Kupio sam ovih dana u naslovu pomenuti auto I kako nemam iskustva sa tom markom auta, a prelistavajuci zadnjih nekoliko veceri forum, trazeci bilo kakvu informaciju o preporukama za servis vezano za SAAB, MOLIO bih nekog od SAABOVACA za preporuku tj. savet. Cuo za MVM NS, Sveta SAAB I SAABOTER servis. Ali sta sad ? U koji da idem? Auto presao 105.000km ( uradio bih mali, po potrebi i veliki servis) UNAPRED ZAHVALAN !
SAAB,1.9 TID 2007 POMOC za servis
Collapse
X
-
Re: SAAB,1.9 TID 2007 POMOC za servis
Laksoni, čestitam na odličnom izboru automobila. Sab je jedan od izuzetnih i retko kvalitetnih evropskih automobila.
Što se servisa tiče već su ti članovi preporučili neke od njih, a mogu da dodam još i Nikolin servis, mislim da je negde u Vojvode Stepe (!), a takođe Svetin servis u naselju Braće Jerković, odnosno iznad Medaka III. Naravno imaš i zvanične servise, ali...... Svi sadašnji vlasnici navedenih i preporučenih privatnih Sab servisa su nekada radili kod AutoSab.Bg, koji je bio ovlašćeni zastupnik i serviser Saba za Srbiju, a koji na žalost više ne postoji !!! Zašto ne postoji, dugačka priča. Nadam se da administratori neće zbog ove male pomoći izbrisati ovaj moj post !
Inače sa kojim dizel motorom (slabijim ili jačim) si uzeo ovu 9-3. ? Po naplacima bih rekao da je u pitanju slabija varijanta motora ! U ovaj model Saba se ugrađuju dve različite varijante dizel motora, sa osam i šesnaest ventila. Motor od osam ventila ima 120 konja, a motor od šesnaest ventila 150 ks. Naravno i obrtni moment je drugačiji, 120 ks ima obrtni moment od 280 Nm (Njutn metara), a motor od 150 ks ima 320 Nm. Kod slabije varijante, motor je uparen sa šestostepenim ručnim menjačem, a kod jače sa dve vrste menjača, sa ručnim šestostepenim i sa automatskim šestostepenim menjačem. Veruj mi jača verzija 9-3-ke i sa jednim i drugim menjačem ide perfektno, sa automatskim za nijansu slabije, ali ko zna da koristi automatski menjač kao ručni menjač, neće se primetiti razlika !
Pošto sam inače u jednom od naših srpskih auto časopisa novinar - saradnik, i do sad sam testirao sve Sabove koji su se pojavili na našem tržištu (sem sad nove sab 9-5.), mogu da na ovoj stranici foruma postavim test baš ovog Saba 9-3 1.9 TiD (sa crvenim T), koji sam radio u februaru 2005. godine, i da ti na neki način malo više približim ovaj baš odličan automobil. Posebno će te sigurno interesovati Sabov stalni filter čestica čađi koji se sam čisti, kako to on sam radi i šta se pri tom dešava.
Naravno, objavljivanje teksta ovog testa (zaštićen je autorskim pravom) zavisi i od toga da li će administratori dozvoliti da postavim taj test na forumu !
Comment
-
-
@Laksoni
posto sam sad tek video da si iz Sapca a ne iz BG mozda ti neke od navedenih lokacija nisu poznate pa ako budes dolazio u BG na servis pusti poruku i objasnicu ti gde si nalazi koji od servisa jer su Sveta i SaaboteR malo zavuceni
Comment
-
-
Kao prvo da se zahvalim svima koji su do sada ucestvovali u ovoj temi na forumu i tako svojim postovima mi pomogli i ujedno pokazali da je moja odluka o kupovini ovog auta ispravna . Da ujedno odgovorim clanu Gaga a povodom pitanja o kom se motoru radi. Motor je 1.9 120ks tid i za mene bukvalno avion. Pre ovoga sam vozio Pezo 307 1,4 70ks HDI. Sto se testa tice, Gaga verujem da bi svi na ovom forumu bili zahvalni da ga postavis jer su nove informacije uvek pozeljne, a administratore ujedno molim da ga dopuste. A da! Kola sam doterao kuci i cekaju se tablice, a ja se osecam kao dete koje jedva ceka da se poigra sa svojom igrackom a 42 mi je!Za sve je zasluzan SAABic ,kako za moju neizmernu srecu ,tako i za moje podmladjivanje.
Comment
-
-
Naravno, objavljivanje teksta ovog testa (zaštićen je autorskim pravom) zavisi i od toga da li će administratori dozvoliti da postavim taj test na forumu !
Comment
-
-
Originally posted by DoraNaravno, objavljivanje teksta ovog testa (zaštićen je autorskim pravom) zavisi i od toga da li će administratori dozvoliti da postavim taj test na forumu !
Gaga sta bi sa testom ? Postavi ako si u mogucnosti ,bio bih ti zahvalan.
Da ja sam autor tog teksta, u redakciji sam samo novinar - saradnik i nisam stalno zaposlen u časopisu i zato redakcija ima ta autorska prava na taj tekst testa. Moj stvarni posao nema nikakvih dodirnih tačaka sa automobilima.
Tekst testa će se objaviti, a pošto momci sa urednikom u redakciji imaju zbog januarskog broja (za 2011. godinu) posla preko glave, ne mogu sad da urade preko svih strana takozvani zaštitni "vodeni žig". Kad to urade, a ja to ne znam da radim, postaviću tekst test. Samo malo strpljenja, i ja sam u nekoj gužvi sa vremenom, jedan dan od nedelje !
Edit -Miki-: Text o Saabu 9.3 1.9 tid je prebacen u rubriku "Modeli automobila" radi bolje preglednosti ostalom clanstvu .
Tema je ovde http://www.cbc.rs/forum/viewtopic.ph...804418#p804418
Comment
-
Comment