Ubacivanje 1.9 TD u golfa II

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dandy
    CBC Senator XXL
    • 09.12.2005
    • 513
    • Bijeljina-Beograd Medakovic

Ubacivanje 1.9 TD u golfa II

Sad jurim 1.9 TD motor za golfa kkko bi moj stari 1.6tdi zamijenio jer mi se vise smucio.
    Ono sto me zanima je dal 1,9 pasuje na mjenjac od dvojke i koji je opseg izmjena koje treba uraditi.
    Nosaci mi izgledaju identicno, samo je pitanjedal ce stati alternator posto je sirok kais, i dal pasuje mjenjac.
    Znaci ne trazim TDI sa elektronikom, vec obican TD tako da od struje nemanista razlicito....samo me interesuje kakva su vasa iskustva

I jos me interesuje gdje ima da se nadje u bgd i okolini krila za golfa 2 kao sto su na golf rally varijanti, kao sto ima onaj hrvat sa 2 vr6 motora i onaj crni golf vr6 iz bosne, ako znate na sta mislim
  • dandy
    CBC Senator XXL
    • 09.12.2005
    • 513

jel moguce da niko ne zna nista o ovome,,,,au....

problem je samo u sirini koseva, tj dal moze stati kais od alternatora i vodene pupme, posto je dosta siri,,,pa da ne bude kacio za sasiju....

Comment

• Miodrag
      CBC Veteran
      • 31.08.2007
      • 184
      • Sremska Mitrovica

drugar da li si izveo operaciju?

Comment

• mugos
        CBC Senator XXL
        • 18.09.2007
        • 555
        • BG/sada Novi Beograd

sve može

Može bez problema ali možda da razmisliš o tome. Bolji je 1.6, da ga servisiraš nego 1.9da ubacuješ. Manje troši i bolji je. Na jedan devet ho?e da otkine šraf radilice pa kuku i lele. Govorim ti iz iskustva drugara koji je dugo vremena radio prepakivanje i sklapanje motora.
        Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• M2fast4u
          CBC Član
          • 29.09.2007
          • 62
          • West side

Neces dobiti nista posebno kada taj motor stavis u golfa II,bar ne kad predjes sa 1.6gtd...Obican 1.9 td nije pun dizel,i malo se razlikuje u odnosu na 1.6,samo u precniku klipa...Cak ti je 1.6 gtd motor od 59kW,dok ti je 1.9 td od 55kW...Prava stvar je da stavis 1.9 tdi koji je 81kW(110ks) koji posle mozes da cipujes i da dobijes malo vise na snazi...Znaci kupi golfa3 stranca sa tim motorom ili je nadji na nekom auto placu,i skini motor sa komplet instalacijom,kompjuterom i tablom,i nabudzi sve to u golfa2...Izvodljivo je da se odradi budi siguran,samo polako i bez zurbe...Pozdrav...

Comment

• dandy
            CBC Senator XXL
            • 09.12.2005
            • 513

jos nikako da nadjem motor, svi traze za njega kao da je motor za sputnjika....preskupo....
            inace kod mene je 1.6 gtd, od 51 KW, ali sam ga razbio, dosta je i trajao....
            imam takodje povoljno varijantu 1,6 tdi od cini mi se 59 kw, ali su oni dosta kratkog vijeka jer su prenapregnuti....jednostavno na oko 200-250 k crkavaju,,,a svi stranci su presli oko te cifre....

Nego jel zna neko koga da nabavlja ili prodaj strance, jer ne mogu da nadjem nigdje taj 1,9 tdi golf 3 za neke pristojne pare,jurim preko svih oglasa...ali corak,,,,,,a bas da dam 2000e za stranca, od kog mi samo motor i mjenjac trebaju , malo preskupo,,,
            i problem kod tdi 1.9 je mjenjac koji ide na sajle i rucica mjenjaca se razlikuje u osnovi pa ne znam kako bi se to ukopilo nikad nisam to radio,
            ako znate da se negdje moze naci povoljnije stranac,,,,javljajte, da to ubacujem odmah...

Comment

• dandy
              CBC Senator XXL
              • 09.12.2005
              • 513

Napokon nasao motor, iz passata 1,9 tdi, 170 000 presao,,,servisna knjizica, ide ko zmaj,,,,ono sto sam trazio...

