saab 900 lanac?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ninsaki
    CBC Član
    • 07.04.2008
    • 39
    • Beograd

saab 900 lanac?

...Cao drugari..imam jedan mali problem, koji je u stvari najava velikog problema... pa ako moze neko misljenje..naime moj asab 900 turbo lpt 91' ..ujutru kada ga upalim ili cak posle duze "stajanke" cak i kada je zagrejan ...moram da pazim a nedajem naglo gas jer se cuje lanac kako udara o dekl......nakon par minuta voznje ovaj problem iscezava..motor se cuje i radi kao singerica.

...znam da bi trebalo promeniti i lanac i lacanike i vodjice i spaner...ali mi se cini da bi za pocetak mogao da resim problem zamenom samo spanera na primer.. posto problem nije toliko strasan...

..pa ako ima neko iskustva....

..puno hvala ..pozdrav
  • Jasminko
    CBC Senator
    • 08.01.2008
    • 248
    • Vracar, Beograd,Srbija

Imam ja koliko hocesh... :x

Znas onu narodnu.."KAD IDE KRAVA NEK' IDE I TELE"...?

Bolje ti je dok si jos u "kancelariji" da izmenjas sve sto mozes,

jer ces posle da se kajes natenane.. .A zivci,stres itd,itd...

Ne vredi ni jedan auto zdravlja,veruj mi

P.S.
    E sad jbg, zavisi sve i od finansijske podrshke
    Saab 9-5 Aero..........
    Nissan Primera 2.0 SLX.....
    Punto2 HLX 16v.......

GO GO GO...Mega Team Racers

Comment

• Saabo
      Moderator
      • 29.09.2004
      • 1724
      • Vrbas
      • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Pozz..
      Lanac i sve je tako napravljeno da mora da se menja cim pocne da zvecka, tako da nema tu drzi vodu dok majstori odu... menjaj sve il... ces proci ko mi
      SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• TAZZ
        Banovan
        • 30.05.2005
        • 1409
        • NBGD,SERBIA

lanac kad udara, on udara uvek...

pre bih mislio da je tu moooozda problem sa hidropodizachima

Comment

• SAAB PoWeR
          CBC Senator XXL
          • 26.04.2005
          • 1394
          • tu iza coska(Milwaukee USA)

pazi , ako prestane da lupa kada se zagreje , meni to zvuci kao da spaner neradi kako treba , naravno ulje je gusce dok je hladno ... cim lupkanje nestaje , sto znaci da spaner lance zategne lanac i drzi ga tako , ali opet gledajuci sa druge strane , spaner lanca ima mali pin koi se zakljuca i drzi spaner na zadnjoj poziciji , kako god se lanac popusta spaner ga prati i zakljucava se tako da bi drzao lanac nategnut

sto opet vodi na lose uljno podmazivanje dok je motor hladan

tako da ti daje jos jednu mogucnost

los pritisak ulja

pre nego bilo sta uradis ,ja bi izvasio spaner , proverio ga dali pin koi ga zakljucava radi svoj posao
          i kakav ti je pritisak ulja dok je motor hladan ...

pa kad znas rezultate , nastavljas dalje

jedno pitanje za ove sto predlazu da menjas sve

menjas sve , ALI I SAMO ALI kada ustanovis sta je problem

ZAMENI SVE KAO STO SU MNOGI REKLI ,UPAMI MOTOR KAD ONO ISTI PROBLEM , STA ONDA RADI ... bas me zanim odgovor na ovo

o cemu sam pricao , pin je pod brojem 15

_Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• ninsaki
            CBC Član
            • 07.04.2008
            • 39
            • Beograd

lanac

..e da treba da zamenim ulje..sa ovim sam presao oko 11000 .pa sam kupio novo, filter, i neku motulovu "stvar'' za ciscenje motora.
            nego on meni malo pusta ulje na onim crevima izmedju kucista filtera i hladnjaka za ulje...mozda zbog toga ima manji pritisak na pocetku...mislim creva su onako "uljasta nije to mnogo ..ali sta znam i pusta mi malo na srafu dekla koji se nalazi odmah pored lanca...svasta sam radio...menjao dihtung i opet isto...mislim ako to moze da ima uticaj na pritisak ulja ...

Comment

• SAAB PoWeR
              CBC Senator XXL
              • 26.04.2005
              • 1394
              • tu iza coska(Milwaukee USA)

menjao dihtung na cemu , ja koliko znam saab ima samo dihtunk na poklopcu ventila ,usisni menifold i izduvni
              _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• TAZZ
                Banovan
                • 30.05.2005
                • 1409
                • NBGD,SERBIA

Re: lanac

Originally posted by ninsaki
                ....ali sta znam i pusta mi malo na srafu dekla koji se nalazi odmah pored lanca...svasta sam radio...menjao dihtung i opet isto...mislim ako to moze da ima uticaj na pritisak ulja ...

Comment

• ninsaki
                  CBC Član
                  • 07.04.2008
                  • 39
                  • Beograd

lanac

...uh.. mislio sam na poklopac glave ventila...i na taj dihtung kiji je iz dva dela spoljni i unutrasnji i na srafove koji stezu poklopac glave ventila na blok.,,, kada se gleda poklopac "odozgo'' levo je lanac a sraf o kojem pricam je na unutrasnjoj strani dole desno..ako treba slikacu al mislim da je jasno...

Comment

Working...
                  X