Opel vectra 1.6 16v ima ugradjen TNG (uvezena iz Italije sa seqventom ali se on pokvario i zbog cene popravke zamenjen sa klasicnim vakumskim sistemom BRC koji ide za taj motor u Cacku kod Kaludjera). Upali normalno,poradi,smanji gas na oko 900 obrtaja i onda pocne da radi kao slogiran pogotovu kad je hladno napolju i curi neki toliko ljut dim da nemoze da se stoji uz auto. Kad mu naglo dajes gas on kao zatrokira dok ne prebaci 2500 obrtaja i onda preko toga prima normalno. Prilikom davanja tog gasa kad pustim papucu gasa na oko 3000 on kao da nesto pukne i vrati opet tu negde na 900. Inace dok mu dajem gas u mestu u snegu ostavlja crnu fleku ko da trosi dizel. Kada postigne radnu temperaturu radi koliko toliko bolje,nema da trokira ali crna fleka u snegu ostaje. Kad se ugreje prebacim na plin neradi lose,ja ga provozam malo "naravno pod vecom turazom" i on izbaci onaj garez iz auspuha i radi ok.
Sve to traje dok opet ne upalim ujutru,opet crni dim itd,itd. Motor je dobar,ulje trosi mozda pola litra na 5000,svecice sam pre mozda 500km stavio nove,majstor kaze da su kablovi "OK"mada kad mi je pre zamene svecica pre 500km poceo da cima i dok se vozi na plin svecice su mi bile ovakve

Sta je najcesci uzrok da svecice budu ovako garave?
Sve to traje dok opet ne upalim ujutru,opet crni dim itd,itd. Motor je dobar,ulje trosi mozda pola litra na 5000,svecice sam pre mozda 500km stavio nove,majstor kaze da su kablovi "OK"mada kad mi je pre zamene svecica pre 500km poceo da cima i dok se vozi na plin svecice su mi bile ovakve

Sta je najcesci uzrok da svecice budu ovako garave?
Comment