E sada,,,,jel neko ovako nesto radio, jer bolje mi je da se pripremim na zezanje da znam u cemu moze biti problem,,,,zima je i nemam bas puno vremena za zezanje,,,

Znaci u cemu je problem,,,komplet elektriku, racunar i ostalo rjesavam sa passata, tako da mi nije frka sa tim,,,sva instalacija ide i tu nema problema, ali u cemu je problem,,,u mjenjacu,,,
              Ovaj mjenjac je novi tip tj onaj sa sajlama biraca, i sa hidraulicnim kvacilom,,,e sad kako to kvacilo rijestiti, da prrebacujem papucice sa sve ostatkom,,,zasta moram skidati komplet instrumest tablu jer se drugacije ne moze prici papucicama da s eposkidaju i sl....

i problem je birac,,,izgleda da ce morati kompletna rucica biraca da se prebacuje,,,,,kod passata je kratka,,,i ne znam kako to upasovati,,,,,

Imal neko iskustva sa tim,,,,

Comment

• b_samardzic
                CBC Senator XXL
                • 02.04.2005
                • 1557
                • Smederevo

Vozio sam golfa dvojku sa 1.9tdi motorom.
                Komplet instrument tabla i salter brzina su stavljeni sa golfa trojke.
                Auto je dobro isao ali je motor mnogo masivan za skoljku od golfa dvojke.
                Nekako se po dodavanju i oduzimanju gasa toliko osecalo cimanje kao da je u njemu motor od kamiona.

Comment

• M2fast4u
                  CBC Član
                  • 29.09.2007
                  • 62
                  • West side

@ dandy
                  Jeli druze a sto ne stavis menjac od svog golfa,mislim da se pasuje na taj blok od 1.9....Tako da se necimas da prebacijes birac i sajle i kvacilo...Nisam siguran,ali mislim da se pasuje,provericu danas pa ti javljam...Pitaj sta te zanima oko tog prebacivaja slobodno...Pozdrav

Comment

• M2fast4u
                    CBC Član
                    • 29.09.2007
                    • 62
                    • West side

Mozes slobodno da stavis svoj menjac na 1.9,provereno...Tako da ti je taj deo posla dosta smanjen,da ne komplikujes s sajlama i biracem a i kvacilom...

Comment

• dandy
                      CBC Senator XXL
                      • 09.12.2005
                      • 513

Hvala drugar, tako i razmisljam da odradim, nekako mi najlakse, nego koja korpa i lamela da se stave, moja stara ili ova sa novog mjenjaca, ima li tu razlike, anlaser i sl....

Comment

• Mail Man
                        CBC Član
                        • 10.10.2007
                        • 90
                        • Beograd

Prijatelju Dandy!Ako vec imas set kvacila sa stranca bolje stavi njega nego neko koje je ovde kupleno.Drugaru sam ugradio na pasata 85' komplet (zamajac,korpa,lamela) skinut sa stranca.Tera ga ako mi verujes oko 20.000 i nema problema.Obavezno proveri da li se gadjaju rupe od zamajca ako budes morao da stavis menjac od dvojke.Ako budes kupovao novo po meni je najbolji saks!
                        Neka ti je sa srecom operacija ''LAUFER"
                        PozdraVW!!!!!!!!!!!!
                        nisam ginekolog ali mogu da pogledam

Comment

• M2fast4u
                          CBC Član
                          • 29.09.2007
                          • 62
                          • West side

@dandy...
                          Pa ovako,sto se tice izbora lamele,korpe i druk lagera,najbolje je po meni ovako:
                          1.Obavezno kupi novi druk lager da ne skidas kasnije menjac samo zbog njega...
                          2.Uporedi obe korpe kvacila,i vidi da neka nije urezala druk lager na mestu gde isti potiskuje korpu,stavi koja je manje ostecena...
                          3.Isto tako uporedi i sublerom premeri lamele i stavi onu koja je deblja,po mogucstvu da neka nije bila pregrejana...
                          A sto se tice alnasera,tu ti nemogu pomoci puno..Treba pregledati njegove cetkice,videti koji bendix je bolji,itd..Ja bi stavio taj sto ti je bio na passatu,jer je vec taj bendix okretao zamajac na tom motoru...
                          Pozdrav prijatelju i pitaj sve sto te muci,tu smo da pomognemo koliko mozemo...

Comment

• dandy
                            CBC Senator XXL
                            • 09.12.2005
                            • 513

ma znam ja sve to, ovaj motor stari sam rasturao bezbroj puta,,,.nije problem da ustanovim sta i kako, vec me interesuje po pitanju dimenzija dal pasuje lamela i korpa na moj stari mjenjac, posto je potpuno drugacije i zvono, i klip ulazi iznad zvona, znaci potpuno drugi sistem.

Vidjecu jos, kad izvadim ovaj motor, vodjecu koliko je komplikovano da ubacim kvacilo i birac, pa ako ne uspijem moram imati rezervu sa statim mjenjacem, ali to me interesuje jesul isti anlaser, korpa i lamela, posto u svakom slucaju sve to sa novog planiram prebaciti
                            Malo mi je siri nosac mjenjaca na passatu, tj ona greda sto ide od mjenjaca prema kabini, manje je savijena u stranu, pa imal informacija jesul iste tacke nosaca motora i mjenjaca ili i tu ima prepravki

Comment

• M2fast4u
                              CBC Član
                              • 29.09.2007
                              • 62
                              • West side

@dandy
                              Druze dokle se stiglo sa ubacivanjem motora?Pozdrav...

Comment

Working...
                              X