Pomoc!!! oko DAEWOO LANOS-a 1.4SE

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Tebe zanima koliko bi narod ovde (ili bilo gde ...) bio spreman da da samo za kompletnu i pouzdanu dijagnostiku problema ?!
    Koja je to cifra koje bismo se rado odrekli ali da znamo sta tacno treba da se uradi s autom, koliko kosta i traje ?! To te zanima ?

Poruka nije izmjenjena, doslo je do greske pri odgovoru.
    Poruku izmenio: Valent Vudriga

Poruku izmenio: Valent Vudriga
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Valent Vudriga
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2005
      • 2778
      • USA

Da, ali uvjetno. Koliko bi bili spremni dati nakon obilaska nekoliko garaza i uzaludno potrosenog novca na uzaludne procedure. Zanima me odgovor u tom trenutku, iskren odgovor doticne osobe, ne tvoj ili neciji drugi koji niste trenutno u toj situaciji. Zato je pitanje upuceno direktno FF III-u u okviru njegovog slucaja i posta.
      Kad bi pitanje bilo upuceno prije neuspjelih pokusaja popravka, odgovor bi bio definitivno drugaciji.

Comment

• ostres
        CBC Senator XXL
        • 01.06.2008
        • 305
        • Zemun

Pitanje placanja dijagnostike je stvarno na mestu. Ja npr. radim u jednom ovlascenom servisu za kamione. Desava nam se povremeno da nam dodje vozilo sa problemom oko koga se polomimo da bi nasli uzrok tj napravili dijagnostiku. Najgora je situacija kad kompjuterska dijagnostika ne da nikakav odgovor pa onda krenes peske, nekada i menjajuci deo po deo i vracajuci stari kad se ispostavi da nije do njega. E sad kad konacno nadjemo problem, zamena neispravnog dela moze da bude operacija od sat vremena. Mi smo potrosili ceo dan da nadjemo problem ali smo zato ugradili samo deo koji je stvarno bio neispravan. Znas koliko od takvih kupaca kaze OK kad im naplatimo 4 sata dijagnostike? Pa recimo 1 od 10. Ostali su u fazonu - pa vi ste ovlasceni servis trebali ste odmah da znate sta ne valja.
        Live together, die alone.

Comment

• FF III
          CBC Član
          • 19.04.2008
          • 25
          • bgd

Aham...OK.

Poucen ovim bolnim iskustvom, sada bih za kvalitetnu dijagnostiku dao i 100 evra bez pitanja, pod uslovom da intervencija na osnovu iste da rezultat!

Problem je - kako znati da je neko odradio dijagnostiku dobro?

Ukoliko isti servis koji mi je odradio dijagnostiku odradi i drugi deo posla, tj. popravku, onda cena dijagnostike nije problem jer ce isti stajati iza toga sto je ustanovio kao problem

Eto, tako nekako

Comment

• Gavra
            CBC Senator XXL
            • 06.03.2008
            • 2031
            • Beograd

Originally posted by FF III
            Aham...OK.

Poucen ovim bolnim iskustvom, sada bih za kvalitetnu dijagnostiku dao i 100 evra bez pitanja, pod uslovom da intervencija na osnovu iste da rezultat!

Svaka cast na iskrenom odgovoru.
            Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Valent Vudriga
              CBC Senator XXL
              • 02.04.2005
              • 2778
              • USA

Aham...OK.
              Zasvijetlila lampica.
              Mozda i 150?
              Problem je - kako znati da je neko odradio dijagnostiku dobro?
              Ukoliko isti servis koji mi je odradio dijagnostiku odradi i drugi deo posla, tj. popravku, onda cena dijagnostike nije problem jer ce isti stajati iza toga sto je ustanovio kao problem.
              Dobro pitanje kao i odgovor.
              Eto, tako nekako.
              Vise nego dovoljno, zahvaljujem.

