Kompresija Lada Samara

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pera
    CBC Veteran
    • 24.10.2007
    • 129
    • BG

Izgleda da jeste,inace presla je 250 000 km,nikad nije dirana,mada na njoj i ne vidim neka ostecenja,u svakom slucaju nosim ovih dana u MR pa cemo videti
    Lada Samara 1.5

Comment

• Pera
      CBC Veteran
      • 24.10.2007
      • 129
      • BG

Re: Kompresija Lada Samara

Da ne otvaram novu temu,u pitanju je ponovo Samara,novija,sa 1.5 motorom.
      Pre jedno 10 000 km sam joj uradio kompletnu generalnu,znaci zamenjeno sve po PS-u,hilznovanjem je vracen na standard,ubaceni Kolben Schmidt klipovi i karkie,obradjena glava,promenjeni ventili,vodjice,gumice,radilica na drugu specijalu,nova uljna pumpa i sve ostalo sto je bilo potrebno.
      Primetio sam odmah po paljenju da je motor malko duvao na iber laufu,vremenom je to nestajalo i sad mogu reci da na iber lauf ne izlazi dim,ali takodje sam primetio da se vremenom uvek nadje malo uljnih isparenja na dnu kucista filtera za vazduh.
      A ovih dana sam ustanovio jednu cudnu pojavu,upalim motor na leru,iber lauf crevo je skinuto sa strane od karburatora i nastaje jedna meni cudna pojava,na leru pomalo izbacuje sitne kapljice ulja,a kada se da gas ne izbacuje ni kap
      Sta li to moze biti???Da li je moguce da to sve jos nije leglo pa da ipak malo bije pritisak u karter,pa odatle isparenja?
      Da napomenem jednu bitnu stvar,kada sam menjao ulje skoro,nivo je presao par mm iznad maksimuma,da li bi to moglo imati veze?
      Kompresiju sam merio,iznosi tacno 11,8 bara na svim cilindrima.
      Ulje ne primecujem da trosi,svaki savet dobro dosao.
      Lada Samara 1.5

Comment

Working...
      X