BMW 520i e34

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dzolaja
    CBC Član
    • 04.09.2006
    • 39
    • Vrcin

BMW 520i e34

Dugo sam cekao neku hondicu a posto vidim da od toga nema nista,
    a i u medjuvremenu mi je naislo ovo luce iz naslova,inace 93 je godiste
    i ima sekvent plin,cena oko 3900e,sve je ovako ok ali ima jedan problem zbog cega se dvoumim,kad dam gas naglo i
    na benzin i na plin radi kao traktor,puca itd,treba mu 10ak sek da predje 4 hiljade obrtaja,a kad ih predje onda je ok,
    sta moze da bude ,majstor kaze da je mozda komutator
    a inace mi je rekao da razmislim da li da ga pazarim zato sto ima simensovu elektroniku ili sta vec i komutator je simensov,vase misljenje i gde da
    odem sutra da budem siguran sta je da se ne bih zakopao
    Rakia connecting people
  • dzolaja
    CBC Član
    • 04.09.2006
    • 39
    • Vrcin

...

danas bih trebao da znam sta da radim
    Rakia connecting people

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

Pochetne serije E34 su imale redne shestake iz prethodne generacije (M20, 12V) koje su tokom 1991. zamenili novom generacijom (M50). Tokom 1993. godine su M50 motori dobili i Vanos (M50TU).

Poshto se tvoje pitanje odnosi na model upravo iz 1993. godine pokushaj da saznash o kom se motoru konkretno radi, sa ili bez Vanos sistema (M50 ili M50TU). Sve shto sa dalje i konkretnije mozhe reci/sugerisati umnogome zavisi upravo od tog "detalja".

Sudeci po tvojoj prichi, bio bih na tvom mestu JAKO oprezan. Mozhe razlog takvih simptoma da bude mnogo toga (otuda i pitanje u vezi samog motora), ali u svakom sluchaju nemoj da se "zalecesh", bar petica te generacije ima sasvim dovoljno u ponudi...
      http://www.bmw.tv

Comment

• dzolaja
        CBC Član
        • 04.09.2006
        • 39
        • Vrcin

ovaj lik je extra daleko i nema pojma sta vozi a kamoli da mi kaze koji je motor ,a mislis da to nema veze sa komutatorom i tako to ili ...
        Rakia connecting people

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

To shto "nema pojma shta vozi" je josh jedan argument vishe u mojoj sugestiji da se ne "zalecesh"...

Rekoh, zavisno od toga o kojem se tachno motoru radi se i mozhe reci neshta vishe, pre svega o konkretnom problemu koji si opisao.

Bez znanja tog "detalja", dakle vrlo uopshteno govoreci, ako se opisani problemi javljaju i pri radu na benzin i pri radu na plin, postoji verovatnoca da neshta u vezi struje nije u redu, sve od najbanalnijih stvari tipa loshe/neodgovarajuce svecice i/ili kablovi, do mnogo chega drugog (i ozbiljnijeg).

Ne znam koji ti je majstor tako "paushalno" mogao reci da je problem u komutatoru, odnosno u Siemens-ovoj elektronici, ako je vec auto "extra daleko" i ako ga on (majstor) nije ni video. U svakom sluchaju, to koju elektroniku (ECU, odnosno sistem za upravljanje i kontrolu rada motora) ima neki automobil zavisi pre svega od toga koji je motor u njemu. Vec sam ti napisao da je 1993. godina bila "prelomna", odnosno da iz te godine postoje E34 520i sa dve vrste motora, tako da tvrdeci bilo shta konkretnije po tom pitanju bez najosnovnijih informacija zaista nema smisla ni svrhe.

Shto izgleda ne vazhi za pojedine majstore. Ne znam zashto, ali nisam zachudjen

PS.

BMW, 525i 24V , 91. god, plin, klima, alu felne, vlasnik. 4000 064/150-8683 18.05.07

BMW, 520, 92. god, klima, plin, podizaci, reg. 4600 062/545-130 18.05.07

BMW, 520 24V, 150 KS, plin, alarm, cb, podizaci, CD, vlasnik, 4200 0643023394

BMW 525i 200KS (1990), gara

Comment

• dzolaja
            CBC Član
            • 04.09.2006
            • 39
            • Vrcin

razumeo
            Rakia connecting people

Comment

• shonegti
              CBC Član
              • 30.06.2006
              • 58
              • Beograd

trazi posledjih sedam cifara broja sasije pa cemo proveriti da li ima vanos

Comment

• dzolaja
                CBC Član
                • 04.09.2006
                • 39
                • Vrcin

Izvinjavam se sto me nije bilo dugo ali evo stigoh sa mojom lepoticom

juce sam zapucao za babusnicu iako su mi svi pricali da sam lud sto idem na nevidjeno ali eto ... isplatilo se

Auto je kao nov,u pitanju je 520i iz '92 godine,lik je za 5 godina presao 11.000km sta reci
                Ima par stvari da se uradi

1.Zamena neba (ko,gde,koliko para) SOS
                2.Koje ulje preporucujete,ali najbolje (gde kupiti)
                3.Digitalac na tabli koji pokazuje km mi se gubi povremeno (sta uraditi)
                4.Dihtovanje sibera (ili to spada pod zamenu neba)?

to je to,nista bitno ali bi valjalo da se sredi
                Rakia connecting people

Comment

• Flavio
                  CBC Senator XXL
                  • 13.06.2006
                  • 1926
                  • 012 Centar
                  • KaraWagon 1.4T.Spark

Uuu,dobar "mali" .

