Voleo bih da neko ko poseduje ili ko je imao prilike /ako ima takvih/ da je malkice provozao X5-cu, da nam malo opise taj autic!!!
X5 bmw
Collapse
X
-
To nebi voleo ni da vidim (iako nepostoji, samo X3 ima sa 2.5 ) a kamo li da vidim.
Pocetak je sa 3.0 motorima
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Jer si terao neki X5http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off
Comment
-
-
A mene ste nasli, je li, zahebanti?
Nije se bre lose pokazao, samo nije namenjen drndanju po makadamima. Nece mu faliti nista, ali izadji na makadam i rupcage sa 315 gumama, za cenu zamene mozes polovnog juga da kupis - i raseces je na kakvu kamencinu...idi bre, sta ce ti to. Sam auto ko auto, automatska nivelacija vazdusnih jastuka na obe osovine, na malo debljim zimskim gumama ne oseti bog zna sta niti mu smeta malo blata, zimi jos nisam nasao uzbrdicu uz koju NE moze da se popne (a penjao sam se i silazio niz Poljice na Jahorini), ali nije to ono za sta je pravljen.
SUV ko SUV, pravljen za asfalt, a konkretno ovaj moj je pravljen da se na asfaltu ponasa kao mnogo manji auto, i to mu jako dobro mu polazi za rukom, ne ponasa se nista losije nego neka serija 5, mozda cak i bolje zbog kompletnog ogibljenja od aluminijuma i vazdusnog vesanja, nema naginjanja po krivinama. xDrive pogon, iako pod normalnim uslovima uvek tera sva 4 tocka, pri nizim brzinama pogoni samo zadnje, ali i pri malo ostrijoj voznji prebacuje veci deo pogona pozadi. Kad mu zatreba dodatna trakcija, xDrive prebacuje koliko gde zatreba, a DSC sve drzi pod kontrolom, iako stvarno morate divljati za volanom da bi DSC morao da intervenise, i praviti gluposti tipa skretanje i kocenje u krivini na klizavoj podlozi, i slicno...Ovakav auto ipak morate nauciti voziti malo brze, inace bude svega. Ili da iskljucite DSC i budete spremni da gasom kontrolisete kretanje ****ta, ili da uklavirite da se koci pred krivinu, u nju se ulazi sporo, kroz krivinu vozi sa dodavanjem gasa i bez naglih korekcija volanom, i izlazi punim gasom - i sve je OK. Zvuci dramaticno, ali krajnje predvidivo i zabavno, kad se naviknete. Rezultat cele price dakle je auto koji se, za svoje gabarite, ponasa neverovatno neutralno i sigurno. I dalje je klasican BMW, DSC i xDrive dozvoljavaju cak i blago klizanje ****tom (u razumnoj meri) pre nego sto intervenisu. Jako je stabilan i pri nagloj promeni pravca, nema nekog iznenadjujuceg ljuljanja ili nestabilnosti, nista slicno tome.
Znaci, auto od 2500kg, koji se u svim zamislivim vremenskim uslovima ponasa predvidivo i krajnje sigurno, bolje podnosi rupcage i nas kvalitet puteva nego neki sedan srednje klase (makar bez kartera necu ostati nikad...), ima sve sto od auta mozete pozeleti, lak za voznju, genijalno se ponasa po krivinama, ~6 sec do 100, i 250+ km/h...od auta se ne moze ocekivati puno vise a da za time ima realne potrebe.
Sto se tice kvarova...hm, toga ima, naravno. Katalizatori davno pocrkali i izvadjeni, bilo mi glupo da ih menjam i opet cupam kad crknu. Menjac jednom zamenjen u garanciji, da li zbog samog loseg menjaca ili drvene noge na gasu, ne znamLetve volana znaju da zezaju, kompresor za vazdusne jastuke uspeo da se pokvari jednom...sta znam, verovatno bi nekom normalnom sve bilo u redu, ja bih i cekic pokvario
Odrzavanje...nije za one sa slabim srcem i dzepom. Set letnjih guma (prednje traju ~25.000, zadnje ne vise od 13-15.000) kosta oko 2.500 EUR. Kocnice (diskovi i plocice) su potrosna roba, redovan servis reda velicine ~500 EUR. Delovi trapa se obicno drze prilicno dobro, uz povremeni selen blok ili kuglu, sto je i za ocekivati na tako teskom autu i nasim oranicama od puteva. Troskovi goriva...pa sta reci, trosi koliko ga stisnes. Po gradu ne manje od 25, autoput...~24l@200km/h, preko 40 kad ga stisnes koliko moze da ide, na otvorenom putu ~15-16.
Sta reci, meni je dobar, ali ja nisam nikakav parametar
Comment
-
-
Predpostavljam da su u pitanju troskoviAli ti imas, ako se dobro sjecam, 4.8is. Odrzavanje 3.0i ili 4.4i je, predpostavljam, prilicno jeftinije. A postoji i opcija 3.0d...
Zovem se Miroslav i pravim igračke.
Comment
-
Comment