smarali su me da donesem brdo dokumentacije, gledali su pola sata auto, slikali ga i prosao sam
auto mi je radio covek koji je bio direktor zastave 20ak godina
@brick: atest mora da se uradi posto zastava je ugradjivala motore sa najvishe 1300 kubika. tj. ima i vishe kubika (1600 na ovogodisnjem sajmu ali on valjda nije u serijskoj proizvodnji a i peugeot je)
pitatore je morao da ide na atest iako ima 1300 kubika posto je blok motora fiatov
atest je dakle potreban da bi motor mogao da se upishe u saobracajnu dozvolu
a trazili su mi da je karoserija sposobna da to izdrzi sto ona i jeste (komplet izvarena i sto je najbitnije, nova)
atest je dakle potreban da bi motor mogao da se upishe u saobracajnu dozvolu
da to je, motor ih ne zanima samo kompletan auto.
atest motora je nesto sto se cak i ne moze uraditi u nasoj zemlji jer su sve laboratorije odavno pregazene vremenom.
sada mozes i u inostranstvo da se vozikas
pominjem inostranstvo jer neregistrovan/nelegalan auto tamo ne moze da se vozi
Madjarska, Grcka, Bugarska su EU i odavno tamo nema prodaje Juga niti bilo sta od Zastave pa shodno tome ni servisne oficijelne podrske.
u Makedoniji jos i ima bar dok se ne zabrani Jugo u skladu sa MK pridruzivanjme uniji.
a sta ce ti servis, pa nema ga malene ni u Srbiji, ni u KG ne umeju da ga poprave i naprave da radi SVE bez greske =]
ionako je tvoj Jugo bolji u svemu nego sto izlazi iz fabrike, bar za klasu iznad
Jugo je odavno zabranjen u vecem delu razvijenog (citati normalnog) sveta jer je opasan- ima blago receno neadekvatne kocnice, konstruktivno prednje opasno vesanje, ne prolazi niti testiranje aktivne niti pasivne bezbednosti, nema odgovarajucu signalizaciju (svetla su mu van standarda), itd jos desetine tehnickih problema.
to je za Jugo iz KG direktno onakav kakav se ovde u Srbiji prodaje.
o ekologiji ne vredi ni trositi reci, svi Jugici su totalno u autu, ukljucujuci i ove sa tzv Pezo motorima. (ne zadovoljavaju danas vazece Euro 4 norme).
samo je politicko pitanje kod nas sto se jos dozvoljava proizvodnja i prodaja novog Juga ovakvog kakav je. strogo po zakonu i tehniclim pravilima Jugo ne moze da prodje tehnicki pregled kada izadje iz fabrike, i ne ispunjava tehnicke vazece norme po ISO standardima za automobil u 2005.toj godini.
uostalom, kada i gde si video rezultate Euro NCAP testa za novoproizvedeni Jugo
Comment