Vidi za "oil" sa @M-Powerom.Sa tim nickom morao bi da zna sta je "die beste fur BMW" .
                  Za ostalo nem' pojma .

p.s.
                  Felne su do 00 .

Comment

• overspeed
                    CBC Senator XXL
                    • 24.05.2005
                    • 2779
                    • Kosovska Mitrovica

Pozz dzolaja

Drago mi je shto si nashao novi prevoz, i "na prvu loptu" se chini da je u pitanju lep primerak, ako ovako dobro izgleda i "ispod kozhe" onda "nema zime"...

1. Bilo je na forumu priche o ljudima koji odradjuju tapaciranje, mislim da je pomenut neki lik u Zemunu, i jedan u Bg-u koji dobro odradjuju posao. Upotrebi malo "search" opciju, bilo je priche o tome...

2. Najbolje ulje za taj model treba da je "pod 1" one gradacije koja je fabrichki preporuchena za taj motor i "pod 2" koje je originalno. Mozhe i obrnutim redosledom ali u svakom sluchaju oba uslova moraju da budu zadovoljena. Ja imam odlichna iskustva sa Motul uljima, mada mu ni neki "Castrol" ili "Mobil" nece "shkoditi", sve dok ispunjavaju ona dva uslova. Dakle, "pravac" u "M-store"

3. Ovo mi ne deluje kao dobar znak, moram da te malo razocharam. Iz mojeg iskustva ovo verovatno znachi da je oko kilometrazhe "chachkano" jer su upravo povremeno "gubljenje" oznaka ili nekih od onih "crtica" znak da je tu neshta chachkano, i to neprofesionalno. Moguce da greshim (nadam se) ali velika je verovatnoca da je to sluchaj i kod tebe, tim pre shto ti je prodavac naprichao da je "za 5 godina preshao 11000 km". Mozhda, ali peshaka.

4. Kad posetish nekog od onih majstora pomenutih u tachki 1. odradice ti i to, ukoliko se tiche tapacirunga oko samog shibera. Ako je pak u pitanju losh dihtung onda mu nema popravke vec samo zamena dolazi u obzir, ali ce u celoj ovoj prichi taj troshak ce biti od najmanje vazhosti po tebe.

Sve u svemu, sve i da je "malo" chachkano oko kilometrazhe nishta strashno - to je nekako postala "tradicija" chak i pri kupovini tek uvezhenih, daleko skupljih, automobila. Sve dok je mehanichki auto u solidnom stanju (shto si nadam se proverio) kilometrazha ne treba da te brine previshe. Taj motor, tim pre shto je mehanichki prostiji i bez Vanosa, se pokazao izdrzhljivijim i dugovechnijim od naslednika a istovremeno je i manje kvarljiv, tako da uz dobro i redovno odrzhavanje mozhe da "pregura" i blizu pola miliona km.

Josh jednom chestitam na kupovini i zhelim ti puno "trouble free" prevezenih kilometara!

Comment

• dzolaja
                      CBC Član
                      • 04.09.2006
                      • 39
                      • Vrcin

Bio sam kod mog majstora i kaze da je auto u super extra stanju,malo treba trap da se sredi i servis motora i to je to,a sto se tice kilometraze ja verujem da su ovi ljudi od kojih sam kupio auto presli i manje od 11.000km jer su ga vise kupili za komsije nego za sebe.Ipak je to Babusnica A za tapaciranje i ostalo cu potraziti na forumu kad dodjem do malo vremena

Hvala
                      Rakia connecting people

Comment

• dzolaja
                        CBC Član
                        • 04.09.2006
                        • 39
                        • Vrcin

I reci mi jel moze taj digitalac za kilometrazu da se popravi resetovanjem kompa ili ...
                        Rakia connecting people

Comment

• overspeed
                          CBC Senator XXL
                          • 24.05.2005
                          • 2779
                          • Kosovska Mitrovica

Pa upravo o tome ti i pricham. Josh bih (mozhda) i poverovao da je za 5 godina taj auto preshao 11000 km, odnosno po 180-185 km mesechno ali je to sa digitalnim satom kilometrazhe vrlo pouzdan znak da je malo "tuniran"

Resetovanjem kompa to necesh reshiti, ali mozhesh da probash, nishta ne koshta =]

Comment

• dzolaja
                            CBC Član
                            • 04.09.2006
                            • 39
                            • Vrcin

i da je presao 300.000km izgleda extra za tu kilometrazu
                            Rakia connecting people

Comment

Working...
                            X