produva mi je golf 1100ccm pa dali mi neko moze reci na koliko se steze glava motora hvala
pomoc golf 1
Collapse
X
-
1. Stage je 40 Nm
2. Stage je 60 Nm
3. Stage je 90 stepeni
4. Stage je 90 stepeni
Glava se ne doteze,a to ti sve pise i na dihtungu. U slucaju ako imas zvezdaste srafove glave. Ako su imbus srafovi onda iz one tabele gore sto pise M10.VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)
Comment
-
-
Tek toliko da lepo u'vatis. Duzine drski su standardne, nema tu mnogo biranja...
Moment (kilo) kljuc:
1. Stage je 40 Nm
Sve srafove zavrnes na tu silu, ali ne redom, vec kao tocak, suprotne.
2. Stage je 60 Nm
Kao pod 1. ali vecom silom
Obican kljuc - rucka po zelji.
3. Stage je 90 stepeni
Sve dovrnes za 1/4 kruga
4. Stage je 90 stepeni
Kao pod 3. samo opet dovrnes za jos 1/4 kruga.
Ako sam nesto omasio odma' ce ne ispraviti
Da ti je glava od kamiona mogao bi kredom da belezis polozaj za dovrtanje ... ovako budi pazljiv...
Comment
-
-
po TAS-ovom Tehnickom uputstvu pise da se za 1.1 motor glava steze na 75Nm i dotegne za jos 90 stepeni....
ali treba pratiti uputstvo na samom dihtungu glave jer je uputstvo pisano u vrijeme kada se dotezanje radilo poslije 1000 km, a sada su dihtunzi bez dotezanja, i na svakom victor reintz dihtungu pise na koliko se steze
Comment
-
-
Rank ima veze ako je drska duza veca je i sila stezanja a i stim kilaza normalno zato pitam dali je odredjena neka duzina kljuca Normalno da kad stegnem kilo kljucem na 60nm da sraf nebi ni mrdno sa obicnim zvezdastim (okastim) kljucem
Comment
-
-
sad znam hvala vam ja sam slucajno naiso na ovaj forum i jako mi se svidja a i novi sam u forumu. Vidim da svi zelite da pomognete jako mi je drago da kad imam neki problem mogu da ga resim uz pomoc vas svama sam od sad pa nadalje!!!!!!!!!!!
Comment
-
Comment