Cuje se spaner

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • milan_g1
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2007
    • 863
    • Karaburma

Cuje se spaner

Pre par dana sam poceo da primecujem neki novi zvuk u mom autu, nesto izmedju zujenja i kuckanja koje prati rad motora, broj obrtaja. Prvo sam pomislio da su ventili ali ipak nisu. Od spanera potice to drljanje. Skinuo sam poklopac zupcastog i jasno se cuje da zvuk dolazi od spanera. Sa njim sam presao nepunih 20 000 km, tada je zamenjen i zupcasti kajis. Sta mi je ciniti, da ga menjam? Koje su posledice zakazivanja spanera, ajde sto ce da prezupci nego jel moze da pokrivi ventile? Kakva su vasa iskustva, kako otkazuje spaner, jel se raspadne, blokira ili sta vec? Da li vredi neko podmazivanje? I sta mislite, koliko jos moze tako da se vozi? Ne cuje se mnogo, ali dovoljno da primetim...

Pozdrav
    "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
  • nijebitno
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2006
    • 629
    • Modrica

Pa nece on vjerovatno sutra da se raspadne, ali ako je prozujao tako brzo vjerovatno je tezi fus i moras da ga mijenja. Nisam bas nesto strucan, tako da ovo uzmi sa rezervom.

Sto se tice sudaranja klipova, golf dizel cini mi se ima maltene ravnu glavu, tako da ne da ce da ce da se sudare, nego svaka cast.
    Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• milan_g1
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2007
      • 863
      • Karaburma

Dobro ti se cini, ravno...
      "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• dfast
        CBC Senator XXL
        • 26.05.2005
        • 1302
        • Hoofddorp NL /Bgd

Uvaljuju nam nekvalitetne delove i zato treba dobro paziti pri odabiru jer i novo neki put nije vredno tih para. Drugi razlog moze biti u prezategnutosti zubcastog kaisa, to moze smanjiti vek spaner lezaju (ne bas na 20kkm kao kod tebe) ali to bi se trebalo cuti prethodno kao meko zujanje koje raste s brojem obrtaja. Spaner lezaj krene sa tim drljanjem sve jace i jace ali zna i da potpuno zablokira sto je vec problem, tako da ga menjaj cim pre.

Comment

• milan_g1
          CBC Senator XXL
          • 07.02.2007
          • 863
          • Karaburma

Originally posted by dfast
          to bi se trebalo cuti prethodno kao meko zujanje koje raste s brojem obrtaja
          E to je pravi opis, dobro, jos ne gori pod nogama ali makar znam da je za zamenu, tesko je pored cekicanja dizela cuti ostale "neprirodne zvukove", u pocetku mi se to cinilo kao neko sistanje ali sad vec razaznajem da zuji spaner.
          Koliko se krecu cene kvalitetnih i kog proizvodjaca da jurim, ne kupuje mi se jeftino...

Comment

• X9
            CBC Senator XXL
            • 28.06.2005
            • 3179
            • Wien-Sabac
            • RX-8 i X-9

menjaj pod hitno..mene je jedan takav spaner ostavio u sred madjarske bez ikakve najave.pokidao mi kaiseve od klime i vodene pumpe..
            "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• srdjan_p
              CBC Senator XXL
              • 01.12.2004
              • 1915
              • ZR

Vidi kod M-a za kvalitetno a povoljno

Comment

• milan_g1
                CBC Senator XXL
                • 07.02.2007
                • 863
                • Karaburma

Gde da mi salje za Banju samo to, cimam coveka za sitnicu, probacu i ovde da nadjem nego nemam pojma koliko se krecu cene turskih a koliko cene dobrih spanera, cisto da imam neki reper

Comment

Working...
                X