Saab 9000 2,0t gumice ventila i ventili

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • autoe
    CBC Član
    • 31.03.2008
    • 22
    • Sarajevo

Saab 9000 2,0t gumice ventila i ventili

neznam kako da počnem, prije jedno mjesec dana mi se moj saab 9000 2,0t pregrijao, nakon toga auto gubi vodu i crijeva od vode su bila tvrda. osim ovih problema auto nije gubilo ulje, niti je dimilo, i sasvim normalno je radilo.
    Odem kod "majstora" da mi zamjeni dihtung glave i da sredi samu glavu.(sve dihtunge sam ja kupio reinzove).
    Nakon tri dana majstor zove da je gotovo auto , kaže sad je sve uredu. Auto počinje da dimi kad sam ga upalio kod "majstora" i on kaže da ga malo vozim da će prestati da dimi.
    Auto niti je prestalo dimiti već je sve više i više dimio. Auto vraćam na reklamaciju i "majstor" kaže da su gumice sa ventila pospadale i da je on stavio druge i da je auto opet uredu. Auto opet dimi i "majstor" kaže da se ulja u auspuhu skupilo da ga trebam malo provozati. Odlazim prema Bjelašnici da vidim hoće li prestati dimiti , kada sam došao na Bjelašnicu auto prestalo dimiti i ja mislio da je sve uredu .Kad sam pogledao šipku ulja šok, nema kap ulja, naspem ulja upalim auto kad iza mene ko iz dimnjaka. ništa se nevidi. Stanem na prvu pumpu kupim ulja pa pravo kod majstora. Sad kaže otišla ti turbina a ostalo je uredu. Pošaljem turbinu u Užice na remont vrati na auto on opet dimi. Naručim iz BG nove gumice ventila kontam da nisu oni stavili neke divlje.
    Danas odem kod drugog majstora da mi zamjeni gumice kad gle čuda neodgovaraju šestice ,kaže majstor ventil sedmica.
    Zovem ovog prvog što je radio glavu motora dali je mjenjao moje ventile , kaže jeste ali da to nema veze.
    Mojih starih ventila nema ni na mapi , gumice neodgovaraj na ove druge , a auto i dalje DIMINJA.
    Šta mi je sad najpametnije da uradim.
  • TAZZ
    Banovan
    • 30.05.2005
    • 1409
    • NBGD,SERBIA

Kupish drugu glavu... koja je sredjenja i odradjena, stavish na tvoj motor, a pre toga se sve pregleda dobro... svi delovi motora...
    eto to!

Comment

• Manfred
      CBC Senator XXL
      • 04.08.2007
      • 905
      • Beograd

jedino pozitivno u celoj prici je to sto imas remontovanu turbinu pa ce auto bolje da vuche kad stavish odgovarajucu glavu

shto volim takve majstore

Comment

• autoe
        CBC Član
        • 31.03.2008
        • 22
        • Sarajevo

Evo sad gledam po raznim katalozima i stoji da su gumice sedmice a ne šestice koje sam ja dobio iz BG

Comment

• TAZZ
          Banovan
          • 30.05.2005
          • 1409
          • NBGD,SERBIA

poshalji mi VIN BROJ na PP da pogledam u EPC...

Comment

• autoe
            CBC Član
            • 31.03.2008
            • 22
            • Sarajevo

Originally posted by TAZZ
            poshalji mi VIN BROJ na PP da pogledam u EPC...
            Imaš PP

Comment

• jugo
              CBC Član
              • 02.03.2007
              • 91
              • Banja Luka, BiH

jel narucujes dijelove u bg iz amazona? i kako ti salju dijelove u sarajevo, jel ti neko posalje ili mogu i oni? interesuje me generalno zbog nabavke dijelova... ja inace sve iz engleske i amerike... kontam tamo je valjda kvalitetnija roba...
              JuGo - SAAB 900 SE 2.0 T RULES!!

Comment

• autoe
                CBC Član
                • 31.03.2008
                • 22
                • Sarajevo

Originally posted by jugo
                jel narucujes dijelove u bg iz amazona? i kako ti salju dijelove u sarajevo, jel ti neko posalje ili mogu i oni? interesuje me generalno zbog nabavke dijelova... ja inace sve iz engleske i amerike... kapiram tamo je valjda kvalitetnija roba...
                Naručio iz Autosaaba za Užice , pa mi ih prijatelj poslao za Sarajevo.

Comment

• Jasminko
                  CBC Senator
                  • 08.01.2008
                  • 248
                  • Vracar, Beograd,Srbija

Auuuu brate mili...
                  Dobro si ti u celoj prichi, koliko vidim josh uvek u fazi normale
                  Ja bih tog prvog odavno strpao u kanal,a i tom drugom ne bi bilo dobro :x
                  Jel imash ti rachune za sve te radove koje su ti dotichna gospoda izvrshila?
                  Ja tu ne bih imao dilemu!
                  Na sud pa zatvaranje radnje, a u opciji bi bio i prepis servisa na "drugo lice"
                  Saab 9-5 Aero..........
                  Nissan Primera 2.0 SLX.....
                  Punto2 HLX 16v.......

GO GO GO...Mega Team Racers

Comment

• autoe
                    CBC Član
                    • 31.03.2008
                    • 22
                    • Sarajevo

Čitaš mi misli, upravo radim na tome, nije sudski vještak baš toliko skup ...

Comment

Working...
                    X