9-5 2.0T povremeno trzne u vožnji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MaliRadojica
    CBC Član
    • 06.03.2009
    • 95
    • Beograd

9-5 2.0T povremeno trzne u vožnji

U pitanju je model 2000. godište. Prešao cca 160.000 km. Relativno slabo održavan.
    Povremeno trzne u vožnji, najčešće (čini mi se) kada se ubrzava sa manjim gasom, u gradskoj vožnji. Kada se "odrapi" po gasu ne trza.
    Dijagnostika ne pokazuje grešku.
    Turbina je prilično zrela za remont.
    Kompresija odlična.
    Svećice dobre (mada su izgleda od non-turbo verzije, imaju neku oznaku 6 umesto 7, sad šta je u pitanju jbm li ga). Ima neke logike, ali ne bih rekao da zavisi od temperature motora.
    Dizne? (Pali ujutro normalno, ali povremeno mi se čini da ne radi ravnomerno na leru - ne uvek. Može biti da je vibracija od lošeg nosača motora).
    Bobine? (Valjda bi pokazala dijagnostika?)
    Povremeno se negde kod motora čuje neko tiho šištanje, kao da je neko crevo popustilo i sl. Ja ovo nisam mogao čuti, rekli su mi u servisu, ali nisu mogli pronaći odakle dolazi (nije stalna pojava).
    Inače, pregledano u jednom servisu koji radi Saaba (nije bitno kojem).
    Ima li ko slično iskustvo?
  • boskombo
    CBC Član
    • 12.05.2008
    • 86
    • Beograd

Re: 9-5 2.0T povremeno trzne u vožnji

Slican problem imam na mojoj veci, stim sto se najvise manifestovalo voznjom na plin, kada sam se malo odresio da vozim na benzin ta pojava je sve redja i redja, tako da je vrlo moguce da su se uprljale dizne i eventualno leptir gasa, postoji mogucnost i da bude bobina pri kraju, neka od svecica, pumpa za gorivo, lambda sonda... To je sve gledanje u pasulj! Ali prvo sredi prve dve stavke! NE kosta te mnogo, a auto ce ti progledati u svakom slucaju!

Comment

• MaliRadojica
      CBC Član
      • 06.03.2009
      • 95
      • Beograd

Pa i meni su te stavke logične. Dizne se inače na ovom našem benzinu brzo prljaju, a leptir gasa je ugrožen uljnim parama iz načete turbine (valjda nisam "bubnuo"). Samo da nisu te bobine... Doduše, malo je prešao, nije im još vreme...
      Ma, naći će se već šta je, nego bih da sve što mogu završim u servisu kod komšije, jeftinije mi nego da odmah idem kod ovlaštenih...

Comment

• MaliRadojica
        CBC Član
        • 06.03.2009
        • 95
        • Beograd

Ispravka: ipak zavisi od temperature (nisam ga dovoljno ranije vozio po gradu). Kada se dovoljno zagreje, počne da trokira i na leru, postaje bučniji i mora da se nabiju obrtaji da bi uopšte išao.
        Dizne nisu, prao sam i isto je.

Comment

• boskombo
          CBC Član
          • 12.05.2008
          • 86
          • Beograd

Hmmm... Postoji mogucnost i da je protokometar vazduha? Jesi li proveravao sta je sa leptir gasom? I da li se to manifestuje na benzinu-ako imas plin?

Comment

• MaliRadojica
            CBC Član
            • 06.03.2009
            • 95
            • Beograd

Nemam plin.
            Protokomer - možda, ali mi nije jasno kakve veze ima sa zagrevanjem.
            Pre toga sam ga "peglao" na otvorenom, nije pravio probleme, osim na jednoj - dve uzbrdice, pod malim gasom, trznuo je po jednom.

Comment

• TAZZ
              Banovan
              • 30.05.2005
              • 1409
              • NBGD,SERBIA

Svecice... Kaseta.... Vakum creva.... Brate idi u servis... na dijagnostiku... pa dalje... ali Svecice i kaseta... verovatno... vakum creva.... milion stvari moze biti i moze biti sitnica od 300-1000 dinara a moze i 200-500 evra...

Servis!
              Pozdrav
              Igor aka TAZZ

Comment

• MaliRadojica
                CBC Član
                • 06.03.2009
                • 95
                • Beograd

Eh, za servis mi treba vikend, tj subota (mislim na Saab - servis). Radnim danom ne mogu da stignem. Opet, ovu subotu ne mogu, imam neke druge poslove prioritetno da završavam.
                Svećice nisu, zamenio sam ih.
                Bmmu, pošto je ta kaseta polovna (crna) - ako bude ona?

Comment

• boskombo
                  CBC Član
                  • 12.05.2008
                  • 86
                  • Beograd

Aaaa... A sta je to kaseta?

Comment

Working...
                  X