Nubira

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bridge
    CBC Početnik
    • 26.06.2008
    • 8
    • Beograd

Nubira

Nubira hatchback 2.0 CDX, kupljena nova marta 2000., od pre skoro godinu dana je pocela da trosi oko 14-15 litara na 100 km. Uredno servisirana za svo vreme pod najtezim gradskim uslovima nikad nije prelazila vise od 11,5l u gradu, a na otvorenom oko 9,5l. Bio sam u servisu nekoliko puta, gde mi je prikljucena na aparat za kontrolu rada motora i receno je da je sve ok. Reklamirao sam i da se vec vise godina, posle punjenja gorivom, dugo oseca miris benzina u kolima. Nigde ne curi kazu majstori.
    Da li ima neko iskustva sa slicnim problemom?

Jako bi bilo dobro da se injektori skinu,očiste i ispitaju na aparatu.Idi kod majstora koji hoće da ti odradi merenje pritiska u railu koji napaja injektore gorivom.Onda rezultat postavi ovde.Nije ništa teško,naprotiv,samo izgleda se njihove dijagnostičke veštine svode na povezivanje skenera i isčitavanje eventualnih grešaka.Zato manometar i složenije funkcije skenera ne koriste.Kada bi mogao da nam pokažeš podatke o odzivu lambda senzora,fuel trim itd. onako kao što ovde ima prilike da se vidi u kvizovima to bi bila prava stvar i lako bi rešili problem,ali...

Comment

• bridge
      CBC Početnik
      • 26.06.2008
      • 8
      • Beograd

Nubira

Hvala na predlogu. Zakazao sam servis za sutra, pa cu pokusati da im predlozim da urade to sto si rekao. Pitanje je da li su dovoljno strucni. Ako ne budu mogli (hteli), da lli mozes da mi preporucis pomoc u nekom servisu gde mogu to da urade?

Comment

• RANK
        CBC Senator XXL
        • 28.02.2007
        • 1635
        • Beograd
        • FIAT MAREA WEEKEND 1

dobio sam tvoj mail, a nisam odgovarao ovde u temi jer, iskren da budem, fabricki podatak za potrosnju u gradu je nesto kao 12.8L.

u sustini, ako problem uopste postoji, uradi ovo sto je elvud napisao, sa posebnim naglaskom na lambda sondu, koja je verovatno postala troma.

koliko trosi na otvorenom i kako povlaci?
        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• bridge
          CBC Početnik
          • 26.06.2008
          • 8
          • Beograd

Mubira

hvala na pomoci.
          Na otvorenom nije prelazila 10l. Mislim da vuce isto ali je mozda malo tromija.
          Napominjem da se potrosnja naglo povecala ali da se miris benzina odavno oseca.

Comment

• RANK
            CBC Senator XXL
            • 28.02.2007
            • 1635
            • Beograd
            • FIAT MAREA WEEKEND 1

ne prelazi ili nije prelazila? koliko sada trosi na otvorenom?
            "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• bridge
              CBC Početnik
              • 26.06.2008
              • 8
              • Beograd

Nubira

Nije prelazila. Sada na otvorenom 14-15 litara.

Comment

• bridge
                CBC Početnik
                • 26.06.2008
                • 8
                • Beograd

Nubira

Uz sve molbe kao sto je ovde predlozeno, zakazano u 8 ujutru i kod prijema vozila receno da ce biti gotovo najkasnije do 11 casova. U 11:30 kad sam dosao po vozilo... "Elektricar je imao guzvu pa jos nije mogao da ga primi u servis " ??!! Sada ce verovatno biti umoran i nece da obrati paznju na detalje za koje sam molio i insistirao da posebno platim... kazem ja. "Nista ne brinite, dobicete racun, pa mozete da se zalite" !!??
                16:30 Promenjen zaptivni prsten na pumpi i izvrseno ciscenje dizni (ne pise u racunu ovo drugo). Probacu pa da vidim da li je vredelo. Ako ne... onda molim nekog da mi preporuci gde mogu da sve lepo iztestiram.

