Pucanje zupčastog i ventili

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Pucanje zupčastog i ventili

Imam Ladu 1,6 16 V i neko kaže da u slučaju pucanja zupčastog hvata a neko kaže da nehvata ventile. Što je najgore i oba majstora su u različitim ''ovlašćenim'' servisima i znaju sve tipove novijih Lada u ''nokat''. Da li neko zna sto posto da ili ne? da li taj podatak ima u Auto Dati? Pun mi je organ kaiša jer sam čuo da mnogima ne samo na Ladama nego i na mnogo boljim kolima tipa Golf III i IV napravi zupčasti štetu od par stotina eurića. Bio sam miran kada sam vozio automobile sa starim dobrim lancem koji je gotovo nepoderiv a uvek ti ''javi'' kada je vreme za eventualnu zamenu ili kada se istegnuo. Uz ovo može i pitanje za poznavaoce da li je Ladin motor euro 3sa dve bregaste 1,6 16 V kopija motora fiatove 132. Čini mi se da je tako ali ... Pozdrav!
  • Aki
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2006
    • 1133
    • Beograd
    • Yugo 1603, Yugo 1301

Nezavisno od toga da li "sastavlja" ventile ili ne, uz redovnu zamenu zupcastog kaisa, rizik od pucanja se smanjuje na minimum. Postoje i ojacane varijante, sa kevlarskim vlaknima. Ja imam takav na mom motoru.
    "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
    - Lousie Smith

Comment

Originally posted by Aki
      Nezavisno od toga da li "sastavlja" ventile ili ne, uz redovnu zamenu zupcastog kaisa, rizik od pucanja se smanjuje na minimum. Postoje i ojacane varijante, sa kevlarskim vlaknima. Ja imam takav na mom motoru.
      Gde se oni nabavljaju? Živim u BG ali na tržištu je puno ''firmiranih'' kaiša made in little business koji na kraju krajeva naprave *ranje! Kada je auto u pitanju stvarno nisam škrtica i kupujem po mogućnosti najbolje ali kako prepoznati to. Pozzz

Comment

• zemunac72
        CBC Veteran
        • 08.12.2006
        • 154
        • zemun

a zasto ti dizes sebi pritisak i pravis problem tamo gde ga nema. kupis bilo koji kais proverenog proizvodjaca i sigurno si miran 60 000km. nerazumem te uopste... otvaras temu da li na ladi stize klip ventil ili ne!!!!!! sta te briga sta ce se desiti ako pukne kais? menjaj ga onako kako je proizvodjac napisao i cao....nemas nikakvih problema.
        p.s. zaobidji ta tvoja dva majstora i nadji treceg koji ce te savetovati onako kako treba. zasto misliti na ruzne stvari koje mogu da ti se dogode ako ti sve cinis da do njih ne dodje

Comment

Originally posted by zemunac72
          a zasto ti dizes sebi pritisak i pravis problem tamo gde ga nema. kupis bilo koji kais proverenog proizvodjaca i sigurno si miran 60 000km. nerazumem te uopste... otvaras temu da li na ladi stize klip ventil ili ne!!!!!! sta te briga sta ce se desiti ako pukne kais? menjaj ga onako kako je proizvodjac napisao i cao....nemas nikakvih problema.
          p.s. zaobidji ta tvoja dva majstora i nadji treceg koji ce te savetovati onako kako treba. zasto misliti na ruzne stvari koje mogu da ti se dogode ako ti sve cinis da do njih ne dodje
          Kako ne kapiraš? Nije meni frka promeniti kaiš nego se često dešava da novi kaiš pukne, a kako pametan čovek uvek polazi od najgore moguće varijante onda je logićno zašto pitam jer OPTIMISTA JE NEOBAVEŠTENI PESIMISTA. Vidi http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=1926

Comment

• subicd
            CBC Senator XXL
            • 20.06.2008
            • 463
            • Novi Sad

Onda uradi zamenu u ovlascenom servisom, uzmi racun, pa ces imati neku garanciju.

Comment

Originally posted by subicd
              Onda uradi zamenu u ovlascenom servisom, uzmi racun, pa ces imati neku garanciju.
              Bez uvrede, gde ti živiš? Misliš li da bi u slučaju pucanja kaiša ovlašćeni servis pokrio štetu? Ovo je Srbija, a ne Japan. Možda i bi ali posle par godina suđenja. Pozdrav!

Comment

• zemunac72
                CBC Veteran
                • 08.12.2006
                • 154
                • zemun

subicd ti je lepo rekao sta da uradis. a to sto postavljas link ka forumu lade gde je marko glavni majstor ....ne budi smesan. svaki novi kais koji pukne nije pukao zato sto nevalja vec zato sto nije sve prekontrolisano i zamenjeno onako kako treba. vecina majstora ce da zavrte spaner ili roler rukom i ako se necuije zujanje oni ga nece promeniti. e zato se desavaju njesra na automobilima. moj prijatelj ima 112icu,vozi je na taksiju,300000 je preturila i nije nikada pukao zupcasti.

Comment

Originally posted by zemunac72
                  subicd ti je lepo rekao sta da uradis. a to sto postavljas link ka forumu lade gde je marko glavni majstor ....ne budi smesan. svaki novi kais koji pukne nije pukao zato sto nevalja vec zato sto nije sve prekontrolisano i zamenjeno onako kako treba. vecina majstora ce da zavrte spaner ili roler rukom i ako se necuije zujanje oni ga nece promeniti. e zato se desavaju njesra na automobilima. moj prijatelj ima 112icu,vozi je na taksiju,300000 je preturila i nije nikada pukao zupcasti.
                  Ma sve ja to znam ali me interesuje konkretan odgovor na ova dva pitanja.

Comment

• zemunac72
                    CBC Veteran
                    • 08.12.2006
                    • 154
                    • zemun

stize ventile
                    nije kopija fiata

Comment

• jeronimo
                      CBC Senator XXL
                      • 27.10.2005
                      • 390
                      • beograd
                      • ваз 21214-20

koliko ja znam:
                      Motor 1,5 16v je jedini koji kod kog klipovi stizu ventile pri pucanju kaisa.
                      Ostali 1,5 8v, 1,6 8v i 1,6 16v ne mogu klipovi da stignu ventile.
                      ovo je izvor iz zvanične servisne mreže...
                      tako da za ove nove no sikiriki, stavi bilo koji firmirani kaiš ili(vaz original) i obavezno zameni španer...
                      i nije kopija fiata...
                      prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• ada
                        CBC Senator XXL
                        • 04.06.2005
                        • 2375
                        • Novi Sad
                        • Svasta nesto

I meni su rekli da na aduiju nestize ventile pa otislo 10 komada!
                        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Aki
                          CBC Senator XXL
                          • 04.08.2006
                          • 1133
                          • Beograd
                          • Yugo 1603, Yugo 1301

@Vuja66
                          Pitaj Nebojsu, ako on nema, nigde nema.
                          http://www.cannonballforums.se/viewtopi ... start=2350
                          "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
                          - Lousie Smith

Comment

• dfast
                            CBC Senator XXL
                            • 26.05.2005
                            • 1302
                            • Hoofddorp NL /Bgd

Da bi lakse spavao, dovedes jedan od klipova u gmt, skines zubcasti kais, i odgovarajucim kljucem krenes lagano da okraces bregastu, ako zaglavi, znas na cemu si. Potpuno sam ozbiljan.

Comment

Working...
                            X