ok,nov sam ovde,ako sam promasio sobu neka je modovi prebace gde treba i to mi kazu preko pm-a.imam bubu i zelim nesto konkretnije uraditi oko motora,ili drugog dela koji bi doprineo malo boljim performansama,.(stavljanje porseovog motora odpisite)..zna li neko?vec je stavljem karb od 1300 i siren dovod goriva,primetno ubrzanje,zelim dalje,sta i kako?
wv buba 1200?
Collapse
X
-
Pa taj motor ti i nije nesto za budzenje,ima jako mali kompresioni odnos mislim da je nekih 7:1,konstrukcija stara...itd
Mozes da povecas kubikazu zamenom cilindara ali onda ti treba druga glava,drugi izduv,usis,radilica od 1600... Sve u svemu jako puno para.
Neka moja preporuka je nadji 1600 pa taj radi malo,a u startu je vec jaci. Porscheov motor ti je skupa rabota a i tesko da ces naci.VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)
-
-
Pogodi me u zivac i nostalgiju.
Evo pa, za pocetak malo citaj pa se odluci..
Ima tu "lakih" i teskih detalja, pa vidi...
I nemoj puno da se "siris" u prici, kod amera postoji svaki sraf ili deo u pet verzija, fabricki, zamenski, niklovan, pojacan i enormno pojacan...
Buba voli ulje, pa malo veci hladnjak, dodatni filter za ulje sa 1300 (1.2 ima plocicu na tom mestu), drugacija usisna grana, manji kaisnik na alternatoru (dinami), izduv.. kao lake prerade.
Za brze okretanje motora, zahvati su malo veci, potrebno je pojacati bar prednje kocnice, sa diskovima..druga radilica, bregasta, glava....
Pa vidi, ima "postepenih" varijanti, sa vecim ili manjim napretkom, ali moze da se pravi "igra" bez granica
Poz.
Comment
-
-
Ja bi ti preporucio ako vec nisi da posjetis domace ali i inostrane sajtove specijalizovane za bube,tu ces naci dosta savjeta,slika,preporuka,mnogi ljudi su to vec prosli ali sve se svodi na to koliko para toliko muzike.
I ja imam 1200 i prije dve,tri godine imao sam istu ideju kao i ti,samo ja sam jos mislio ubaciti motor od alfe ili subarua.Sad sam ostao na ideji da slazem 1776,ni to nije jeftino ali dosta jeftinije od porshea,dobija se oko 90KS,dosta obrtnog momenta i dugotrajnost.Za bubu i njenu kilazu 90KS je puna kapa.
1200 ti je slab motor za tjuniranje,Remus ti je dao dobar savjet da pocnes od 1600.Ako imas i neki dobar vazdusar od transportera to ti je vec pola posla.
Prvo se odluci sta zelis,koja ti je gornja granica do koje ides,kolika sredstva imas,kad imas plan mnogo je lakse...
Evo ti i par linkova,postani clan,pitaj,ima tu sta da se cita danima..
http://vw-vhs-mladenovac.forumotion.com/index.htmhttps://<br /> <a href="http://www..../index.php</a>
http://www.vwbuba.hr/bookmarks/Itemid,0 ... iew/id,21/VW 1200 1972god.
VW Golf 1.3 1988god.
FIAT Punto 1.9 JTD 2001god.
Comment
-
-
Covek rece:
"malo boljim performansama"
Cinjenica da su ameri razvili pricu oko 1500 ili 1600ccm, i :zavrsili je sa 2300, ali to je njihov sticaj okolnosti.
Covek ima "najbolji" evropski motor za bubu, i zeli postepeno da cacka i napreduje sa performansama, a ne da ide na 1/4 milje.
Lepo je krenulo, i sad "bolesna" ambicija.
Neka radi usis, izduv i ima gomila sitnih aktivnosti koje su lepa zabava(oko ulja, efi-ja ili elektronskog paljenja) a napredak je vidljiv. Ne verujem da ima "poseban" cilj, 60, 90 ii 220ks. Za sve preko 50 ks, morace da razmislja i o kvacilu i o menjacu, kocnice da ne spominjem, a onda se postavlja dilema, na potrebne hiljade evara, zasto ne dodati jos toliko, i uzeti alfu 156, jedno 6-7 god staru..i gde ces lepse performanse..
Poz.
Comment
-
-
Pa mozda covek voli oldtimere pa je zato odabrao bubu. Ili jednostavno nema para za drugo nesto pa onda radi ono sto ima. Inace i ja sam imao ludu ideju sa bubom,hteo sam da kupim bubu i onda iz nemacke narucim cilindre i klipove sa vecom kubikazom mislim da sam hteo 2000 ccm-a nesecam se ali na kraju sam nekako odustao od toga jer nije bas jeftino. A jos nisam poceo da radim pa nemam finansija za tako nesto.VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)
Comment
-
-
Ma ja sam sve to uzimao i placao, jedino nisam mogao da nadjem zamajac, a po "radnjama" mi se zgadilo da slusam, ma nabudzi ovo ili ono..Pa sam lepo rasprodao delove i prodao bubu. Jos se kajem..
Moze a ne mora da se udje u bacanje para, ali motor je zilav i trpi spoljasnje nadgradnje. Za svaki "ulazak" u motor, krecu stotine evara, a za performanse i hiljade.
Ali sitnice oko paljenja, povecanog kartera, hladjenja ulja..ne kostaju puno ali ima zadovoljstva.
Poz.
Comment
-
-
Evo par linkova da vidis odprilike sta ima da se kupi i koja je cena.
www.csp-shop.de
www.volkswarenhaus.de
www.ds-tuning.deVW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)
Comment
-
-
Nisam bas eksplicitno rekao, ali sada moram. Kod umobolnih nemaca su cene idiotske. Parce gvozdja, par stafova i par guma je 400 evra. Kao da su avionski delovi.
Takva "roba" je kod amera 30-60$
Glava cilindra je 850€ (sa ovalnom portom, 044, npr), kod komsija preko bare je 350-400$, sto ima smisla da "povuce" coveka da nesto radi, ovako sledi "polovna alfa"
Poz.
Comment
-
Comment