Ako znate ili ste videli ili cujete ili bilo kakav info o...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gazda
    CBC Član
    • 30.08.2005
    • 34
    • Beograd

Ako znate ili ste videli ili cujete ili bilo kakav info o...

Dragi prijatelji i fordadzije,
    trazim doticnog COUPE-a da pazarim, ali ga je uzasno tesko pronaci.
    Bilo gde, od bilo koga, u bilo kakvom stanju, samo pisite ovde ili na mail ili na PM, sve informacije su dobro dosle, jer hocu da radim projekat.

FORD GRANADA-CONSUL COUPE + COSWORTH V6 TURBO ENGINE.

Ne odvracajte me nego pomazite da pronadjem i jedno i drugo, jer sam odlucio.

Hvala svima unapred.
    pozz

Gazda
    440 + KS !!!
  • Van
    CBC Senator XXL
    • 16.02.2007
    • 1425
    • Nbgd

Ima jedna granada coupe na Zvezdari , bar je bila , ne znam da li je jos tamo . Cosworth v6 , boa ili bob ? Malo je zahebano naci delove za njih . Samo 10 000 ih je napravljeno . Gde nadje povrh toga i turbo da stavljas . Treba ti MT75 menjac sa zvonom za v6 , a i to je isto retko .
    Motor ce te izci 1000 e sa nasim papirima , monjec jedno 200-300 e , turbo konverzija 1000-2000 , ruke jedno 2000-3000 e . Plus restauracija celog automobila . Jel stvarno hoces da da ulozis 10 000 e u kola ?
    ...zivi , Franjo je ziv !!!

Comment

• gazda
      CBC Član
      • 30.08.2005
      • 34
      • Beograd

ceo cosworth motor ima za 3500 funti. sve sa turbom. poslacu ti link kasnije. oko 440 KS

Evo ti link o cosworth v6 biturbo varijanti, pa reci sta mislis. Cosworth V6 Biturbo Engine
      Btw, gde si video tu coupe na Zvezdari?

Poruku izmenio: Saabo
      440 + KS !!!

Comment

• Van
        CBC Senator XXL
        • 16.02.2007
        • 1425
        • Nbgd

Ludo skroz , samo gde ces da nadjes motor i koliko ce da te kosta ? To sve je cirka 5000 -6000 e , jel si ti ozbiljan ?
        Granada je bila u ulici Milana Rakica , odakle se uzlazi u sportski centar Zvezdara , u pravcu raskrsnice za Mirijevo , sa desne strane .

Comment

• shone190
          CBC Senator XXL
          • 10.12.2004
          • 1877
          • Beograd
          • Dodge Charger 8.1l

Mislim da sam vidjao kod Boban centra jednu crvenu Granadu Coupe. Provericu posto cesto prolazim tim putem pa javljam.

POzzz

Comment

• Kverta
            CBC Član
            • 28.12.2007
            • 35
            • Beograd

@ gazda

U medjuvremenu , dok trazis Coupe, mozes da se prozezas sa limarijski dobro ocuvanom mk1 , 4 /door i mehanicki perfektnim Top Scorpiom 4x4 kao full donatorom.

Comment

• gazda
              CBC Član
              • 30.08.2005
              • 34
              • Beograd

@ Kverta ,
              Da li imas tog donatora, jer je i motor 2.9i 24v potreban kao osnova, zato sto se on konvertuje u cosworth-ovu zver.

@ all nadjite mi tog crvenog coupe-a, da ga pogledam. Jedan znam da se vozi, imam i broj ttelefona, ali ga covek jos ne prodaje.
              440 + KS !!!

Comment

• milannik
                CBC Senator XXL
                • 23.12.2004
                • 1455
                • Niš

Ima jedna granada kupe u nisu, ubudjala se od stajanja ali je limariski u dobrom stanju.

Comment

• Kverta
                  CBC Član
                  • 28.12.2007
                  • 35
                  • Beograd

Originally posted by gazda
                  @ Kverta ,
                  Da li imas tog donatora, jer je i motor 2.9i 24v potreban kao osnova,...
                  Ne , ali mislim da ih ima dosta ... treba samo naci dobrog...

