Ubacivanje 1.9 TD u golfa II

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dandy
    CBC Senator XXL
    • 09.12.2005
    • 513
    • Bijeljina-Beograd Medakovic

Evo sutra sa Bozijom pomoci krecem, jbg, bio malo u odbrani otadzbine, pa poslije praznici, pa zatrpavanje poslom....krenuli ljudi da sredjuju kola po ovom kijametu pa nisam dizao glavu od posla,
    ujutro krecem polako da to raskupusam pa cu javiti sta i kako, u stvari sutra samo vadim motor iz golfa, i rjesavam servo letvu, hocu da fino pripremim i ofarbam koseve i cijeli taj dio, pa od ponedjeljka bi trebalo da vadim ovaj iz pasata i da kombinujem...

brine me zamajac, ali vidjecemo
    inace i kod mene je lamela na golfu prebacena polovna od uvezenog golfa, ali mislim da je i ona pri kraju, pa vidjecu sta sa cime pasuje....

Comment

• dandy
      CBC Senator XXL
      • 09.12.2005
      • 513

Sa osmijehom na licu konstatujem da je operacija uspjela, nemam bluetooth ovdje u bosni da pokazem slikice,
      sve je naleglo, ali sam stavio mjenjac od seat toleda 1,9 td, i jos stosta sam prepalivao, puno posla, ali isplatilo se, ide ko nezdrav.
      nosace motora sam takodje prebacio sa seata tako da nema trzaja niti bilo cega, i vjerovali ili ne prije par dana sam odrao na crti burazera sa A3 1,6 2001 god, sa oko 110ks.
      znaci ovo je nezdravo kako ide.sve sam predihtovao, promijenio kaiseve, i semeringe, ulje i filter, sve zaptivke, i ostalo.paljenje na 93 znaci -7 u pretpaljenje....i jos stosta...
      imao sam dosta problema oko mnogih sitnica jer sam i servo letvu ugradjivao i jos po nesto, uglavio sam hladnjak od passata, budzio poluosovine zbog veceg promjera pecurke na maloj osovini, stavio kinesticke od passata 2,.0 16v, ma svasta nesto, egr cijev presjekao i zavario otvore, raskacio svu elektriku i napucao turbinu da "malo" jace duva, sada je sve samo mehanika, nema racunara i drugih gluposti da mi zagorcavaju zivot.
      i ovo je neki cudan motor, iako je tdi imao je protokomjere i racunar, turbina mu je stari tip sa 4 srafa, tako da je sve moglo da se raskaci.

jos se samo pitam cemu sluzi onaj dzek na bosch pumpi ispod izvoda za cijevi visokog pritiska, raskacio sam ha i nista se ne desava, cini mi se da je on otvarao egr ventil, posto je neka zica isla do elektroventila koji je otvarao egr.

idemo dalje, jos malo i sredicemo napokon masinu.

Comment

• M2fast4u
        CBC Član
        • 29.09.2007
        • 62
        • West side

Slike prijatelju,zakaci neku..

Comment

• jevtic
          CBC Senator XXL
          • 26.11.2006
          • 729
          • beograd

čestitam.

oćeš li i unutrašnjost da prebacuješ iz nekog novijeg auta?

koliko ti je težak auto?
          ex - fabia 1.9 tdi
          golf 2.0 tfsi

Comment

• dandy
            CBC Senator XXL
            • 09.12.2005
            • 513

pa za sada sam ubacio sjedista od A6, prepravio nosace tako da pasuju kako treba i da sve radi, sa sve grijacima sjedista, za koji dan dobijam kokpit sa klimom,i ostatak klima uredjaja, sa elektrikom.... ali zeza me sto nemam gdje da upasujem hladnjek klime jer je hladnjak motora izbacen van grede zbog dimenzija, i ide do maske, a tu jos treba i intercooler da upasujem,,,,.....
            ubija me internet jer imam protok od jedva par bytes/sec, pa nikako ne mogu da okacim slike...u subotu je pao set lucas plocica za diskove naprijed i pozadi, pa sada rucna sabija kako hvata...i tu sam naisao na haos, golf je inace jedini auto na koji samnaisao koji ima klipove u celjustima pozadi koji se ne vracaju sabijanjem, vec uvrtanjem,,,,koliko sam samo muke vidio dok nisam to provalio,,,,u stvari uspio sam da cilindar slomim, jer po onoj kisi i haosu, cijeli dan sam ga natezao pajserima i na kraju popizdim i stvaim ga na presu ,,,,,,rezultat,,,,nove celjusti su morale da se nabave ,,,ali eto da znate ako to radite da tu pajser ne pomaze....

jos jedna mala napomena, poluosovina od seata,(ista je i na g3) mala, je za oko 2 cm kraca od golfove(g2, mala pecurka)), i passatove, tako da je ona bila uzrocnik pucanja zglobova.......otkad sam nju stavio(seatovu) sve radi kako treba, a to se nikako nije moglo primijetiti jer je i onako imalo lufta koliko treba ali je ocigledno predugacka poluosovina dolazila do kraja zgloba i lomila ga....

za sada se masina ponasa veoma zivo,,,prosto trazi gas, i malo je cudan osjecaj, jer sam od '97-me u drustvu sa 1,6td,i taj auto poznajem u dusu, pa mi se ovo cini kao da ce motor da izleti iz sasije.....

Ako bog da, mogao bi i butan sistem da padne, samo da nadjem ko se sa tim baktao, da malo pokazemo diesel power.....ali vidim da ljudi malo o tome znaj ovdje pa cu samo stalno da probam, ali kasnije kad budem imao vremena, prvo sad da dovedem kola u stanje za farbanje i ostalo.....

slikice ce biti uskoro,,,,

Comment

• Boki GTI
              CBC Senator XXL
              • 16.08.2007
              • 505
              • Beograd - Vozdovac

Dendy pusti slicice daj svrati subotom smo gore........

sta je nemas auto, neko ce da te pokupi, nemoj samo da se hvalis
              Naftasu ,

Comment

Working...
              X