Imam Ladu 1,6 16 V i neko kaže da u slučaju pucanja zupčastog hvata a neko kaže da nehvata ventile. Što je najgore i oba majstora su u različitim ''ovlašćenim'' servisima i znaju sve tipove novijih Lada u ''nokat''. Da li neko zna sto posto da ili ne? da li taj podatak ima u Auto Dati? Pun mi je organ kaiša jer sam čuo da mnogima ne samo na Ladama nego i na mnogo boljim kolima tipa Golf III i IV napravi zupčasti štetu od par stotina eurića. Bio sam miran kada sam vozio automobile sa starim dobrim lancem koji je gotovo nepoderiv a uvek ti ''javi'' kada je vreme za eventualnu zamenu ili kada se istegnuo. Uz ovo može i pitanje za poznavaoce da li je Ladin motor euro 3sa dve bregaste 1,6 16 V kopija motora fiatove 132. Čini mi se da je tako ali ... Pozdrav!
Pucanje zupčastog i ventili
Collapse
X
-
Nezavisno od toga da li "sastavlja" ventile ili ne, uz redovnu zamenu zupcastog kaisa, rizik od pucanja se smanjuje na minimum. Postoje i ojacane varijante, sa kevlarskim vlaknima. Ja imam takav na mom motoru."Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
- Lousie Smith
-
-
Originally posted by AkiNezavisno od toga da li "sastavlja" ventile ili ne, uz redovnu zamenu zupcastog kaisa, rizik od pucanja se smanjuje na minimum. Postoje i ojacane varijante, sa kevlarskim vlaknima. Ja imam takav na mom motoru.
Comment
-
-
a zasto ti dizes sebi pritisak i pravis problem tamo gde ga nema. kupis bilo koji kais proverenog proizvodjaca i sigurno si miran 60 000km. nerazumem te uopste... otvaras temu da li na ladi stize klip ventil ili ne!!!!!! sta te briga sta ce se desiti ako pukne kais? menjaj ga onako kako je proizvodjac napisao i cao....nemas nikakvih problema.
p.s. zaobidji ta tvoja dva majstora i nadji treceg koji ce te savetovati onako kako treba. zasto misliti na ruzne stvari koje mogu da ti se dogode ako ti sve cinis da do njih ne dodje
Comment
-
-
Originally posted by zemunac72a zasto ti dizes sebi pritisak i pravis problem tamo gde ga nema. kupis bilo koji kais proverenog proizvodjaca i sigurno si miran 60 000km. nerazumem te uopste... otvaras temu da li na ladi stize klip ventil ili ne!!!!!! sta te briga sta ce se desiti ako pukne kais? menjaj ga onako kako je proizvodjac napisao i cao....nemas nikakvih problema.
p.s. zaobidji ta tvoja dva majstora i nadji treceg koji ce te savetovati onako kako treba. zasto misliti na ruzne stvari koje mogu da ti se dogode ako ti sve cinis da do njih ne dodje
Comment
-
-
Originally posted by subicdOnda uradi zamenu u ovlascenom servisom, uzmi racun, pa ces imati neku garanciju.Ovo je Srbija, a ne Japan. Možda i bi ali posle par godina suđenja. Pozdrav!
Comment
-
-
subicd ti je lepo rekao sta da uradis. a to sto postavljas link ka forumu lade gde je marko glavni majstor ....ne budi smesan. svaki novi kais koji pukne nije pukao zato sto nevalja vec zato sto nije sve prekontrolisano i zamenjeno onako kako treba. vecina majstora ce da zavrte spaner ili roler rukom i ako se necuije zujanje oni ga nece promeniti. e zato se desavaju njesra na automobilima. moj prijatelj ima 112icu,vozi je na taksiju,300000 je preturila i nije nikada pukao zupcasti.
Comment
-
-
Originally posted by zemunac72subicd ti je lepo rekao sta da uradis. a to sto postavljas link ka forumu lade gde je marko glavni majstor ....ne budi smesan. svaki novi kais koji pukne nije pukao zato sto nevalja vec zato sto nije sve prekontrolisano i zamenjeno onako kako treba. vecina majstora ce da zavrte spaner ili roler rukom i ako se necuije zujanje oni ga nece promeniti. e zato se desavaju njesra na automobilima. moj prijatelj ima 112icu,vozi je na taksiju,300000 je preturila i nije nikada pukao zupcasti.
Comment
-
-
koliko ja znam:
Motor 1,5 16v je jedini koji kod kog klipovi stizu ventile pri pucanju kaisa.
Ostali 1,5 8v, 1,6 8v i 1,6 16v ne mogu klipovi da stignu ventile.
ovo je izvor iz zvanične servisne mreže...
tako da za ove nove no sikiriki, stavi bilo koji firmirani kaiš ili(vaz original) i obavezno zameni španer...
i nije kopija fiata...
Comment
-
-
I meni su rekli da na aduiju nestize ventile pa otislo 10 komada!Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
-
@Vuja66
Pitaj Nebojsu, ako on nema, nigde nema.
http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... start=2350"Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
- Lousie Smith
Comment
-
Comment