Golf II 1.6 karburator

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • goshkealfa
    CBC Član
    • 20.10.2006
    • 91
    • Pozarevac

Golf II 1.6 karburator

Od kako je pocela zima eto i problema sa Golfom II 1.6 karburator. Problem je sa sauhom i pre nego sto se upustim u sredjivanje istog hteo sam samo pitati zna li neko kako se sauh steluje? Primetio sam na karburatoru Pierburg 2E da ima deo gde se nalazi bimetal i on se fazno pomera - sta se dobija pomeranjem u smeru kazaljke i suprotno od smera kazaljke na satu- na njemu se takodje nalaze neki reperi a mislim da je to neko dirao i zato ne radi... Inace, potrebno je popustiti samo tri srafa tako da mislim pokusati - jos samo kako...?
    Ako neko zna, bio bih mu zahvalan!!! pozz
    Ne postoji toliko jednostavan posao da se ne moze lose uraditi!
  • Boki GTI
    CBC Senator XXL
    • 16.08.2007
    • 505
    • Beograd - Vozdovac

Predpostavljam da se radi o dvogrlom karburatoru, stvar je relativno delikaktna. Recicu ti neko moje iskustvo jer smo drugaru stelovali i uspeli.
    Prvo savet: nema potrebe da diras bimetal,
    vec sve stelujes na te srafove koje vidis. Ako se dobro secam sa zadje strane treba da ima sraf '13 s kojim stelujes gorivo koje dobija karburator,
    e sad nisam siguran mislim da je odozgo sraf kojim stelujes dotok vazduha, tj smesu i za njega ti treba malo duzi srafciger.
    Prdpostavljam da znas, da kad ti je auto hladan klapna stoji "dignuta" u stvari SKORO vodoravna tako da nek ti to bude prvi korak od koga ces poci.
    A ona se steluje sa strane karburatora, ali ne mogu da se setim s koje strane.

Nisam ti mnogo pomogao, ali toliko se secam

Probaj pokusaj, ali se na kraju javi nekom dobrom majstoru, ako ne budes mogao tu po Pozarevcu, javi se pa cemo ovde po Beogradu da se organizjemo.

PozdraVW!

Comment

• goshkealfa
      CBC Član
      • 20.10.2006
      • 91
      • Pozarevac

Oket, hvala!!!
      Ja smesu ne planiram dirati, vec znam da je prethodni vlasnik okretao taj deo sauha gde se nalazi bimetal (kako bi mu manje trosio-ha, ha...), pa iz tog razloga pitam zna li neko sta se dobija okretanjem u ta dva smera...
      p.s. jeste dvogrli, Pierburg 2e kao sto sam napisao.
      Hvala, pozz

Comment

• Boki GTI
        CBC Senator XXL
        • 16.08.2007
        • 505
        • Beograd - Vozdovac

Aj sad ovako, okretanjem tog srafa, bi trebalo da zatvaras klapnu u smeru kazaljke na satu, a otvaranje klapna u kontra smeru.
        Ali opet ide ono "mislim"

Comment

• goshkealfa
          CBC Član
          • 20.10.2006
          • 91
          • Pozarevac

Nista mi ne preostaje sem da probam - obelezicu prethodno markerom i ako bude lose, jednostavno cu vratiti!
          thanks!!!

Comment

• don
            CBC Senator XXL
            • 13.04.2005
            • 483
            • Beograd

Na tom bimetalnom delu imas dva repera, koja su obelezena, i samo ih poklopis i to je to. jedan je na fiksom delu karba, a drugi na kucistu opruge. Fino operi i videces
            Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
            Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
            Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.

Comment

Working...
            X