Izvlacenja vakumiranog rezervoara

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

Izvlacenja vakumiranog rezervoara

Razmisljam kako bih mogao da izvucem vakumirani rezervoar na autu posto sam otpusio iber na istom i dodjem na ideju da uzmem sa limarskim tegom. Naime, sad cu postaviti ovde i neke slike kako ja to zamisljam, a vi budite pametni pa mi pomozite jer sam skroz u zbunu smem li tako nesto uraditi:
    Ovo je vakumiran rezervoar iz neke ne poznate perspektive

Sada bih ja na ovakav rezervoar bukvalno na pola sekunde pecnuo sa aparatom za varenje limarski teg kojim bi izvlacio uvalu napolje e tu se javlja problem smem li tako nesto uraditi makar i na tih POLA sekunde!?

A rastavljanje tega i rezervoara bih izveo tako sto bi klatio teg levo-desno, napred-nazad dok se ne otkaci pa nema veze sto bi ostao deo metala da glumi cvor samo da imam opet ceo rezervoar

Najradje bi kupio nov-polovan samo da ima gde da se kupi i naravno po nekoj normalnoj ceni.

Ajde recite sta vi mislite vezano za peckanje aparatom za varenje
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Laki to bi bilo baš izazivanje sudbine.

Comment

• etibor
      CBC Senator
      • 12.05.2008
      • 293
      • Pancevo

Ako je to rezervoar od goriva tj. benzina, onda ti to nikako ne preporucujem. Varenje rezervoara (pa cak i da pecnes) se radi tako sto ga prvo DOOOOOOBRO ISPERES vodom, i posle sipas pesak unutra da ne bi doslo do eksplozije, naravno ne da napunis rezervoar peskom, nego da pokrijes dno, tj. mesto gde ce se usijati metal od varenja (peckanja)... Tako da pazi sta radis... Da li si razmisljao o tome da probas nekako da ga naduvas. Ako sam shvatio ti bi da ga vratis u prethodno stanje posto ga je vakum "skupio"...??? Ili je fabricki takav "skupljen" pa ti hoces da mu povecas kapacitet ???
      Stilo 1.9JTD 16v 140KS

Comment

• vujke
        Admin
        • 29.09.2004
        • 1673
        • Mladenovac
        • Daewoo Lanos 1.5SX

Kompresor jaci pa probaj, jedan mehanicar kod mene je tako izvukao na asconi rezervoar pre par godina.
        while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• Laki GSi
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2006
          • 2426
          • Beograd-Vozdovac

Kod mene je konkretno rezervoar ne smalo iz dva dela,mislim nije bas iz dva komada ali je negde oko sredine bas tanak posto tu prolazi njegov nosac i sad ja kad sam bio u servisu oni su mi skinuli taj iber i kompresorom produvali odusak pa su nakon toga poceli i rezervoar medjutim samo se ta jedna manja polovina rezervoara povratila dok druga nije htela nikako.
          E yebem ti sranje,taman sam mislio da ne moze toliko da se zagreje jednim pecom

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Benzinske pare se pale na daleko manjoj temperaturi od one koja je potrebna za varenje. Rezervoar eksplodira i posle par godina stajanja na otvorenom. NEMOJ to da radiš ako ne znaš kako se radi ili uzmi odelo od onih što razmontiraju mine.
            Samo ga naduvati kompresorom i to sa onim koji ima regulaciju pritiska.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• remus
              CBC Senator XXL
              • 25.12.2004
              • 695
              • Zrenjanin

Ja sam bio prisutan jednom kad je cale vario nas rezervoar sa auta i roknuo je. Sva sreca pa su svi otvori bili otvoreni na rezervaru cak je i plovak bio izvadjen. Oprali smo jednom rezervoar i ja mu kazem da isperemo jos barem dva puta,kaze on ne trebaaa. I kad je grunuloooo brate usro sam se od straha,ali sva sreca pa se nije razleteo. Tako da pazi sta radis i sta i kako varis uopste nije igra.
              VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

varijanta A je da sa epoksidnim lepkom zalepiš maticu na to mesto, i onda uviješ šraf i okačiš teg kao što si hteo.

varijanta B je da rezervoar napuniš do čepa sa benzinom, znači maksimalno da više niti kap ne može da stane, dobro začepiš i uradiš to peckanje.