4x4 bi ti bila dobra stvar, malo vise rada ali vredi.

Comment

• gazda
                    CBC Član
                    • 30.08.2005
                    • 34
                    • Beograd

@ milannik
                    dolazim jednom mesecno za Nis, pa bi mogao da mi ostavis telefon ili lokaciju te granade coupe da je pogledam. ili nadji vlasnika ili bilo kakav info.
                    p.s. ako mislis na onog plavog buick-a na ulazu u Nis sa desne strane to nije zanimljivo, ima motor od granade 2.3 i trazi matori za njega 5000 eur.
                    440 + KS !!!

Comment

• milannik
                      CBC Senator XXL
                      • 23.12.2004
                      • 1455
                      • Niš

Nesekiraj se, znam da razlikujem granadu kupe od bjuika sa stopkama od busa
                      Auto se nalazi u durlanu, kod pijace, prekoput policiske stanice, neznam koliko dobro znas nis...

Comment

• Van
                        CBC Senator XXL
                        • 16.02.2007
                        • 1425
                        • Nbgd

Gazda opisi svoj projekat malo . Sta sve hoces u njega da stavis ?
                        Kako izgleda 2.9 24v cosworth bob u taunusku mk1
                        http://www.youtube.com/watch?v=XvZU4YYS ... re=related

Comment

• mirdza
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2005
                          • 2437
                          • Katowice (PL) / Banja Luka
                          • AGP / W126

Znam da je prije podosta godina bio jedan Consul Coupe u BL ali nemam pojma sta se sa njim desilo. Prije nekoliko godina sam takodje vidjeo jedno svijetlo-plavog u NS.
                          Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• gazda
                            CBC Član
                            • 30.08.2005
                            • 34
                            • Beograd

Samo na kratko, jer definitivno nemam vremena.
                            Ovako 2.9 24v ide na preradu u biturbo (oko 440ks), automatski menjac ja mislim mt75 , qli videcemo sta ce jjos odgovarati, diff ce morati custom, kao i kocnice naravno. sto se tice izgleda skroz normalan sem felni koje ce ici u 18" varijanti.
                            uglavnom bice prezentacija, ali za sada trazim prvo osnovu,
                            znaci jos jednom ford granada/consul 72-75 coupe + 2.9i 24v cosworth(scorpio 2.9i 24v 4x4 205 ks), mislim da sam nasao jednog alio videcemo.
                            ko ima predlog necu se ljutiti.
                            btw, odlican taunus.
                            pozz svima
                            440 + KS !!!

Comment

• Van
                              CBC Senator XXL
                              • 16.02.2007
                              • 1425
                              • Nbgd

Evo ovako , ja nisam cuo da je pravljen cosworth scorpio 4x4 .
                              2.9 24v vec ima odlicnu zadnju osovinu koja je LSD .
                              MT75 je obican 5-stepeni manuelni menjac , koji se jako tesko nalazi sa zvonom za V 6 motor , Taj menjac je OK za standardni 2.9 24v , koji daje oko 220 ks , ali nije dorastao duplo vecoj snazi . Treba ti Borg Warner T5 manjac , koji je originalno sa forda mustanga v8 a nalazio se u brvim verzijama 2wd siere kosvort . Drugim recima , nema sanse da ga nadjes u ovoj drzavi . Naravo u vek moze da se kupi preko . Ako hoces automatsku transmisiju , onda ostavi od tog skorpiona , samo ne znam da li je to doraslo ovom zadatku .
                              Moje je misljenje da ti nisi dobro proucio sve mogucnosti i probleme takvog jednog projekta .
                              Ti motori su strava ali imaju jednu veliku manu , to je pogonje bragastih lancem , koji puca i motor se havarise . To je najcesci uzrok stradanja tih motora .
                              Ja sam pre dve godine hteo da kupim jedan skorpion 24v i da motor stavim u kaprija . Odusevio sam se kako ide auto , a tek motor kojom brzinom preleti do cut off-a ,
                              Strasan motor

Comment

Working...
                              X