Pasat 1.8, gasi se u voznji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milovank
    CBC Član
    • 23.07.2007
    • 11
    • Banja Luka

Pasat 1.8, gasi se u voznji

U poslednjih 15-ak dana auto mi se u toku vožnje jednostavno ugasi. Prije trenutka gasenja nema nikakvih simptoma da će se to desiti (trza, slabije vuče i sl..), iz čista mira se ugasi. Posle toga neće da upali neko vrijeme ( oko 1h). Posle tog vremena upali i sve ok. Svojim skromnim poznavanjem elektrotehnike, ustanovio sam da ne baca struju na svjećice. Do bobine dolazi struja ( + na kontakt 15), ali na svjećicama nema. Koliko sam saznao iz literature radi se o TSI-H sistemu paljenja. Sta od komponenti u sistemu paljenja moze da se ponaša na taj način (sad ne radi, posle sat vremena radi)?
    U pitanju je Pasat 1,8, mono jetronic, RP oznaka motora 1988.god. Isti problem se javlja i na benzinu i na plinu
  • ivo
    CBC Član
    • 22.02.2008
    • 15
    • loznica

Pozajmi od nekog bobinu na par dana,moze biti do nje kad se auto zagreje,bar nju nije tesko zameniti.

Comment

• milovank
      CBC Član
      • 23.07.2007
      • 11
      • Banja Luka

To mi je jos jedan drugar rekao. Ona se valjda hladi nekim uljem, koje se valjda pregrije, pa kad se ohladi onda je OK. Probam, pa javim. Moze li se ispitati onaj Hall-ov davač?

Comment

• remus
        CBC Senator XXL
        • 25.12.2004
        • 695
        • Zrenjanin

Moze das kontakt i na srednju zicu (zelenu) dok okreces osovinu sa onim perajama (kako se vec zovu) mora da salje signal mislim da je 5V u pitanju. Jedino sto ces morati da guras auto i da meris unimerom.
        VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)

Comment

• milovank
          CBC Član
          • 23.07.2007
          • 11
          • Banja Luka

OK! Sutra skupljam drustvo, pa jedan krug oko kuce, a unimer u ruke. Svaka cast, stvarno je srednja zelena.
          Hvala!

Comment

• milovank
            CBC Član
            • 23.07.2007
            • 11
            • Banja Luka

Ipak je bio u pitanju Hall-ov davac. Dobro me namucio, ali sam rijesio problem.

Comment

• remus
              CBC Senator XXL
              • 25.12.2004
              • 695
              • Zrenjanin

I jel sad radi auto kako treba?
              VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)

Comment

Working...
              X