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Zovi telefonom, zakazi, objasni simptome, raspitaj se detaljno ...

Imas u kraju i VRH elektricara, radnja se zove "Rasa", u Novogradskoj...
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• ostres
                    CBC Senator XXL
                    • 01.06.2008
                    • 305
                    • Zemun

Jesi li uspeo da resis problem? Podeli iskustvo sa ostalima
                    Live together, die alone.

Comment

• Probisvet
                      CBC Senator XXL
                      • 07.06.2005
                      • 423
                      • FRANCUSKA

Posto sam imao isti problem kao i ti sa istim tipom auta i istim motorom ja sam prvo kupio jedan klener koji je se koristi za ciscenje kako pumpe, sistema za napajanje i na kraju el.brizgaljke. posle sam kupio lambda sondu i to je to ukupno me kostalo oko 120 evra i naravno moj rad. Sad mi je potrosnja u okviru fabricke za sve uslove, testirao sam ga na auto putu (195 km/h-max. brzina na ravnom od podnozija Begaljickog brda pa do Umcara).Ova vrsta klenera se sipa u rezervorar koji ne bi trebalo da bude vise od trecine goriva (sto je manje to bi bilo bolje) ja sam imao oko 20 litara i terao sam ga dok nisam skoro ispraznio rezervoar. Ovu vrsta cistaca sam kupio ovdeu Francuskoj i platio sam ga skoro 20 evra mislim da je bila marka BARDAHL i sdrzao je oko 125 ml u metalnoj konzervi.

Comment

• bridge
                        CBC Početnik
                        • 26.06.2008
                        • 8
                        • Beograd

Nubira

Posle ciscenja dizni nista drugo nije radjeno. Zabelezio sam kilometrazu i mericu potrosnju na 1.000 km. Trenutno nigde ne putujem pa cu videti tek kada predjem tu kilometrazu.

Comment

• xxx1
                          CBC Član
                          • 17.12.2007
                          • 93
                          • Batajnica

mozda ti je za prvu ruku bolje da izmeris prosecnu potrosnju tako sto ces sipati pun rezervoar, pa kad predjes 100 kilometara, opet sipati pun i tako ces na osnovu drugog punjenja najtacnije da vidis koliko ti je potrosio. A i 100 kilometara ces za krace vreme da predjes nego 1000, sto znaci da ces manje para da puknes za corbu i za otkrivanje problema a opet ces da dobijes realan rezultat, posto ti kazes da ga uglavnom vozis po gradu.
                          Akceleracioni momenat je kad okine varnica pa se zapali corba pa klip krene da zalece na dole

Comment

• Probisvet
                            CBC Senator XXL
                            • 07.06.2005
                            • 423
                            • FRANCUSKA

Re: Mubira

Originally posted by bridge
                            Napominjem da se potrosnja naglo povecala ali da se miris benzina odavno oseca.
                            To sto ti se oseca benzin nije bas pozeljno jer mozda negde curka ili isparava pa je bolje da pogledas gde bi to moglo da bude pa da posle predjes na proizvode koji ciste sisteme za napajanje gorivom (pogledaj u predhodnom topicu) a ukoliko i to ne pomaze onda na zamenu onih delova koji bi mogli da uticu na povecanu potrosnju, kao za prvo lambda sondu.

Comment

• bridge
                              CBC Početnik
                              • 26.06.2008
                              • 8
                              • Beograd

Nubira

Jedan prijatelj mi je dao savet da odem da izmerim izduvne gasove, jer ako se tacno izmeri, moze da se utvrdi da li je smesa u granicama normale ili je mozda uvecan dotok benzina zbog neke neispravnosti.
                              Elem, da li postoji neki (majstor) servis koji bi mogao da izvrsi tacna merenja elektronike i gasova. Za proveru gasova sam dobio preporuku za nekog ispod restorana "Seher", pa cu ovih dana da odem, a da odem kod nekog i da kazem da mi promene "lambda sondu", malo mi je pretenciozno, obzirom na moje (ne)poznavanje materije.

Comment

Working...
                              X