Prepravka SAAB-a 9.5 sa 3.0TiD na 2.0T

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MaliRadojica
    CBC Član
    • 06.03.2009
    • 95
    • Beograd

Prepravka SAAB-a 9.5 sa 3.0TiD na 2.0T

Mogu prilično jeftino da kupim očuvan SAAB 9.5 sa 3.0 dizel (lošim) motorom, a prijatelj mi može za vrlo male pare dovesti iz inostranstva očuvan 2.0T '98-'99 godište (tamo je to godište jeftino, noviji su skupi, ne isplati se).
    Da li je neko radio do sada ovaj "poduhvat" i zna li se koliki je to posao, šta sve sem motora mora da se prebaci (tabla, rezervoar, izduv, turbina, kočioni, klima itd...)?
    Natravno, ocarinio bih 2.o motor pre ugradnje.

Ukoliko nije tema za sobu "Motor, agregat" molim moderatore da prebace gde treba.
  • stevak
    CBC Senator XXL
    • 31.05.2009
    • 1215
    • Zemun
    • Saab 9000 cs 2.0T

Odg: Prepravka SAAB-a 9.5 sa 3.0TiD na 2.0T

Ja sam se prošle godine upustio u sličnu avanturu na mom 93. Izbacio 2.2 td i ubacio 2.0t. Znam samo da je, između ostalog što si nabrojao, morala da se menja instalacija i sva ona skalamerija koja dolazi na kraju tih žica. Nisam se unosio u tok prepakivanja, ali je auto bio u dobroj meri raskupusan.
    Mislim da znam o kom autu se radi jer su se i meni motale po glavi slične misli vezane za tu 95-icu
    ex SAABotražitelj

Comment

• MaliRadojica
      CBC Član
      • 06.03.2009
      • 95
      • Beograd

Koliko te koštala "avantura"?
      Gde si radio (može na PM, da ne bismo reklamirali)?

Comment

• Goran
        Moderator
        • 06.10.2004
        • 535
        • Vrbas

Dobro se raspitaj koliko ce to da te kosta na kraju, znam za dve ideje ali ni jedna nije realizovana zbog neisplativosti. Ako si voljan da radis (platis) prebacivanje do nivoa skoro gole karoserije onda ok. Treba da kupis 2 auta plus rad, morao bi da ih dobijes za stvarno sitnu lovu
        Originally posted by Dora
        Banovao me Goran
        Ako ne mozes da im objasnis, zbuni ih!

Comment

• stevak
          CBC Senator XXL
          • 31.05.2009
          • 1215
          • Zemun
          • Saab 9000 cs 2.0T

Ne znam koliko ti je merilo moja zajebancija sa prebacivanjem jer je mene izašlo i skupo i jeftino, zavisi kako gledaš. Jeftino, zato što sam jeftino uzeo i dizela i donora. A skupo, zato što sam u sopstvenoj režiji mogao da prodajem višak delova pa bih finansijski bolje prošao.
          Međutim, ja sam majstoru ostavio sav višak delova i od donora i od ovog dizela jer nisam hteo da se zezam sa prodajom tog viška. Opet, i majstor je dobro prošao jer sam na dizelu imao boš pumpu koja je i polovna skupa k'o đavo a za koju je on već imao kupca, tako da je došao i do dobrog keša. Inače, ima dve vrste tih pumpi na 2.2 motorima, ali se meni posrećilo da mi zapadne ta skuplja
          ex SAABotražitelj

Comment

Working...
          X