Podrhtavanje na leru - Skoda Octavia A5, 2007. 1.6 MPI

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • vladabgd
    CBC Veteran
    • 01.01.2005
    • 132
    • beograd

Podrhtavanje na leru - Skoda Octavia A5, 2007. 1.6 MPI

deshava se vrlo povremeno da auto blago podrhtava dok radi na leru. znachi podrhtava vrlo blago i praktichno se ni ne oseti dok ne naslonim nogu direktno na plastiku centralne konzole ili stavim ruke na volan. auto je bio skoro na redovnom servisu i nishta nisu uradili povodom toga a to se deshava vec jedno 5-6 meseci. u voznji po mojoj proceni radi odlichno. vuche dobro, troshi normalno..

shta bi moglo da pravi problem ? prljave svecice ?

i josh neshto. opet katkad se deshava da menjach nece da udje u rikverc (pri kretanju iz mesta.. nije ono da ide auto lagano unapred pa ocu rikverc..). pustim, pritisnem kvachilo i onda udje bez problema. rekli su mi u servisu da ja kao ne pritisnem do kraja kvachilo pa se zato tako ponasha. naravno sasvim sam siguran da sam pritisnuo kvachilo kako treba. isto to samo josh mnoogo redje se deshava sa ubacivanjem u prvu brzinu (pre par meseci sam prvo primetio za rikverc a od skoro ovo za prvu).

shta bi i ovde mogao da bude uzrok problemu ?

u oba sluchaja u pitanju je Skoda Octavia iz 2007. A5, benzinac 1.6 mpi, manuelni menjach 5 brzina sa predjenih ~25 hiljada km.
  • vladabgd
    CBC Veteran
    • 01.01.2005
    • 132
    • beograd

Re: Podrhtavanje na leru - Skoda Octavia A5, 2007. 1.6 MPI

nema ideja a ?

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Variranje na leru može biti od blago zaprljanih dizni ...
      A menjač je jednostavno takav, takva je većina menjača ---
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Williams
        CBC Senator XXL
        • 07.02.2006
        • 556
        • Beograd- Cerak

Imao sam slicnu situaciju na FSI motoru u A5 oktaviji, mislim da ne treba previse da se uzbudjujes. Meni se desavalo blago dizanje obrtaja motora i vracanje u normalu. Ne bih dirao nista da sam na tvom mestu, jer ce verovatno biti samo gore posle intervencije "strucnjaka". Da li ti je klima mozda automatska?

Comment

• vladabgd
          CBC Veteran
          • 01.01.2005
          • 132
          • beograd

nije, klima je obichna manuelna.

hvala na savetima i s obzirom da kazete da nije nishta bitno verovatno sada necu chachkati nishta.

shta mislish Williams-e (i ostali koji imaju iskustva sa skodama) koji se ovlashceni servis pokazao kao najbolji u beogradu ? ak cacak, cirinac.. ?

Comment

• Williams
            CBC Senator XXL
            • 07.02.2006
            • 556
            • Beograd- Cerak

Ako ti je jos u garantnom roku, onda zna se, cacak ili cirinac. Ovako mozes te iste majstore da nadjes u popodnevnim casovima da rade u nekim manjim radionicama sa istim delovima i po znatno nizim cenama. Meni se Oktavija ne nalazi u Srbiji, pa je servisirana u tamosnjem ovlascenom servisu. Poslednji je kostao nesto manje od 400e (mali servis), ne znam koje su ovde cene.
            Mali servis- bilo koji majstor koji poseduje dijagnostiku da moze da resetuje servis ulja i eventualno ocita gresku, veliki servis- ovlasceni servis ili majstor iz ovlascenog servisa, iskljucivo sa originalnim delovima.

Comment

• vladabgd
              CBC Veteran
              • 01.01.2005
              • 132
              • beograd

ok. hvala

Comment

• VR6
                CBC Senator XXL
                • 31.10.2004
                • 512
                • Sarajevo

Ne znam kakav je mjenjac kod Octavie, ako je na sajile, moze biti da nije dobro nastelovan i da se zbog toga to desava.

Mi smo uzeli nov Golf 3 dizel, isto je znao praviti probleme, nece u prvu uvijek fino da salta. Ono dodje mu nekad i nece da usalta. Odvedemo ga u servis, neki stariji cikica dodje, otvori haubu, uhvati se zaglavu pa rece "sta je ovdje poluga". Tu odmah pomislis, ne diraj nista drzave ti. On ce kao to podmazat i to bi onda trebalo bit ok, super samo nista drugo ne cackaj. Odemo sa servisa kuci, jedan salta, drugi gleda kako se krecu poluge - skuzis kako idu, podesili ih fino i od tada nikad vise nije bilo problema sa mjenjacem. Jos je taj Golf tu i jos uvijek mjenjac radi super. Vjerujem da je i kod tebe ista stvar...

Comment

Working...
                X