Mali problemi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • markovisacki
    CBC Član
    • 14.07.2006
    • 53
    • Vrsac

Mali problemi

Pozdrav svima!
    Ja sam Marko, imam 19 godina, i vozim Ladu 1500 sl (Jos dedin auto).
    Sredio sam ga poprilicno, ali je tu jedna stvar koje me iritira ponekad.
    Kada auto ne palim par dana, on povuce sav benzin iz karburatora, i isprazni pola onog creva (vidim jer je providno), i onda moram da verglam 10-ak sekundi nebi li pumpa napumpala gorivo do karburatora. Stavljene su nove membrane na pumpu. Jer to znaci da je pumpa gotova?
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Marko lepo od tebe sto si se predstavio ali na zalost u pogresnoj sobi! ispravi to ako nije problem!!!! evo ti link http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... &start=500

ajde da probam da ti odgovorim!

Nije mi jasno kako moze da povuce sav benzin iz karburatora! lada je poznata da ima malih problema sa karburatorima i usisnim granom ali to nije problem da proveris!!! vidi da li je negde karburator mokar posle neke malo duze voznje!!!!! karburator nesme da izgubi svo gorivo!!!!

Sto se tice same pumpe ona ili radi ili neradi i ili curi ili ne!!!! barem koliko ja znam!!! mada sacekaj da cujes misljenje jos nekoga pa oceni!!!!!!
    inace ac pumpa ti pasuje od juga 45 i ima sta vise i drukalicu
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• markovisacki
      CBC Član
      • 14.07.2006
      • 53
      • Vrsac

Izvinjavam se zbog predstavljanja

Naime, ako bih auto ostavio jedan dan da stoji, i probao da ga upalim, on bi upalio u momentu i ugasio se nakon 1 sekunde, jer vise nema goriva u karburatoru. E onda bih opet verglao onih deset sekundi, ne bi li pumpa napumpala. Drugo resenje je, da se pre svake voznje drukalicom nadruka...

Ako ostane 2-3 i vise dana, onda nece da upali na na tu jednu sekundu...

Karburator nikada nije mokar...

Comment

• nikolans78
        CBC Senator
        • 16.03.2006
        • 277
        • Vankuver, Kanada

Verovatno je problem u karburatoru, pa benzin negde iscuri. Ne verujem da je do pumpe jer ne moze benzin da se vrati kroz crevo nazad iz lonceta karburatora. Verovatno je otisao dihtung neki na karbu, pa benzin polako iscuri u usisnu granu (otuda ono paljenje na 1 sek.)

Comment

• jeronimo
          CBC Senator XXL
          • 27.10.2005
          • 390
          • beograd
          • ваз 21214-20

karb. u sebi sadrzi vetil kojim zatvara krug goriva da bezin ne bi iscureo nazad, probaj sa tkz. sredstvima za ciscenje sistema za gorivo (pravi ga recimo winns) i vozaj u turi bar 50 km . druga opcija je skuplja oko 30 evra i podrazumeva servis karburatora u nekom kvalitetnom servisu.
          pozdrav
          prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• Miljan
            CBC Senator XXL
            • 18.01.2006
            • 459
            • Nis

Nije u tome problem, nego se gorivo vrati u rezervoar iz cevi i creva od rezervoara do pumpe, pa onda moras da verglas dok pumpa povuce iz rezervoara.
            U loncetu karburatora ostane gorivo i zato upali odmah i ugasi se, jer istrosi to gorivo, i onda mora da verglas dok dodje iz rezervoara.
            Jedno od resenja je ugradnja elektricne pumpe za gorivo, das kontakt, sacekas 2-3 sec i pali k'o mina

Comment

• jeronimo
              CBC Senator XXL
              • 27.10.2005
              • 390
              • beograd
              • ваз 21214-20

ili nepovratni ventil na crevu ili pumpi
              a karb mora ako je ispravan da radi nekoliko sekundi na gorivu koje je u njemu, mislim da je tu vec neko stelovao visinu plovka u karb.(smanjio)
              prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• nikolans78
                CBC Senator
                • 16.03.2006
                • 277
                • Vankuver, Kanada

auto sa punim loncetom benzina moze da radi minut dva, a ne 1 sekundu. Znam kada prebacujem sa benzina na gas, pa ga turiram dok ga ne istrosi. Tako da ja ipak tipujem na karburator. U svakom slucaju se mogu prekontrolisati i mali jednosmerni ventilici koji se nalaze u pumpi da li dihtuju dobro i po potrebi ih zameniti.

Comment

• markovisacki
                  CBC Član
                  • 14.07.2006
                  • 53
                  • Vrsac

Mislim da nije problem u karburatoru, jer ne moze on da isprazni crevo skroz od pumpe. Crevo mi je providno i lepo vidim da nema nista goriva od pumpe do karburatora...

Comment

• Miljan
                    CBC Senator XXL
                    • 18.01.2006
                    • 459
                    • Nis

Onda sigurno ne valjaju jednosmerni ventilici u pumpi.

Comment

• markovisacki
                      CBC Član
                      • 14.07.2006
                      • 53
                      • Vrsac

Ovo sa pumpom sam resio. (citaj kupio novu)

Medjutim sada imam novi problem. Jednog dana u voznji Lada je pocela da zeza tako sto radi savrseno na leru, ali kada dam gas krene da se gusi, padne na 300 obrtaja i onda prihvati, i kao da nista nije bilo. Medjutim od tada sam primetio da malo slabije ide i da dimi crno! Znaci ne plavo, nego bas crno.

Dosao je majstor, kao nastelovao karburator, sada prima gas super, ide solidno, ali i dalje dimi crno. U cemu moze biti problem?

Comment

• savke
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 575
                        • Novi Sad, Temerin
                        • Laguna 2 ph2, Golf 3

Crni dim znaci da ima najverovatnije puno benzina. (citaj - karburator nije dobro nastelovan).

Pozdrav!
                        Само замисли да је сваки нови дан бољи него јуче а лошији од сутра....!

Comment

• Ladislav
                          CBC Senator
                          • 14.12.2004
                          • 223
                          • Kragujevac
                          • Lada Niva 1.7i

Kolk'o cesto dolivas ulje?

Comment

• markovisacki
                            CBC Član
                            • 14.07.2006
                            • 53
                            • Vrsac

Pa nije neki enormni potrosac ulja. Sada trosi oko 0,7l na 1000 km, a mozda i manje...

Comment

• KdF
                              CBC Senator
                              • 06.12.2004
                              • 242
                              • Beograd

Crni dim znaci da je smesa previse masna, tj. ima previse benzina. Uzrok moze biti prelivanje karburatora. Stara pumpa je oslabila, verovatno jer ventili u njoj nisu vise dobro zatvarali. Samim tim je oslabio i pritisak benzina. Kad si stavio novu pumpu, pritisak je postao normalan, i moguce je da iglicasti ventil karburatora vise ne moze da izdrzi toliki pritisak jer je pohaban ili prljav pa karburator zato preliva. Koliko se meni cini, ta Lada nema povratni vod za benzin, ili gresim... Koliko creva za benzin dolazi do karburatora, 1 ili 2?

Comment

Working...
                              X