Pokazivač temperature mi ne prelazi 70 stepeni na pokazivaču kada sam na otvorenom putu. U gradu ili prilikom zastoja temperatura se penje na normalu( radnu). U kabini je toplo u oba slučaja. Da li da menjam termostat ili ne? Potrošnja plina je u normali od 8-9 lit.
grejanje u feliciji
Collapse
X
-
losi su im termostati,sreca je sto kad zagine ili se raspadne ili ostane otvoren,menja se celo kuciste ,bilo je i sa izmenjivim kao na opelu ali ni on ne traje dugo,zadnje dve godine sam zamenio bar 5. komada,a prvi je trajao 8. godina bez problemako na nas krene iz mesta je naje&o
a sto nas je vise,jaci smo
Comment
-
-
70 stepeni nije odgovarajuca radna temperatura za taj motor.U zavisnosti od toga koji 1.3 je u pitanju,termostat otvara na 88 ili 90 stepeni.Zasto se petljati sa kojekakvim kartonima kada se lepo kupi nov termostat i gotovo?
Nadam se da ce te se setiti kartona ako iznenada otopli,a vi sa 4 coveka u autu na zestokom usponu.Sto li se sad greje,mamicu mu...
P.S. Mozda je resenje u polu-automatskom kartonu koji ce se pomerati na signal nekog davaca spoljne temperature....ili ipak nov termostat...
Comment
-
-
Termostat, semering na menjaču (kod poluge birača), zadnji ležaji, alternator (regler), rđanje lima petih vrata na dnu sa unutrašnje strane, kederi, itd...Sve su to 'boljke' felicije, nekog potrefi, nekog zaobiđe, ali svaka koju sam video detaljnije ima bar dve-tri nabrojene
Comment
-
-
Originally posted by Ji 4TzeTermostat, semering na menjaču (kod poluge birača), zadnji ležaji, alternator (regler), rđanje lima petih vrata na dnu sa unutrašnje strane, kederi, itd...Sve su to 'boljke' felicije, nekog potrefi, nekog zaobiđe, ali svaka koju sam video detaljnije ima bar dve-tri nabrojeneko na nas krene iz mesta je naje&o
Comment
-
-
Ma nisam zaboravio nego nisam ni znao za lanac. Ovo sam nabrojao ono što sam načuo od kolega, majstora i sl.
Šta su uopšte simptomi? Pošto mi neko reče da je menjao jer mu je motor bio bučan, pa na je i posle zamene, posle 10k km opet jednako glasan motor bio.
Comment
-
-
nema posebnih simptoma da lose ide itd,nego jednostavno pocne da melje tj,delje kuciste i na malim obtrajima cangrlja,a ako i posle zamene ima isti zvuk,garant je omanuo meru,jer ih ima sa dve mere,mali zubcanik ima sa rupom 30mm i 32mm,to su kod mog zeta uradili pa je dosao od majstora do mene i kaze nesto mu cudno radi,nismo uspeli da odvijemo remenicu posto je magarac zategao kao sivonja,vratio sam ga kod majstora i covek se navodno sokirao,kad je video i u fazonu nije on to je neko od radnika radio,u novoj garnituri se dobiju i neke sajbnice za stelovanje zazora na malom zubcaniku,to nije stavljenoko na nas krene iz mesta je naje&o
Comment
-
Comment