Kadet mnogo lose vuce i secka u voznji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sindra
    CBC Član
    • 17.01.2008
    • 16
    • Vranje

Kadet mnogo lose vuce i secka u voznji

Ja sa Zoran iz Vranja.Imam veliki problem koji nikako da resim.U pitanju je opel kadet 1.4 i.U poslednje vreme auto ne mogu da vozim normalno.Ukratko,npr kad sam na semaforu auto pocinje da se gusi i ne prima gas.Posle polaska ne mogu da razvijem normalnu brzinu da bih prebacio u visi stepen prenosa,jer motor pri malom gasu i pri maloj brzini pocinje da bruji i da "trazi" promenu stepena prenosa(kao kad u I brzini vozite drzeci stisnutu papucicu gasa do kraja),a ja nisam ni priblizno razvio potrebnu brzinu i auto posle u voznji secka i gusi se.Desava se nekad na leru da motor odjednom mnogo pocinje da bruji.
    Stavio sam nove svecice i novi filter za gorivo,ali nije do toga.Paljenje mi je nastelovano na normalno.
    E sad imam neke nedoumice do cega moze da bude,koje nisam proverio a to jeumpa za gorivo,filter za vazduh,razvodna ruka,razvodnik ceo,kablovi.
    Da li mozete da mi pomognete i da mi kazete priblizno do cega moze da bude.
    Inace nemam ugradjen plin
  • madwap
    CBC Veteran
    • 02.09.2006
    • 177
    • Beograd

Pa proveri tu struju to je bar lako da eliminises kablove, ruku...
    Renault Twingo, 1.2
    Ono što nemaš od dodatne opreme, ne može ni da ti se pokvari.

Comment

• alexa05
      CBC Senator XXL
      • 23.07.2006
      • 1769
      • Smederevo
      • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Step motoric za ler gas, ocisti i njega pa proveri kako se tad ponasa.

I meni je tako jednom kao i tebi bilo "dobro" nastelovano paljenje kod jednog majstora, pa kad sam posle par dana otisao kod drugog nisam mogao da prepoznam auto. A i drugi majstor ga je dobro nastelovao ali izgleda stvarno dobro.
      EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• sindra
        CBC Član
        • 17.01.2008
        • 16
        • Vranje

Paljenje je sigurno nastelovano,nije do toga.Moguce je da je do raz.ruke posto mi se ranije desavalo da se ona izlomi,pa sam ih promenio nekoliko.

Comment

• svsavic
          CBC Član
          • 09.07.2007
          • 52
          • Beograd

Proveri Napon Punjenja alternatora, ja imo sličan problem kad mi crko regler

Comment

• deki74
            CBC Veteran
            • 03.02.2008
            • 139
            • Beograd

Iz mog iskustva sa kadetima mislim da su u pitanju kablovi jer kod se kod kadetta svecice to jest kablovi i izduvna grana nalaze na istoj strani sto cesto dovodi do brzeg propadanja kablova posebno ako su nekvalitetni,takodje proveri kapu ruku a cesto i bobina zna da bude problematicna.

Comment

• sindra
              CBC Član
              • 17.01.2008
              • 16
              • Vranje

Provericu,ja mislim da do alternatora nije,po nekom mom logicnom razmisljanju mislim da je los razvodnik ili jos gore pumpa.
              Malopre sam oterao auto kod mog druga mehanicara da ga detaljno ispita pa cu da vam javim.

Comment

• sindra
                CBC Član
                • 17.01.2008
                • 16
                • Vranje

Resen problem.Zamenio sam razvodnik,stavio sam jedan moj stari umesto postojeci.Znaci bilo je do razvodnika.

Comment

Working...
                X