ne znam, i ja bih volio znati......
SAAB 900 SE 2.0 T par problema pa ako moze misljenje
Collapse
X
-
ako mislish na ono tanko crevce to je vrlo lako moguce otvrdnulo od godina Smesko
ajmo korak po korak... ja cu danas to provjeriti kao sta sam rekao pa se javim sutra sa svjezim informacijama, pa mozemo dalje razmjenjivati misljenja..JuGo - SAAB 900 SE 2.0 T RULES!!
Comment
-
-
sinoc sam uspio da uradim jedan test... danas necu moci vise posto ovdje snijeg pada odozgo i odozdo..
vozio sam auto po gradu nekih 30-tak minuta i naravno na sid-u mi je prijavio da imam nizak nivo vode.. vode naravno ima dovoljno..
ostavio sam ga da radi u leru i prvo sam provjerio sva crijeva... sva tri glavna crijeva nisu bila tvrda nego osrednje mekana (ako uspijete shvatiti sta mislim), osim onog malog crijeva od hladnjaka do posude za vodu....
onda sam polakooo odvrnuo cep na posudi i nije sistalo vise nego sto je bio slucaj prije ovog problema.... crijeva su bila veoma mekana nakon toga... osim opet onoga malog crijeva...
mislim da za pocetak necu sumnjati u dihtung glave, nego cu prvo promjeniti senzor za nivo vode jer ne vjerujem da nabija pritisak u sistem za hladjenje... e sad nabavio sam polovnu posudu sa tim senzorom... da li neko zna da li se moze mjenjati taj senzor ili je ipak najbolje da narucim novu posudu sa senzorom koja i nije tako skupa (oko 60 eura)?JuGo - SAAB 900 SE 2.0 T RULES!!
Comment
-
-
pozdrav svima koji voze saab!!!!!jugo to sto ti se pali za air-bag to se ponisti sa techom u servisu za sekundu,a sto se tice vode i gubljenja,ne znam koliko ti auto ima kilometara,ali ako je brojka oko 200 000 onda bi i bio red da glava bar jednom se odvoji od bloka i da se pogleda malo unutra i da se stavi novi dihtung,ja obicno kad to radim obavezno promjenim termostat.....naravno glavu obavezno liznuti,mislim poravnati......inace to nije neki veliki posao i glava je dolje nekim normalnim radom kroz pol sata..........ako ti treba sto od djelova slobodno se javi.....pozz....
Comment
-
-
@mali saab
presao je 295.00 km.. to sto si spomenuo je vec radjeno prije nego sam ga ja kupio, a slijedeci put kad budem otvarao motor onda cu raditi generalku kao sta sam vec rekao.. ali jos malo bih sacekao sa tim... termostat je isto nov, stavljen kad sam ubacivao novi permant pred zimu...
za dijelove nemam problema, sve narucujem iz engleske i danas sam vec narucio novu posudu za vodu sa senzorom nivoa.. ako nista bar da iskljucim tu mogucnost.. ako ni to ne pomogne, prelazim na generalku, prociscavanje cijelog sistema za hladjenje, mozda i nova pumpa za vodu... ako ni poslije toga ne bude sve kako treba, gurnucu ga u vrbas..
sto se tice airbag problema to sam pretpostavio da moram ici u servis, a i to cu uraditi kad me put navede do zagreba ili beograda...JuGo - SAAB 900 SE 2.0 T RULES!!
Comment
-
-
Originally posted by jugoako ni poslije toga ne bude sve kako treba, gurnucu ga u vrbas..cu ga sacekam onda
SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...
Comment
-
-
Znam ja to, gledao sam uzivo rekuSAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...
Comment
-
-
epilog cijele price ili ti ga problema
pozdrav svima... zelim samo da javim da je problem sa nivoom vode napokon rijesen...
na svu srecu, vise uopste ne sumnjam na probijanje dihtunga glave motora..
elem, kao sto sam vec rekao, narucio sam novu posudu za vodu sa senzorom, preksinoc sam je stavio, a jucer sam testirao jednom voznjom od banja luke do srebrenice i nazad (poslovno) sto je bilo oko 530 km voznje. ni jedanput nije prijavio nizak nivo vode, sto ce reci da je itza bio potpuno u pravu kad je sumnjao na senzor da se poremeti kad se ugrije voda...
hvala svima na pomoci!! ostaje jos problem sa airbag-om ali to vec moram otici do servisa da provjerim da li je samo greska u pitanju ili imam neke probleme sa njima, a to kad stignem u zagreb ili beograd...JuGo - SAAB 900 SE 2.0 T RULES!!
Comment
-
-
Meni se isto desavalo, al sad ne, fala nekome, da kad ga vozim po gradu izgubi vodu iz posude, a kad sam na otvorenom, ne... nije postojalo nikakvo pravilo... gremlini su toSAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...
Comment
-
Comment