Pompc ljudi Corsa ge crkt

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Syncmaster
    CBC Veteran
    • 02.02.2006
    • 153
    • Zrenjanin

Mislim da nema logike da je ECU.

Prvo je rečeno da je auto normalno vozio(auto je radio) i da nije hteo da radi kada je hteo 8h kasnije da ga upali.

Misliš da je dobio šok napon od cd playera???

Nema nikako logike.

Ili radi ili ne radi. Uostalom i da se na dijagnostici pojeve greške kodova prijavili bi neispravnost fabričkog auto radia,a ne neispravnost ECU-a.

Mom drugu su govorili da je crkao ECU išao u silne servise, na kraju se ispostavilo da je DIS modul crkao i napon probija na ECU te se ovaj zabunjivao i nije radio kako treba.

Mislim da je i tebi neki sličan problem.

Comment

• Saby
      CBC Senator XXL
      • 25.11.2004
      • 408
      • Horgos

volkswagen audi i par njih imaju diagnostiku radia, e kad se zameni radio, treba znati da ta zica na eurodzeku koji dize antenu ili pali pojacalo znaci ako upalis radio daje +12 pada na tu zicu koja je povezana sa k linijom, da bi moglo da se radi i diagnostika radija, pa sad kako neko menja radio a to ne zna taj +12 ide u ecu preko te zice, pa sad dali moze da on rikne zbog toga i dali to moze posle par sat pa ne odma, hm.. sta da ti kazem, gremlini su cudo
      Fun starts @ 3000 RPM
      Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• Syncmaster
        CBC Veteran
        • 02.02.2006
        • 153
        • Zrenjanin

Kako da rikne ako on samo daje struju potrebnu za pokretanje antene...

Znači i da preko ECU-a da veću struju pojačalu nego što treba, crklo bi izlazni deo u ECU,ali ne i sam ECU koji upravlja motorom.

Kako može da crkne izlazni deo koji upravlja brizgaljkom,a i da na toj brizgaljki probija nepon sa 5 na 12v,ali ostale 3 i dalje rade.

Ni to nije logicno.

Mislim da ovo nije taj model gde dijagnostika proverava i radio..

Tako da nije to krivac..

Nešto drugo je.

Može biti možda kratak spoj ili nešto slično. Probaj skinuti radio pa upaliti auto.

Comment

• Dren
          CBC Senator XXL
          • 24.08.2005
          • 1068
          • Sarajevo

Da nisi za tih 8 sati mirovanja auta bacao kljuceve (npr. sa 3-eg sprata) bratu da nesto dohvati iz gepeka ? Ako jesi, i ako mu je ispao, ili ga je pustio da ga zemlja "ustopa", postoji mogucnost da se cip u kljucu sjebao, i da ne daje signal kako treba (ili nikako) imobilajzeru...

Moj kolega je imao takav problem sa Chevrolet Laccetijem... Samo ga je rezervni kljuc spasio, i radio bez problema... Sve do momenta dok nije odlucio da ipak proba opet sa starim kljucem, pa opet sjeb'o...

Comment

• igorns
            CBC Član
            • 11.12.2007
            • 26
            • Novi Sad

E ovako u servisu gde je bio (ovlasceni servis)kazu da je crkao kompjuter motora i da ce popravka izaci 77000 din.ili ti 900i kusur e tacnije traze 67000 hiljada za nov kompjuter , 2400 za neke kodove i 7000 za ruke, i posto ja naravno nemam te pare ja sam uzeo auto i doslepao ga na parking a sta cu dalje da radim stvarno ne znam.JEL IMA NEKO NEKI PREDLOG NEKU INFORMACIJU STA I KAKO posto cu ja verovatno da poludim od nerviranja i smisljanja nekih kombinacija.svaka pomoc je dobro dosla
            Corsa C 1.2 2002 god & Daewoo Lanos 1.5 1999 god LPG Koltec

Comment

• Syncmaster
              CBC Veteran
              • 02.02.2006
              • 153
              • Zrenjanin

Vidi sa ljudima sa foruma, da li neko ima comp da pozajmi da probaš..
              Ako je to, juri polovan ili ćes možda nov.
              Ako ne,nađi polovan comp za 300e, naravno dogovori se da isprobaš auto da li će raditi, ako radi uzimaj ako ne vrati.
              Onda će ti verovatno biti lakše jer ne moraš davati tolike pare i problem tražiti na drugo mestu.

