Chip Tuning

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stefanves
    CBC Senator XXL
    • 10.12.2006
    • 1351
    • BG

Chip Tuning

Pozdrav, drugar ima Golfa 4 iz 2003. godine sa TDI motorom od oko 100 konja.Covek je odlucio da ga cipuje!Moze li neko preporuciti nekoga ko ce to uraditi po povoljnoj ceni, ili pak ako neki clan CBC to radi da ga posaljem kod njega?Koliko bi to kostalo?Sta bi time konkretno dobio(brojke)?

Stefan
    Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
    Konacno i ja imam auto :-)
  • prke
    CBC Član
    • 17.03.2006
    • 71
    • munze-konza

prijatelju,pri tom zahvati nemoj da stedi na kinti,ja sam uradio chip kod Curcica i auto nenormalno ide i to je po meni jedini covek kome bi dao da mi radi tako nesto.inace dobice jos 34 ks,dosta veco obrtni moment i sve u svemu nece prepoznati auto.cena je negde oko 340 evrica,ali nemoj da zali NIKAKO!!!!!!!!
    e da,ako ima nekih gresaka na motoru,protokomeru,bla bla bla nece hteti da mu radi,jer on ti prvo testira auto pola sata da vidi da li moze i hoce da ti ugradjuje chip,jer ako nesto nije ok on nece da ga chipuje,to je politika kod Curcica!pozdraVW
    javi se na pm ako ti treba broj telefona
    VWCLUB SRBIJA

Comment

• jevtic
      CBC Senator XXL
      • 26.11.2006
      • 729
      • beograd

1.9 TDI od 100 ks u golfu ne može da ima samo I crveno. ili DI da bude crveno ili da nema crvenih slova.
      ex - fabia 1.9 tdi
      golf 2.0 tfsi

Comment

• stefanves
        CBC Senator XXL
        • 10.12.2006
        • 1351
        • BG

Hvala Prke na info, on mi rece da ce mu neko uraditi za 200 eura, pa rekoh ako ima nesto bolje...Pretpostavljam da je to nesto losije nego kod Curcica, ali njegova volja.

@Jevtic, on mi je dao te informacije.Stvarno ne znam sta je ispravna info, pogledacu u Auto Dati.
        Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
        Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Joca*KANADA*
          Banovan
          • 16.02.2008
          • 48
          • Montreal-beograd

Par vagena se razletelo zbog chipa koji su uradili kod curcica, znam za jednu ibizu cupra, audi a6 2.5tdi i a4 1.9tdi 90ks. To je ono sto definitivno znam.

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

A otkud znas da se razletelo zbog chipa?
            Taj motor se razvali ako ga cepas i bez chipa.
            To date there has never been a faster car built for the public road and,
            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• ale944
              CBC Senator XXL
              • 20.03.2006
              • 1457
              • Beograd

ovde se mesaju neke stvari pa se taj chip posmatra kao da se prodaje na kilo, pa ako kosta 350 eur onda je dobar, a onaj 200 ili 100 ne valja
              300 eur jeste neka standardna cena, ali to ne znaci da nema i jeftinije a isto tako dobro. za one kojima nije najjasnije, postoji jedna ili vise slicnih varijanti "dobrog" tj. proverenog chipa, tj digitalnog zapisa koji on nosi.
              taj chip nije izmislio sigurno curcic niti bilo koji renomirani tuner kod nas, vec neka od jacih svetskih kuca koja se time bavi.

