Ford Puma

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stormbringer_bg
    CBC Početnik
    • 23.04.2008
    • 2
    • Beograd

Ford Puma

Daklem, zanima me da li neko odavde ima Pumu, i kako mu se pokazala? Kakva je siutacija sa delovima, posto ovo nije bas preterano cest model na nasim ulicama? Da li se cesto kvari, koje su mu slabe tacke?
    Kakave je u poredjenju sa Opel Tigrom? Koji biste mi preporucili?
    Hvala svima unapred!
  • sukz
    CBC Početnik
    • 11.05.2008
    • 2
    • Rijeka, Hr

HI,

Imam Pumu 1.4 16v '98. godiste i super je auto. Nisam ljubitelj malih auta al ovo je savrsen auto za grad. Nije ruzan ko fiesta Nego motor, 95 konja cini mi se, vise nego dovoljan, na autoputu ravnica nekidan 190 na sat, kolko laze, ne vjerujem puno. 125 hiljada kilometara, imam je od 75, do sad radjen veliki servis na 90k, remen zatezaci, i kvacilo na 105. Osim toga nista, ulje ne trosi (izmedju promjena svakih 10k dolijem 2 deca, ni toliko preko zime). Nekidan sam satro retrovizor i popravio sam, nije kompliciran auto. Cijene dijelova ne znam jer nisam nista trebao...
    Potrosnja? 8-9 litara, meni jer sam stalno po centru grada i volim ubrzavat stalno 9, pa i 10. Autoput i 7 litara.
    Zamjerke - malo mjesta na straznjoj klupi, imam 180 cm i 90 kila, nije fora iza duze od 20 minuta. Bunker relativno dobar, kad se spusti straznja klupa cudo sto stane u nju. TVRD ovjes - najveca zamjerka, ne tvrd u smislu da pati vozac, al ponekad na rupama zna tako udarit da me trnci prodju, inace udobna, na autoputu zabavna jer upada u one dugacke rupe

Na kraju, izuzetno kvalitetan prednji pogon/mjenjac - najbolji po meni, al opet ja volim straznji tako da mi ovo dodje ko igracka kad proklizi. Pozdrav i nadam se da ti je koristilo ovo misljenje iznimno zadovoljnog vozaca Pume (a auto je sexyyyyyyy)

Comment

Working...
    X