Pomoc oko karburatora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

tu diznu koja spricne kad das gas neki zovu ajnspric dizna? jel to to o cemu mi pricas ili nesto drugo? poluga gurne membranu, i ona usprica benzin... tako ovde radi
    da to. sluzi da nemas rupu pri naglom dodavanju pedalom gasa.
    vidi se golim okom da li radi sistem cim se skine poklopac filtera vazduha.

je li imas bas elektricnu diznu za ler ili elektro pneumatsku.

Lade su 70tih imale cisto elektricnu, a onda je od 1981. uvedena pneumatsko elektro dizna za ler koja istovremeno vrsi i funkciju cutoff-a radi stednje goriva (pri kocenju motorom).

ta pneumatska se podesava, tj njen hod a ima onu malu kuticiju kao paklica cigareta u kojoj je elektronika koja upravlja radom dizne u funkciji broja obrtaja motora.

koja slika tog mesta na karburatoru bi bila jako dobra..
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• RS-4
      CBC Veteran
      • 29.04.2008
      • 162
      • Norway

sw.brick-
      Sve to stoji sto ti kazes ali za staru generaciju Ladinih karburatora koji su radjeni po licenci Weber a covek na Nivi ima noviju generaciju koja je radjena po licenci Solex. Taj karb se radio samo u verziji sa elektricnom diznom i takodje ima sistem cat-off na cistu struju kao Florida. Ako je slikao svoj karb onda je u pitanju Solex by VAZ.

Pozdrav

Comment

• Dare
        CBC Senator
        • 16.09.2007
        • 219
        • City of Svrljig. Automobili: Lada Niva 1,7 4x4 Zastava Koral In 1,1

rs-4, prepoznao si ga. taj je karburator. niva je 2002.g ako to nesto govori.
        nisam video nikakvu pneumatiku oko dizne, samo jedna zica ide na nju i to je sve. iz karba ide jos jedna zica, kako sam shvatio ona dobije masu kad pustim gas...

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

rs 4 je dao objasnjenje. taj tvoj karburator ne poznajem.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• Dare
            CBC Senator
            • 16.09.2007
            • 219

ni ja ga nisam do skoro poznavao, ali...

nego, spomenuo sam gore membranu koja ima kuku (sipku) pa mi rekoste da je za sauh i rad na hladno. koje su posledice njene probusenosti, tj kako tada radi motor?

Comment

• RS-4
              CBC Veteran
              • 29.04.2008
              • 162
              • Norway

Jako ne ravnomerno dok je hladan a ima povucen pun saug zato sto nema sta da povuce gornji leptir da bi obezbedio ulaz vazuha i rezultat je bogata smesa dok radi pod saugom.
              I jos jedna "mala" sitnica, spusta benzin u karter usled prebogate smese pa odjednom nicim izazvanim imas na sipci za ulje mnooogo VECI NIVO!

Pozdrav

Comment

• Dare
                CBC Senator
                • 16.09.2007
                • 219

to sa benzinom i karterom nisam primetio. uvek sipam 4 litra, ne dolevam izmedju zamena, niti ptimecujem da varira na sipki. gde je- tu je.
                Evo malocas sam stavio novu tu membranu, tako da bi sad trebalo da je 100% OK, ali videce se posle voznje

Comment

• RS-4
                  CBC Veteran
                  • 29.04.2008
                  • 162
                  • Norway

Da li si je nastelovao? Ako si primetio na deklici od membrane postoji sraf sa kontra maticom za stelovanje iste?

Pozdrav

Comment

• Dare
                    CBC Senator
                    • 16.09.2007
                    • 219

da, ima ga taj sraf. nisam nista stelovao, ali sam primetio da je sipka kraca od fabricke za mozda 1mm . inace, nisam primetio nikakvu razliku u radu motora pre i posle zamene, iako je stara membrana bila skroz pocepana.
                    ako sam dobro shvatio, kad je dat pun sauh leptir treba da je otvoren koliko mu dozvoljava onaj sablon-lim koga vuce sajla?

malo sam vozio od jutros na benzin, ali mi se cini da motor i dalje ne radi prefektno ispod 2000rpm. hoce da se ugasi na leru, a ponekad guta knedlu u naglom davanju gasa. preko 2000 je ok.
                    mora da nesto ne valja sa prvim grlom, a?

inace zbog gore pomenute membrane sam juce kupio ceo set dizni, dihtunga i kojecega jos za reparaciju karburatora, ali ne vidim nikakvu razliku izmedju tih delova i ovih mojih

Comment

Working...
                    X