Imam fokusa 1.4 benzinca, mislio sam da prodam mog i da dodam za dizela, interesuje me kakvi su im motori jer sam razmišljao o nekom tdci-u koliko prelaze i šta da gledam kad kupujem polovnog.
Ford focus dizel?
Collapse
X
-
TDCi su odlicni motori, ali kao i svaki moderni dizelas, ne mozes da ocekujes da ce da izgura 400.000 bez problema. Pojavljuju se kvarovi pumpi i injektora, a bolje da ti ne govorim koliko to kosta. Performanse su sjajne, u Focusu posebno. Imas od 1.6 do 2.0 - od 90 do 130 ks...Ne trosi mnogo, a vuce kao lud. Ipak, kupovinom polovnog dizela preuzimas i rizik. Tu je i famozni plivajuci zamajac, a nije to samo problem TDCi -ja. Zato treba gledati primerke sa sto manjom kilometrazom, ali danas gotovo da nema auta iz uvoza kome kilometraza nije vracena.
Ja vozim klasicni TDDi koji je malo bucniji, malo vise trosi i ima nesto slabije perfomanse na niskim obrtajima, ali kazu da je manje osetljiv. Do sada (godina dana) nisam imao problema. Mislim, da ne bude zabune, i moj motor je super. Stvarno uzivam, posebno na otvorenom drumu.Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Comment
-
-
Razmišljao sam ako uzimam da ga uzmem do 150 000, drugar uzeo čipovanu golf četvorku sa 150 000 i prešao za godinu dana 20 000, sad ima preko 170 000 i još ništa mu se nije pokvarilo. Ja prelazim dosta manje i uzeo bi neki stock sa nekog od većih placeva kod nas ,šta znam nekako su mi sigurniji placevi nego da kupujem preko oglasa.
Comment
-
-
Slazem se, a bezi i od cipovanih. Najbolje bi bilo da imas nekog od poznanika ko bi mogao da ti doveze...Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.
Comment
-
-
Znači ne placevi.
Mogao bi nešto da iskombinujem iz Austrije, ali su tamo mnogo skupi.
Moj Fokus je u ekstra stanju,ako bi ugrađivao plin morao bi da ugradim sekvencijalni plin, što je ekstra skupo, onda bi se vozio jeftinije ali su mi performanse ostale iste, ovako sam mislio da dodam za dizela više kubika više obrtnog momenta više konja a jeftinije mi je kad se vozim nego moj.
Comment
-
-
Drugari,
ako poredimo cene na
http://www.autoscout24.hr/home/index/li ... 000&model=
15537&eurofrom=0&euroto=0&fuel=2&yearfrom=2002&yea rto=
2003&body=5&hpfrom=0&hpto=111&bodycol=0&gear=0&car type
=0&age=0&equi=5&vat=1&sort=price&country=&radius=0 &zip=
&carsperpage=50&action=Trazi
sa uracunatim porez,pdv, dovoz..... opet je to jeftinije nego sto se moze pronaci po nasim oglasima.
Zar vam se ne cini da su kod nas i dalje za Fordove cene malo naduvane?LOGAN 1.4 MPI Preference + AC
Comment
-
-
ne. čak šta više ne mogu da shvatim kako se njima isplati da uvezu kola plate sve troškove što se treba platiti i onda prodaju taj auto za slične pare kao i preko.
neko reče ti dizeli ne mogu da pređu 400k. pa ne mogu jer ti automobili koji su uvezeni su uglavnom prešli oko 300k km pa vraćeni na 100k a neki čak skidaju i veće kilometraže pa onda kad se kod nas dese veći kvarovi onda je kriv ford i kreću priče kako današnji automobili nisu kvalitetni kao nekada. kad bi znali prave kilometraže tih automobila videli bi u stvari koliko ti automobili mogu da pređu.
ja kad bi kupovao polovnog dizela ne bi toliko gledao kilometražu jer ona kod nas bukvalno ništa ne znači već bi gledao da auto uzmem od prvog vlasnika i da taj auto ima servisnu knjićicu i da je čovek čuvao račune kad je šta rađeno i verujem da bi takav auto bio bolji od 95% dizela iz uvoza.
p.s. nek neko skrati ove linkove.ex - fabia 1.9 tdi
golf 2.0 tfsi
Comment
-
-
ako si primetio na onom linku, tamo je naveden povracaj poreza pri exportu, sto znaci da prikazanu cenu pomnozis sa 0.83.
Svi ovi matrapazi koji diluju kolima su povezani ko crevca...dogovaraju se i kupuje vise vozila odjednom, pa im ovi sa placeva skidaju cene..jos ako se specijalizujusamo za jednu marku vozila, sklope dila sa nekim na placu, kupe kontigent 5-6 vozila i ovaj im spusti cenu. To otprilikemoze da znaci da ce proci barem 500E jeftinije kada ga kupuje nego ako se ti tamo pojavis. Pored toga, cene koje mi vidimo na mobile.de i autoscout24 su naduvane namerno, kad se pojavi kupac cena sae spusta barem 10-15%.
PozdravLOGAN 1.4 MPI Preference + AC
Comment
-
Comment