Ozubljivanje Zastave 101 (Keca)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Alekre
    CBC Senator XXL
    • 12.09.2005
    • 780
    • Smederevo

Ozubljivanje Zastave 101 (Keca)

Treba da dobijem ocenu iz prakticne nastave. Zadatak mi je da ozubim keca i namestim razvodnik paljenja. Dobro bi mi dosla vasa pomoc.
    Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.
  • Uros Piperski
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2005
    • 2978
    • Beograd

Da bi mogao da nabacis zupcasti radilicu i bregastu trebas da dovedes na repere. Reper na radilici se nalazi na zamajcu i vidi se kroz "prozorce" na zvonu menjaca, ispod kucista termostata. Na zvonu imas oznake 0, 5, 10 i 12 stepeni. Tacku sa zamajca poravnas sa nula stepeni i tada su prvi i cetvrti cilindar u gornjoj mrtvoj tacki.
    Reper na bregastoj se nalazi sa bocne strane remenice i okrenut je ka desnom kosu. Treba da ga okrenes na dole, ka nosacu motora, na kome postoji jedan mali siljak koji je okrenut na gore. Kada se tacka sa remenice poravna sa siljkom onda je i bregasta na reperu i mozes da nabacis zupcasti.
    Onda na razvodniku pogledas gde se nalazi kabl za cetvrti cilindar. Okrenes ruku razvodnika ka cetvrtom cilindru i ubodes razvodnik.
    To ti je to.
    Ako ti slucajno zatrazi da uzubis bez repera, skini jednu svecicu i srafcigerom ces lako videti kada je klip u gornjoj mrtvo jtacki (na prvom ili cetvrtom cilindru). Bregastu namestis tako da su ventili na prvom cilindru podjednako pritisnuti (i jedan i drugi ce biti malo pritisnuti). To je to, nabacis zupcasti i vozis...

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Alekre
      CBC Senator XXL
      • 12.09.2005
      • 780
      • Smederevo

Hvala Urose

Comment

• Pole
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 363
        • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

Sramota je od kad si " drug clan " a da ne znas osnovne stvari

Moras vise da se druzis s nama
        zasto krava nosi zvonce...?...?...?
        pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

• Alekre
          CBC Senator XXL
          • 12.09.2005
          • 780
          • Smederevo

Nikada nisam radio. Bolje da pitam.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Sramota je kad ne pitaš... pa zasereš...
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Alekre
              CBC Senator XXL
              • 12.09.2005
              • 780
              • Smederevo

E ovako stoje stvari, prosle nedelje pitao je neke osnovne stvari, prvo mi je pokazao radilicu prstom i pitao sta je to , pa onda za rupe na rukavcima, lezajeve, filter ulja, magistrale bla, bla sve sam znao Petica nema zezenja Danas kada smo spakovali drndavi motor, pitao me je ozubljivanje. Odradio sam sve kako treba samo dosta nespretno. Pomerao se reper na zamajcu dok sam nabacivao kais, razvodnik sam namestio bez kape (znao sam red paljenja, 1 - 3 - 4 -2). Na tome sam dobio cetiri, jbg, kao sto sam rekao dosta sam ''gnjavio''. Popravicu, nema frke.
              Red bi bio da se zahvalim Urosu na poducavanju, Dori za support i Poletu za motivaciju

Comment

• Pole
                CBC Senator XXL
                • 05.10.2006
                • 363
                • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

Bravo Ale

Vremenom ces postati sigurniji i brzi,bitno je da znas sustinu
                zasto krava nosi zvonce...?...?...?
                pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

Working...
                X