A ide na blok (znači strana gde su spojevi), ali kažem ti ponovo, najbolje je da pronađeš tzv. Copper Head gasket, onaj kome je sa jedne strane bakar.
Kako se stavlja dihtng glave
Collapse
X
-
Evo nadjoh u supi jedan dihtung, spojeni prstenovi na strani do glave, pise top na toj strani (?).
Sto se tice zatezanja, kada sklopis motor i posle prvog paljenja i zagrevanja na radnu temperaturu, dok je motor jos vruc dotegni glavu. To mi je radio jedan lik na kamionu koji je imao gvozdenu glavu. Kod aluminijumskih to nije slucaj, one se dotezu hladne. Drugo nesto mi je malo tih 6kg, koji je precnik brezona, ja bi to pritego malo jace.
Comment
-
-
Upravo je preuzeo dihtung. Na njemu pise da se steze preko 7 kila kao i jos ne definisano da se 2 X doteze na vruce.
Inace je spojena strana dole a na razdvojenoj pise TOP...tako da izgleda od slucaja do slucaja.To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Kao sto je M napisao stigao dihtung, po prozvodjacu dih. moja A strana je TOP, tako da sam i prosli dobro namestio. Mada meni nije logicno al ajd da poslusamo proizvodjaca.
E sad sto se tice dotezanja, prvo moram da kazem da se ne slazem da dotezanjem na vruce. Misim da je to suludo, jer sam siguran da bi pocupao brezone ako bi dotezao na vruc motor.
Siguran sam da ako bi dotegao na hladno npr. na 6 kg i zagrejao motor na punu radnu temp. poceo da dotezem sa tezinom od 3kg da bi se dotezalo umesto da kljuc preskoci.
Mislim da se to ne radi, ako gresim neka me neko ispravi. Valent Vudriga?
Evo sta kaze i uptstvo na dih.:
1. 2kpm
2. 4kpm
3. 7.5kpm
4 -90 stepeni + 7.5kpm - ovo znaci da treba olabaviti za 90stepeni pa opet dotegnuti na 7.5
5. <> - zagrejati i ohladiti motor
6.-90 stepeni + 7.5kpm - ponoviti tacku 4.
Comment
-
-
Nije mi jasno ono dotezanje na 90 stepeni pa jos dodatnih 7.5 kpm i jos posle isto to jos jednom da se uradi,mislim nema logike jer ti kad stegnes na tih 90 stepeni to je daleko vise od 7.5 kpm-a,a da ne pricam kad i drugi put stegnes na 90 stepeni.
Znam kod golfa se steze:
1. 40Nm
2. 60Nm
3. 90 stepeni
4. 90 stepeni
I tih zadnjih 90 stepeni nema sanse da stegnes bez produzivanja kljuca (stavljanje poluge).VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)
Comment
-
-
^ Tako pise citiram "loosen 90 and tighten bolt respecting the specifaed torque and order"
Ja mislim da sam skapirao dobro kada mi kljuc krcne na 7.5 otpustim za 1,4kruga tj. 90stepeni i onda opet stegnem na 7.5
@remus
Nisi dobro skapirao, otpustim za 90 pa ponovo stegnem na 7.5
Comment
-
-
Nov dihtung za 45icu je ~800din. Diht. masa je ~300din. Dihtung je resenje, pasta je za mazanje ociju lakovernima."Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
- Lousie Smith
Comment
-
Comment