Curenje ulja kod svećica Yugo Florida 1.3 EFI

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milanj221
    CBC Član
    • 08.03.2013
    • 12
    • Bor
    • Yugo Florida 1.3EFI

Curenje ulja kod svećica Yugo Florida 1.3 EFI

Pre nekih 2 meseca sam primetio da na svećici koja se nalazi na trećem klipu ima ulja iz motora, pre nekih nedelju dana sam primetio isto samo na 4 svećici tj klipu a od juče sam primetio da se pojavljuje ulje na prvoj svećici

Interesuje me da li može da to bude ozbiljan kvar tipa karike, klipovi, glava motora ili je to normalno zbog starosti motora?

Florida je 2000 godište i ima 1.3EFI motor, prešla je do sad 68800 kilometara.
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Jedno glupo pitanje, ulje se pojavljuje spolja ili ga ima na vrhu svećice kad se izvadi napolje...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• b_samardzic
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2005
      • 1557
      • Smederevo

Nije glupo pitanje. I ja svo vreme razmisljam o tome. Mozda pusta dihtung poklopca.

Comment

• milanj221
        CBC Član
        • 08.03.2013
        • 12
        • Bor
        • Yugo Florida 1.3EFI

Spolja se pojavljuje ulje, oko svećica i nisam još napomenuo da oko druge svećice nema ulja tj. suvo je.

Comment

• b_samardzic
          CBC Senator XXL
          • 02.04.2005
          • 1557
          • Smederevo

Svecice nemaju veze sa uljem koje ti se odnekud sliva.

Proveri odakle dolazi ulje. Pre svega kad se kaze da svecica masti misli se na elektrode svecice

a ne na keramiku svecice.

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Ova pojava, nije neobična za taj motor. Ako ne curi, već samo vlaži - nije zabrinjavajuće! Ako nema nekih simptoma u radu motora, može biti do samih svećica. Kada su menjane i koliko su zategnute? Zaptivni prsten reaguje na promene temperature i vremenom, slabije zaptiva. Koje svećice koristiš, jer za dobar rad motora, trebaju svećice odgovarajuće temperaturne vrednosti. Tačka palenja (TP) može takođe, da utiče, kod preranog palenja i veće kompresije smeše, da neznatno propušta pored zaptivke.

Sve u svemu, ništa u vezi karika, klipova, glave motora i tome slično! A što se tiče starosti motora, sigurno da ima uticaja, iako nije mnogo "pretrčao"!
            Last edited by Franjo; 16.11.2014, 11:52.

Comment

• b_samardzic
              CBC Senator XXL
              • 02.04.2005
              • 1557
              • Smederevo

A sta da propusta pored zaptivki?

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Zaptivni prsten reaguje na promene temperature i vremenom, slabije zaptiva

Sve u svemu, ništa u vezi karika, klipova, glave motora i tome slično
                Samo da dodam na ovo citirano da to što bi došlo pored zaptivnog prstena ili keramike stiže sa Marsa jer iz cilindra nikako ne može pošto je sve ok. Ako je ok onda mora da je sa Marsa.

Ja bih ipak preporučio da se pregleda i zameni zaptivač ispod bregaste ili poklopca ventila, zavisi koji curi.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• milanj221
                  CBC Član
                  • 08.03.2013
                  • 12
                  • Bor
                  • Yugo Florida 1.3EFI

@franjo

Svećice su dobro zategnute, odavno sam ih menjao. Koristim Bosch svećice koje su fabrički preporučene za Floridu zazor svećica 0.7mm.

Pojavljuje se ulje kod svećica, ne vlaži. Danas sam bio da upalim malo auto i video sam da izlazi dim iz auspuha malo gušći nego kod drugih automobila.

Još ću da propratim potrošnju motornog ulja.

I ovo što je rekao @b_samardzic šta ako propušta pored zaptivki?

Comment

• zoranbg
                    CBC Senator XXL
                    • 23.03.2005
                    • 4098
                    • Rooster's Hill , Beog
                    • Grande Punto 1.2

pa sliva ti se u leziste svecica sa nekog dihtunga, kako drugacije mislis da tu moze da ima ulje ?!
                    imao sam i ja taj slucaj na Yugo 55.
                    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• rados
                      CBC Senator XXL
                      • 02.03.2011
                      • 539
                      • G.Milanovac SRBIJA
                      • OPEL ASTRA G Z16XE

verovatno na zaptivku ili poklopca ventila ili izmedju kucista bregaste i glave

Comment

Working...
                      X