ali recimo imamo dosta OMV benzinskih koje na zahtjev kupca daju i atest o kavalitetu onoga sto toce ako to uopste nesto i znaci za garanciju ?
                          Servisni interval je sasvim zadovoljavajuci, to ce biti kod mene na nekih 10ak mjeseci recimo. Koliko kosta neki redovan servis za taj Tdci motor.. nemora to biti sad u eur tacno ali ono reda 100 do 150 eur, nadam se da ta cifra moze zaklopiti redovan servis ?
                          btw. autic mi strasno svidja, i nemoze se bas naci neki dizel novije generacije za to para .
                          I da jos jedna mala stvar koja me zbunjuje... skinuo sam cjenovnik sa neta, i imam jedan od dilera, tek sam danas primjetio da taj model koji bi ja htio uzeti ima oznaku std 3, a odmah ispod njega 1.4 Tdci sa oznakom std4... jel to oznaka za euro normu za taj motor ili sta ?
                          std4 je skuplji za nekih 1.200eur od std3, sa istom opremom...?

Comment

• BaneT
                            CBC Senator XXL
                            • 09.12.2005
                            • 562
                            • Beograd

1.4 tdci je isto što i 1.4 hdi PSa grupacije. Za oznaku nisam siguran, da nije oznaka opreme? nisam to viđao.

Comment

• Gtiboy
                              CBC Veteran
                              • 15.12.2006
                              • 110
                              • Doboj

Nije oznaka opreme, oprema ima posebnu oznaku.
                              Mozes pogledati te oznake www.ford.ba ako ce pomoci sta...

Comment

Working...
                              X