Saab 9000 CS, 2.0 turbo/LPG- dilema

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stevak
    CBC Senator XXL
    • 31.05.2009
    • 1215
    • Zemun
    • Saab 9000 cs 2.0T

Saab 9000 CS, 2.0 turbo/LPG- dilema

Dakle ovako: Već duže vreme imam problem prilikom paljenja hladnog motora koji se manifestuje tako što motor nemirno radi u smislu kao da hoće da se ugasi (a ponekad se i ugasi) i ne prima dobro gas dok se malo ne zagreje. Bilo je nekih pretpostavki da postoji neka mikropukotina u glavi motora. To mi nije mnogo smetalo jer bih i inače minut- dva zagrevao motor pre polaska.

Pre neki dan mi je crkla pumpa za benzin i dok sam čekao drugu, par puta sam palio na plin (sekvent uređaj stag), kad ...eto iznenađenja- motor je radio bez onih problema koje je imao kad sam palio na benzin. Znači, prihvata gas odmah, ne guši, ne trokira...

Sad me živo zanima šta se to dešava i gde bi mogao da bude uzrok problema pri paljenju na benzin pa bih molio da neko odgovori i uputi u pravom smeru.
    ex SAABotražitelj
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Prvo probaš da voziš dan dva samo na benzin, ugasiš plin namertvo. Ako ostane isto problem a ne verujem da hoće, onda su verovatno dizne prljave.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• stevak
      CBC Senator XXL
      • 31.05.2009
      • 1215
      • Zemun
      • Saab 9000 cs 2.0T

Hvala Doro, će da probam
      ex SAABotražitelj

Comment

• stevak
        CBC Senator XXL
        • 31.05.2009
        • 1215
        • Zemun
        • Saab 9000 cs 2.0T

Uh, 'bemti izlapelu glavurdu... zaboravio sam da zatvorim temu.
        Već sam pomislio da će biti potrebna neka ozbiljnija intervencija ali kako je Dora bio u pravu (a kad pa nije) sa svojom sugestijom ( na čemu zahvaljujem ), to može katanac.
        ex SAABotražitelj

Comment

Working...
        X