Nubira

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • V_Dusan
    CBC Član
    • 19.04.2008
    • 35
    • Adelaide, South Australia

Nubira

Kako sto u opisu teme vidite moje prevozno sredstvo je pocelo da pokazuje neke bolesti.
    Vec par meseci je auto kod mene i kad sam ga kupio pedala kvacila je imala "nesto" praznog hoda. To "nesto" praznog hoda mislim da je bilo oko 1/4 od ukupnog hoda papucice kvacila, a lamela je odvajala na malo vise od polovine hoda papucice. Medjutim sada je lamela pocela da odvaja skoro na samom kraju kad pritisnem papucicu, (ili kada popustam papucicu lamela skoro odmah hvata ali nema proklizavanja lamale, ali osetim da malo auto podrhtava.) Nekad mi se desi da nemogu da Ubacim u R, mogu ali osetim da "naostrim" menjac, tako da moram jos jednom da pritisnem kvacilo da bih bez tog ostrenja menjaca ubacio u rikverc.
    E da, i lamela pocinje da proklizava samo (ali samo) kada brzo u raskrsnicama skrecem u levo.
    Dali je problem u lameli, ili do hidraulicnog cilindra kvacila , a to sto malo podrhtava kada krecem jel moze da bude do zamajca , da lamela nenaleze ravno celom povrsinom.

Nemojte da mi zamerate na mom neznanju, tu sam da mi date savete kako i sta da radim a i da ucim sa foruma.
  • roske
    CBC Senator
    • 08.03.2007
    • 272
    • Lazarevac
    • Alfa Romeo 145 boxer

Ne verujem da ce ti iko zameriti akao sto vidis i sam da na ovom mestu moze dosta da se nauci.Po meni prvo bi trebalo ispitati stanje hidraulicnog kvacila odnosno proveriti da nije doslo do curenja ulja iz samog cilindra kvacila ili da li u bocici nedostaje ulja zatim ispustiti vazduh ozraci ti ga.Ako je to u redu onda menjaj set kvacila.

Comment

• V_Dusan
      CBC Član
      • 19.04.2008
      • 35
      • Adelaide, South Australia

Zaboravio sam da kazem da je nivo hidraulicne tecnosti izmedju Min i Max, to jest da nepusta nigde ulje, jer je nivo isti kao i kad sam proveravao prvi put pre par meseci.

Comment

• bakara
        CBC Senator XXL
        • 29.01.2005
        • 977
        • nBGd

lamela je pri kraju, spremaj pare za novi set kvacila.

nije se tu nista pokvarilo jednostavno se potrosila.
        pozdrav

Comment

• subicd
          CBC Senator XXL
          • 20.06.2008
          • 463
          • Novi Sad

Poskakivanje pri kretanju se manifestuje kad se korpa potrosi, tj. puknu zabice najcesce.
          Sto ce reci set kvacila ti ne gine.

Comment

• RANK
            CBC Senator XXL
            • 28.02.2007
            • 1635
            • Beograd
            • FIAT MAREA WEEKEND 1

cisto da se zna, nubira koristi kociono ulje za kvacilo, tj zajednicko je za kocnice i kvacilo.
            "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

Working...
            X