Rezervoar

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Astronom
    CBC Početnik
    • 22.07.2008
    • 1
    • Makedonija

Rezervoar

Pre neki dan odem ja fino lepo na benzisku i natocim gorivo jedno 25 litra i posle predjeni 3-4 km osetim miris benzina. Stanem i vidim da mi tece benzin od poklopcem koji pokriva okrugli cep za sipanje goriva. Otvorim ja odmah poklopac kad ono pocne da tece benzin kao voda iz cesme. Mozda je isteklo jedno litro gorivo i prestalo je, ali je bilo goriva do samoh vrha iako nije bilo toliko natoceno.
    Moze li neko pomoci sta je bilo problem i kako ga resiti.

Inace radi se o autom Fiat Cinquecento 1995g.

Unapred vam hvala
  • ljube84
    CBC Član
    • 20.07.2008
    • 10
    • Uzice

moguce da je crevo oduska...rezervoara

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Ma jok. Gorivo je ispod zemlje u tankovima hladno. Ugrejalo se u automobilskom tanku.
      Nemoj da punis toliko preko leta ili malo potrosi (litar-dva) pa prebaci na gas opet.

Comment

• nicolas
        CBC Veteran
        • 17.11.2007
        • 175
        • Beograd

Posto gorivo brzo isparava, u rezervoaru imas odredjene, da tako nazovem, "balone" koji omogucavaju da se u njima "skuplja" pritisak koji nastaje ispravanjem goriva. Taj vazduh zna nekada da pokulja napolje kada otvoris cep rezervoara i krenes da sipak gorovo, pa ti svo gorivo sto sipas vrati nazad. To se meni desilo jednom na pumpi... ja kao za inat nisam gledao sta radim, vec samo gurnuo crevo i pritisnuo pistolj. Negde oko litar goriva mi se vratio iz ulazne cevi rezervoara isprskao me po patikama.
        Najverovatnije da je jedan od tih balona pod pritiskom "primio na sebe" deo goriva i izbacio taj litar kada si otvorio cep rezervoara.

Comment

Working...
        X