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

Samo otpad pa uzimaj na probu, drugo resenje je mnogo skupo....
                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Type_R
                  CBC Senator XXL
                  • 26.05.2007
                  • 900
                  • Valjevo

Probaj prvo ovu zaje........ sa kod kljucem!!!!!!!!

Znaci ako imas rez obavezno probaj ili juri nekoga da proveri da li tvoj radi!

Na pocetku teme si rekao da kada su ga prvi put nakacili na dijagnostiku "NISU MOGLI DA OCITAJU GRESKE" ili "nisu ocitali ni jednu gresku"

Ako nisu mogli da pristupe ECU onda moguce da je otisao.......

Ne zaleci se odmah, polovan na otpadu ne bi trebalo da je vise od 200-300eur, pokusaj u Sapcu.....

Ili trazi nekoga sa istim modelom auta i ser brojem ECU-a pa naka ti pozajmi za probu.
                  3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Saby
                    CBC Senator XXL
                    • 25.11.2004
                    • 408
                    • Horgos

ma ne moze tek tako da se saltaju ecu i nije to bre stojadin !
                    svaki komp ima svoj immo i svaki immo ima svoj kljuci i to tako radi u red, ako jedan nije iz tog auta teorije nema upaliti zato sto ti 3 im kljucem mozes da dodas samo jos kjuceve.... moze da kupi drugi komp, pa u to mora neko da ubije immo ili da prepozna svakog sasvakim ....
                    Fun starts @ 3000 RPM
                    Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• Syncmaster
                      CBC Veteran
                      • 02.02.2006
                      • 153
                      • Zrenjanin

Imobilajzer je poseban, nije u satavu ECU i on se posebno programira.

Comment

• iwcham1979
                        CBC Senator XXL
                        • 17.07.2007
                        • 741
                        • Nis
                        • Seat Altea 2.0Tdi

Au, bas bedara. Ja bih probao neki neovlasceni servis koji dobro radi Opel.

Comment

• Saby
                          CBC Senator XXL
                          • 25.11.2004
                          • 408
                          • Horgos

@ sync
                          da ne bude zablude: imob procita kljuc ---> i daje kod koji procita ecu, i ako kljuc - imob i komp, sve se slaze onda mozes da palis, inace dzabeeeeeeeeeeee
                          Fun starts @ 3000 RPM
                          Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• igorns
                            CBC Član
                            • 11.12.2007
                            • 26
                            • Novi Sad

Ako sve bude kako treba corsa ce biti gotova u subotu,Nabavi se polovni racunar (Mislim da je iz sabca) dekodira se i stavljaju se novi cipovi u kljuceve.I ako sve bude u redu ovo ce me izaci mnogo manje para nego sto su mi trazili oni LOPOVI u AUTO CENTRU ACA.....

Comment

• Saby
                              CBC Senator XXL
                              • 25.11.2004
                              • 408
                              • Horgos

ako se "kokne" imob u kompu onda vise ne moze da ti se desi isto, ako neko oce da ukrade, ukrasce svakako
                              Fun starts @ 3000 RPM
                              Alfa Romeo 146 1.8 Ts

Comment

• igorns
                                CBC Član
                                • 11.12.2007
                                • 26
                                • Novi Sad

Corsa je popravljena ,hvala bogu,tacnije hvala majstoru koji ju je popravio , Nasao mi je polovni racunar reprogramiro ga (i dalje imam svoj imobilajzer) znaci nije moralo nista da se gasi ili tako nesto , promenio mi cipove u kljucu isprogamiro ih i sad je sve kako treba.To zadovoljstvo me je izaslo i vise nego duplo jeftinije od one tamo cifre koji su mi traazili oni sakali iz ACE(AUTO CENTAR ACA futoski put Novi SAD),i sad cu da ih crnim na sve moguce strane,ali ne zato sto sto su mi trazili ,pa skoro 1000e za popravku,to je ok posto je nov racunar skup,nego zato sto su me ubedjivali da je ovo sto sam ja uradio ne moguce,da to niko ne radi i da niko ne zna,i da ce mi u najgorem slucaju trebati racunar,immo,komandna tabla,kljucevi ,brave,i da su se ONI raspitali i ZAKLJUCILI da bi me sve to kostalo kao nov racunar,Ali tako je to dok je ovaca bice i ****nja,zato ljudi ako vam se desi neka nevolja bolje se malo raspitati nego srljati i ako vam tako nesto kaze neko iz ovlasteneg servisa.HVALA svima na odgovorima koje ste poslali,zato i sluzi forum

Comment

Working...
                                X