Da li bi neko mogao da mi pomogne oko zupcenja fiat maree 1.8 16v?
Tacnije, radio sam auto kod Bogunovica, bio mi je prezupcio i oni su ga kao poparavili pre par meseci i sada je pocelo da lupa nesto u motoru. Skinuo sam poklopac ventila i ustanovio sam da su u pitanju šolje ventila. Četiri šolje ventila su skroz labave. Auto je uzupcen i sve je ok ali da bih zamenio te šolje moram da skinem bregastu i automatski zupčasti kaiš. Ne znam da li bih napravio problem kada bih sam obeležio bregaste i posle isto tako vratio? Medjutim bio bih zahvalan ako bi mi neko poslao sliku kako se zupci ukoliko se desi da slucajno nesto zeznem tu.
Napomena: do sada sam radio samo motore sa jednom bregastom i ne spominjite mi da idem na reklamaciju kod Bogunovica, jer sam jako nezadovoljan uslugom i njihovom pokusaju da mi naplate jos neke stvari neznajuci u cemu je bio problem kada su sastavili motor i kada nije hteo da radi kako treba!
znam da bez toga ne modu da ga uzupcim, ali ako neko ima skicu ili sliku kako to treba da izgleda dosta bi mi pomoglo!
I Gavro, cena nekada nije bitna ako se posao obavi kako treba!
Ma kada sam ti poslao por, ukapirao sam da je 3d! Nego , Gavro, da te pitam za savet? da li bio problem kada bih obelezio bregaste sam i vratio ih isto tako posle, naravno u odnosu na reper na radilici?
NE SMEM da te savetujem da radis protiv fabrickih uputstava....ako omasis za zub bice MNOGO skupo .Valjda me razumes....
A dzabe ces da ih obelezis jer imaju lufta na nutu skoro 6mm tako da je pametnije da kupis alat ,to obelezavanje ne uspeva svaki put ni kad menjas samo kais da ne popustas bregaste.....
bregasta mora da bude fiksirana a kaisnici slobodni-popusteni pri zupcenju i spanovanju kaisa pa tek se oni fiksiraju-stezu i zato kad se menja kais a radi se samo markiranje zna da motor posle toga neradi ok--zato alat u ruke i lovu na sunce
Comment