Imam problem sa prekidacem za ventilaciju. Povremeno mi ne radi prekidac u prva tri polozaja (brzine) ali u 4 brzini radi. Poslednja 2-3 meseca je radio normalno i od danas opet radi samo u 4 brzini. Ne bih se nesto zalio ali kad ukljucim klimu (manualna) i kad stavim prekidac u 4 stepen postane prilicno hladno
, a i buka je ogromna. A kad sam vec spomenuo klimu da postavim jos jedno pitanje: da li moj auto ima polen filter i ako ima gde se nalazi. Hvala
Prekidac za ventilaciju -Felicia 1.6
Collapse
X
-
Ako ima klimu, trebao bi imati i filter...
Sto se prekidaca tice, nebi trebao biti skup, a odu im kontakti nakon godina, pa bi to trebalo zamijeniti... Meni je na 1.3 bio otisao i ventilator sam, pa sam ga mijenjao jer je strugao po kucistu...
-
-
Pre nekih mesec dana sam ugradio klimu u jednu Feliciju 1.3 i tada sam i video da postoji mesto za polen filter(samo ga nisam nasao u prodavnicama tada).Kada pogledas onu kutiju ispod haube posle ventilatora,a prema kabini,videces jedan plasticni poklopac(oko 25x4cm) koji se skida i ispod njega ide filter.Malo je nepristupacno,jer se nalazi ispod one plastike izmedju brisaca,ali pogledaj.
Naravno,ovo sve vazi ako je ista klima i njena kutija na 1.3 i 1.6(a najverovatnije da jeste).
Comment
-
-
Desava se da crkne tranzistor u regulatoru obrtaja ventilatora i da ostane u kratkom spoju sto znaci da se vrti samo na max obrtajima.
Razlog crkavanja moze biti razlicit a najcesce nepodmazanost motora, korozija, neupotreba, ili dotrajalost pa malo struze i na kraju vrisne i regulator. Sva sreca da se to i cuje pa ljudi znaju sta treba promeniti.
Ventilator se hladi onim istim vazduhom koji protice pored njega pa je zapusenost filtera jos jedan razlog da se pregreva a nije ni efikasan celi sistem.
Comment
-
-
Sto se tice ventilatora, ja sam pre neki dan imao slican problem. Izvadi samo ono cudo (ne znam kako se zove, idu 4 zice u njega, ima neke namotaje preko kojih regulise brzinu ventiklatora) u blizini napajanja za ventilator. Kod mene je sa desne strane kada otvoris haubu, ustekano u kutiju od ventilacionog sistema.
Samo ocisti malo kontakte (oneu sredini, gde jedan lim naleze na drugi) i trebalo bi da radi. Ako ne, kupi drugi, verujem da nije skupo.
Za filter ti je zdravko vec odgovorio...
Btw, isti je u moju skodu nedavno ugradio klimu i sve lepo radi, samo sada imam problema sa grejanjem motora. I kada klima ne radi motor se greje daleko vise nego ranije zato sto ima dodatno hladnjak ispred redovnog. Stavio sam ventilator od golfa sa 2 brzine posto nisam nasao originalni ali izgleda da to nije dovoljno. Kakav ti ventilator imas u svojoj skodi?
Poz
Comment
-
-
U mom Skodilaku klima je vec bila ugradjena (fabricki) tako svarno ne znam kakav ima ventilator, ali znam kad sam prosle godine bio u Crnoj Gori po onim silnim usponima i krivinama (bas je bila guzva, isao sam 30-40 na sat, ponekad i sporije jedno 10 km) i pocela je temperatura da raste skoro do crvenog. E onda sam iskljucio klimu i vratila se temperatura na normalu. Inace spoljna temperatura je bila preko 30 stepeni.
Inace ventilator mi je OPET proradio sam od sebe
Comment
-
-
Onda su definitivno kontakti u pitanju, ne bi bilo lose da ih ipak malo ocistis da ti ne zakaze ponovo
Znaci klima u feliciji je problem generalno, bila fabricki ugradjena ili naknadno
Ni meni se nije progrevao motor dok nisu pocele ove vrucine preko 30 stepeni...
A kolika ti je temperatura motora u voznji po gradu po ovim vrucinama (sa iskljucenom klimom)? Meni se vrlo brzo podigne do pola (90) i drzi se oko 100-ke... sa klimom ide na 110. nisam testirao da li bi isla dalje, tu vec ugasim klimu za svaki slucaj...
Comment
-
-
E sad sam
, nemam ja pojma kolika je temperatura. Znam samo da me do sad u gradu i nije nesto zezala samo u CG prosle godine. Skazaljka od temperature popne se izmedju sredine i crvenog i onda se upali ventlator. Nikad ne prelazi tu granice, otprilike 3/4 na pokazivacu za temp.
Comment
-
Comment