Comment

• JNC
                CBC Senator XXL
                • 19.12.2006
                • 1332
                • Beograd

Re: Pomoc!!! oko DAEWOO LANOS-a 1.4SE

Ako nije problem daj broj i ime tog majstora koji je sredio auto na kraju, koristice mnogima sigurno, moj dobar projatelj vozi Lanosa, a sa dukicem je nezadovoljan, pa bi da proba negde drugde.

Comment

• opasnigusar
                  CBC Član
                  • 16.08.2010
                  • 30
                  • beograd

Re: Pomoc!!! oko DAEWOO LANOS-a

Voleo bih ako neko moze da mi pomogne ili da mi da savet. (lanos 1.5..99") 135.000km
                  Auto pogotovo kad je "hladan" lose ili skoro nikako neprima gas niti ga odrzava, to mucenje traje par minuta sve dok ne postigne radnu temperaturu.Nakon toga radi "kao" normalno sa manjim oscilacijama na ler gasu.Desilo se par puta za ned. dana i da se ugasio na semafuru.Isao sam na chekiranje motora kod nekog lika van grada , nasao je dve manje voltazne greske u senzorina vezane za spoljasnu tem.
                  U dva sevisa su mi rekli da su dizne i da ih treba ocistiti.Posle ciscenja dizni, rekli su mi da jedna nije skoro funkcionisala,ali su je osposobili.Uglavnom problem je ostao posle toga isti , ako ne i gori...
                  Molim ako neko moze da mi pomogne...Hvala
                  ko je brzi od ptice trkacice?!

Comment

• sulee
                    CBC Početnik
                    • 15.08.2010
                    • 1
                    • osijek

Re: Pomoc!!! oko DAEWOO LANOS-a

Originally posted by opasnigusar
                    Voleo bih ako neko moze da mi pomogne ili da mi da savet. (lanos 1.5..99") 135.000km
                    Auto pogotovo kad je "hladan" lose ili skoro nikako neprima gas niti ga odrzava, to mucenje traje par minuta sve dok ne postigne radnu temperaturu.Nakon toga radi "kao" normalno sa manjim oscilacijama na ler gasu.Desilo se par puta za ned. dana i da se ugasio na semafuru.Isao sam na chekiranje motora kod nekog lika van grada , nasao je dve manje voltazne greske u senzorina vezane za spoljasnu tem.
                    U dva sevisa su mi rekli da su dizne i da ih treba ocistiti.Posle ciscenja dizni, rekli su mi da jedna nije skoro funkcionisala,ali su je osposobili.Uglavnom problem je ostao posle toga isti , ako ne i gori...
                    Molim ako neko moze da mi pomogne...Hvala

pozz... ovako ja sam imao slican problem na Lanosu 1.4 2000god stim da je meni dizao okretaje pa spustaote trzuckao u voznji i morao sam zagrijavati masinu jer nije mogao povuci koliko god da sam davao gasa... dok nisam promjenio ovaj dio

sad auto radi ko nov, eto nadam se da sam pomogao

Comment

• opasnigusar
                      CBC Član
                      • 16.08.2010
                      • 30
                      • beograd

Resio sam problem ..i bio si u pravu zamenio sam taj senzor i sada radi extra....Nego doslo vreme da se zameni dizna..Dali neko zna gde ima jeftinije da se kupe...
                      poz
                      ko je brzi od ptice trkacice?!

Comment

• vujke
                        Admin
                        • 29.09.2004
                        • 1673
                        • Mladenovac
                        • Daewoo Lanos 1.5SX

bash je losa slika ali ovo bi trebalo da je TPS, nije ni cudo sto je lose primao gas. Moze jedan group buy za dizne ko nadje povoljno, najbolje neka Bosch alternativa ako je ima, ove Rochester su g*vn*.
                        while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Profi035
                          CBC Član
                          • 19.04.2011
                          • 22
                          • Jagodina
                          • Daewoo Lanos 1.4, Nissan Micra 1.2

Interesantno... I meni Lanos ima problema sa primanjem gasa (medju ostalim problemima, visoka potrosnja, losa vuca...)

Comment

Working...
                          X