Samara - problem na uzbrdicama

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gago2
    CBC Član
    • 06.04.2013
    • 87
    • Kraljevo
    • Lada Samara

A gde se on nalazi? Ja sam samo menjao onaj sto se skine, pa se produva kompresorom zbog opiljaka... Za drugi ne znam da postoji, a ako postoji onda nije nista oko njega radjeno vec 40 000 km

Tj. ovaj izmedju desnog amortizera i plocice Vaz je menjan, nista drugo nije ... http://www.dodaj.rs/?1I/mD/3HEHZSzA/1/090720132763.jpg

Comment

• zoranc
      CBC Senator XXL
      • 31.03.2005
      • 1313
      • Beograd
      • AR 147

Samo taj, inače se ništa neproduvava već menja.
      I nisam imao nikakvu restrikciju na usisu.
      Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu

Comment

• gago2
        CBC Član
        • 06.04.2013
        • 87
        • Kraljevo
        • Lada Samara

I ja sam razmisljao da skinem tu restrikciju sada kada budem menjao ulje i filtere. Doduse kada sam sakama zatvorio taj redukovani usis i usis za topli vazduh, obrtaji su pali, ali se nije ugasio auto. Imaju i one dve rupice na poklopcu kucista filtera, ali ne verujem da su one dovoljne da auto ostane da radi kada se ovi glavni usisi zatvore. Drugim recima, mozda i dalje vuce negde fals vazduh, mada je servo menjan prosle godine, crevo za servo u decembru...

Comment

• gago2
          CBC Član
          • 06.04.2013
          • 87
          • Kraljevo
          • Lada Samara

Odvrnuo sam sraf za cetvrtinu kruga, situacija je malo bolja, ali opet ne moze da savlada ni u jednom ni u drugom smeru Bubanj Potok cetvrtom brzinom.. Kada sam isao u smeru ka BGu na uzbrdicu sa naisao sa 110 km/h i drzaoo u cetvrtoj do pola uzbrdice kada je vec palo na 80 i pocelo jos da pada pa sam opet trecom izasao uz brdo...

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Onda prekontroliši paljenje i odvrni još malo...
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gago2
              CBC Član
              • 06.04.2013
              • 87
              • Kraljevo
              • Lada Samara

To cu uraditi i sigurno cu izmeriti kompresiju za svaki slucaj...
              Samo me zanima jos jedno misljenje Dora, da li da izbacim ovu redukciju za vazduh i da mi tako nasteluje komsija - bivsi auto mehanicar koji odlicno steluje plin, ili da kada zamenim filter za vazduh podesim smesu sa tako redukovanim usisom...

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Od kvaliteta miksera zavisi da li treba redukcija. U principu na tom autu ne treba ako se koriste original ili dobri filteri za vazduh, ne oni što imaju dva grama.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• gago2
                  CBC Član
                  • 06.04.2013
                  • 87
                  • Kraljevo
                  • Lada Samara

Pa meni nije trebala redukcija, pet godina sam vozio bez nje, i onda su mi prosle godine stavili redukciju zbog ler gasa, tada se stanje sa lerom poboljsalo ali samo na dan, tako da mozda i nije bilo do toga...

Filter za vazduh stavljam Fradov,ni na jedan drugi nisam naisao da moze da se kupi za Samaru

I jos se setih da napomenem da je crevo iberlaufa prikljuceno na kuciste filtera, i da nikad nisam naisao ni na kakve tragove ulje u kucistu filtera. Posto sam citao da se to desava kada motor posustaje...
                  Last edited by gago2; 21.02.2014, 22:34.

Comment

Working...
                  X