Šta ubaciti u Focusa?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zx3
    CBC Član
    • 16.01.2007
    • 86
    • Požarevac

Znam ja da su to ćorava posla razmatram šta mi je najbolje za činiti.
    Da li da ubacim motor koji je originalno iz fokusa neki 2.0 zetec.
    Da li da eksperimentišem sa nekim starijim zetecom pa kasnije da idem na turbo konverziju.
    Ili u najboljem slučaju da prodam moj i da kupim jači. Prirastao mi je za srce i teško mi je da se odvojim od njega.

Možda sam ja trebao da otvorim temu šta raditi sa fokusom, a ne šta ubaciti u fokusa.

Comment

• Van
      CBC Senator XXL
      • 16.02.2007
      • 1425
      • Nbgd

Pa budze se obicno starija kola , posto nisu toliko na ceni , pa mozes lakse da priustis delove . A i sama osnova je jeftinija za rad . Ostavi fokusa na miru , a kupi stari eskort pa se igraj ako ti je do budzenja .
      ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• luci
        CBC Senator XXL
        • 13.03.2006
        • 1103
        • odzaci

slazem se ako ti je tuninga kupi auto koji si namenio tome, a focusa ostavi pa vozi svaki dan, svakako tunirani motori ne trpe gas, a ako trose vise goriva tako da nisu bas idealno resenje za svakodnevnu upotrebu...

Comment

• zx3
          CBC Član
          • 16.01.2007
          • 86
          • Požarevac

Fokus kad je izašao, ja sam se odmah zaljubio i nekim srećnim sticajem okolnosti kad sam prodao starog pola došao mi je u posed ovaj. Ja već godinama polako sakupljam delove i sređujem mu unutrašnjost i spoljašnjost. I na proleće kreće sklapanje, ali najviše što mrzim da auto izgleda spolja kao aždaja a unutra neki stock motor ili neka smešna kubikaža. Zbog toga sam pitao koji motor da stavim u njega kako bi performanse bile u skladu sa spoljašnošću.
          Znao sam ja da to sa ubacivanjem nekog drugog motora ne ide, ali sam pomislio da je neko to već radio pa reko da pitam.
          Hvala na savetima i predlozima u svakom slučaju , razmisliću još šta mi je činiti.

Comment

• luci
            CBC Senator XXL
            • 13.03.2006
            • 1103
            • odzaci

pa pogledaj da odradis neki mehanicki kompresor, mislim da je jedostavnije od turba mada ce dati i manje snage..

Comment

• zx3
              CBC Član
              • 16.01.2007
              • 86
              • Požarevac

Originally posted by luci
              pa pogledaj da odradis neki mehanicki kompresor, mislim da je jedostavnije od turba mada ce dati i manje snage..
              Ne kapiram na šta misliš, ako može neki link ili objašnjenje.

Comment

• luci
                CBC Senator XXL
                • 13.03.2006
                • 1103
                • odzaci

da predjes sa atmosferskog motora na nadpunjenje, samo da ne stavis turbo nego da stavis mehanicki kompresor, ne znam ja o ovome mnogo, u osnovi sta stvar kao turbo ali koristi zupcasti remen za pogon, manji je pritisak dakle i snaga koju daje... malo procunjaj po forumu ima o tome odsta, mislim da bi to bilo jednostavnije nego da meces turbo....

Comment

Working...
                X