@prke recimo, ti znas da imas proveren chip, i recimo imas nekog drugara koji ima istu masinu. sad ima li logike da i on plati 300 eur za istu stvar ili je jednostavnije iscitati tvoj cip i iskopirati ga kod njega, za x puta manje para ?
              ....i tako se u principu razmnozavaju cipovi, u vecini slucajva...
              tacno je da postoji dosta "losih" i divljih cipova, a onaj koji radi ubacivanje novog koda treba to da zna, a takvih ljudi ipak ima malo vise nego nekoliko renomiranih chipadzija.
              konkretno, sa foruma znam da Gumetina izmedju ostalog radi te stvari, za dosta nizu cifru, ali najbolje je njega kontaktirati za detalje...
              ima i drugih naravno, ali posto je stefanves pitao za nekog sa foruma , dobio je odgovor...
              poenta je da ceo proces iscitavanja starog i ucitavanja novog koda traje jako kratko u vecini slucajeva (minuti su u pitanju) , oprema nije vise tako skupa, pa svako ko imalo zna sta radi moze to lepo da odradi, nije bas neka svemirska tehnologija...
              http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• subicd
                CBC Senator XXL
                • 20.06.2008
                • 463
                • Novi Sad

Pozdrav svim VW-ovcima.

Imam A3 1.9 TDI 77kw, oznaka motora BXE.
                Ako moze neko da navede jos par ljudi koji rade chip, ali da su provereni. Tj. da ucitavaju dobre mape, da ne bi doslo kasnije do komplikacija.
                I da li se ubacivanje mape moze odraditi bez cackanja ECU(bez promene chipa).

Da li je neko vozio chipovan TDIa od 77kw, i ako ga moze uporediti sa TDI 130KS fabrickih.

Comment

• stojadinov
                  CBC Član
                  • 01.09.2008
                  • 35
                  • pancevo

sigurno bi dosta ljudi radilo chip ,ali cujes za nekog i posle nekog vremena cujes da je taj los ,da je sje... par kola........
                  danas skoro za nikog nemozes da garantuje
                  ...

Comment

• gt nebojsa
                    CBC Senator XXL
                    • 11.05.2007
                    • 348
                    • Preljina,Cacak

Kol'ko se secam,postoji par razlika na 1.9TDI PD od 100 i 130 ks pored softvera.Dizne nisu iste.Menjac nije isti.Npr.Fabie 1.9 PD od 100ks i RS imaju razlicite menjace,5b i 6b.I obrtni moment je dosta veci na varijanti od 130ks.
                    Softver moze da se promeni pomocu dijagnostickog uredjaja,mada se update softvera vrsi uglavnom radi optimizacije rada,ili ispravke propusta,revizije softvera.Ne zbog povecanja snage,ali princip je isti.
                    Kod nas se ne radi,ali u HR,npr. ovlasceni serviseri imaju u ponudi chip tuning uz koji se zadrzava garancija.
                    Takodje vrlo bitno,ko ima auto koji je u gar. i cipovan negde na divljaka,ako mu nekad bude radjen update softvera u servisu,nista od tuninga...dobice novu verziju fabrickog podesenja motora.
                    Toyota Čačak

Comment

• r1cer
                      CBC Senator XXL
                      • 22.01.2006
                      • 363
                      • Beograd

1.9 tdi od 130 se razlikuje po diznama, turbou i još dosta toga. Chipovan od 100 je odprilike kao od 130 fabrički.
                      pd100 važi za najpouzdaniji tdi. Prešao sam sa njim 130k km od toga 70k chipovan i nikad ga nisam štedeo i dalje radi kao nov. Te priče da će se dizel pokvariti ako ga voziš brzo su za malu decu. Više se benzinac optereti kada ga razvlačiš blizu crvenog nego kada dizela voziš od 2 do 4k rpm. Šta više garantujem da će se pre sjebati ako ga stalno voziš polako i ne prelaziš 2k rpm. Naravno kad mu prethodno zagreješ vodu i ulje i redovno ga održavaš.

Comment

• subicd
                        CBC Senator XXL
                        • 20.06.2008
                        • 463
                        • Novi Sad

Hvala na odgovorima.
                        Ja planiram da ga uradim posle prvog redovnog servisa, cisto da ne bude nekih problema sa samim autom pa da ne bude onda chip je bio problem.

Comment

Working...
                        X