benzin NIJE zapaljiv i sa te strane si bezbedan, sve dok je u tečnom stanju.
                dakle mora da bude napunjen i ne sme da ima gasova unutra.

ako ti je mrsko sa benzinom, možeš da sipaš i dizel takodje do vrha, do poslednje kapi tečnosti da bude napunjen.

varijanta C, kupiš (samo ne znam gde kod nas sada ima) antiexplo kuglice.
                to su one metalne koje izgledaju kao aluminijumska piljevina formirana u loptice, ubaci se u rezervoar i time se sprečava eksplozija.
                baš tako je bio komercijalni naziv, anti explo pre mnogo godina.

varijanta D, takav kakav je rezervoar postaviš na Sunce direktno da se dobro zagreje metal. pošto metal " pamti" prethodno stanje postoji mogućnost ako je zaista tanak lim da se sam povrati u predjašnji oblik bez tvoje intervencije posle nekog vremena.

varijanta E, nadješ nekoga da preuzme rizik umesto tebe i odradi posao.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• Laki GSi
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2006
                  • 2426
                  • Beograd-Vozdovac

Originally posted by sw.brick
                  varijanta E, nadješ nekoga da preuzme rizik umesto tebe i odradi posao.
                  Ova varijanta je u svakom slucaju,ja da sam hteo da budem mehanicar ja bi se time bavio
                  Neka svako radi svoj posao ali ovo pitam jer smo svi itekako svesni kakvih buzdovana sve ima pa ne bih bas nesto da razmisljam i o ljudstvu i o autu

Ona varijanta sa epoxidnim lepkom je vrlo privlacna ali razmisljam koliko je meni potrebno da cimam rezervoar kako bih ga izvuko na staro,ipak svi ti lepkovi su elasticni pa se bojim da nece uopste biti lako.

Ma nista,kad pametni ljudi razmisljaju onda ih i treba slusati! Konacna odluka: kupujem drugi rezervoar pa taman ga iz ruselhajma porucio!

Nema vise nikakve polemike,sto se mene tice tema moze da se lock-uje.

Hvala svima.

Comment

• SALE
                    CBC Senator XXL
                    • 04.01.2005
                    • 841
                    • Banovo Brdo

Ako dizes ruke od njega trebao bi mom drugaru, a njemu ne smeta sto je ulubljen (vozi covek na plin ), posalji cenu na pp.

Comment

• remus
                      CBC Senator XXL
                      • 25.12.2004
                      • 695
                      • Zrenjanin

A jesi mozda razmisljao da izvadis plovak pa preko te rupe da iskucas???
                      VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)

Comment

• RANK
                        CBC Senator XXL
                        • 28.02.2007
                        • 1635
                        • Beograd
                        • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by sw.brick
                        varijanta B je da rezervoar napuniš do čepa sa benzinom, znači maksimalno da više niti kap ne može da stane, dobro začepiš i uradiš to peckanje.
                        u ovoj varijanti, ja bih ga radije napunio vodom
                        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Laki GSi
                          CBC Senator XXL
                          • 15.10.2006
                          • 2426
                          • Beograd-Vozdovac

Originally posted by remus
                          A jesi mozda razmisljao da izvadis plovak pa preko te rupe da iskucas???
                          Razmisljao sam i to je naj jednostavnije,jednostavno sa nekom stanglom da ga izbijem ali sto mi se ne skida rezervoar pa to niko ne zna. Jednostavno sam rezervoar zamrzeo zbog keca jer sam imao takve pehove sa pumpama da prosto i ne pomisljam da ga ja skidam

Videcu sa nekim od majstora pa sta bude,za sad moram ovako da se sluzim dok nesto pametnije ne smislim.

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141
                            • Beograd, barajevo-zemun
                            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

nemoj ni da pomišljaš da rezervoar popravljaš dok je ugradjen na autu.

dakle, skidanje je prvi korak.
                            to nisam napisao, mislio sam da se podrazumeva pogotovu kada je varenje bilo pomenuto kao opcija.
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• Kanarinac
                              CBC Senator XXL
                              • 08.10.2004
                              • 2870
                              • BG,Weedikovac

Jesi probao u resniku kod ja mislim Djidjija da trazhish.Cimni Karana da ti da telefon.Bole je kod njega kupio rezervoar za kadju bash od 16v i platio ga 40 evra ako se dobro secam.Od astre F ne ti ne pashe?

I love my

Comment

Working...
                              X